Januar 26, 2004

Hommage a la nittitallet

Jeg utstøtte et lite hyl av glede da jeg fant de gamle Dr. Martens-bootsene mine i et skap på loftet. 10-hulls, og fremdeles blanke og fine, ettersom jeg brått pensjonerte dem like etter at jeg hadde kjøpt et nytt par for cirka fem år siden.

Dr. Martens var en del av uniformen under stort sett hele nittitallet, og det er med glede og takknemlighet jeg minnes for eksempel et par 8-hulls i semsket lilla skinn. Dem gikk jeg med sommer som vinter.

I dag kan jeg ikke begripe hvorfor jeg sviktet Dr. Martens, for maken til gode sko! Ikke bare er de kule og behagelige å gå i, jeg kom meg også tørrskodd til jobb i slapseværet.

For å gjøre det hele komplett fant jeg frem et kort, rutet skjørt, så i dag er jeg bare så utrolig 1992. Det føles godt.

Postet av: Kristiane at Januar 26, 2004 11:43 FM
Kommentar

Nittitallet vil for alltid være det tiåret vi fra tidlig syttitall måler alt opp mot. Smells like teen spirit...


Kenneth

Postet av: Warrenberg at Januar 26, 2004 6:29 EM

Minnes? Jeg går fremdeles i mine gudene-vet-hvor-gamle lilla, åttehulls oilskin-Martens, jeg. Rutete skjørt også :)

Dog har de lilla Martens-ene (+ de aller eldste svarte og de grønne) endelig begynt å bli så nedgåtte og tynnslitte at de ikke egner seg på vått føre lenger, men maken til sko finnes ikke! Tror jeg har oppunder ti par elns, og inntil min store skoshopperunde i høst, har jeg omtrent ikke gått i annet de siste tolv-tretten årene.

Kort sagt: Martens ruler gata. Nemlig.

Postet av: ina at Januar 27, 2004 3:58 FM

Kenneth: Personlig har jeg årene 1984-1992 som min favorittperiode. Spesielt årene fra 1987. Musikken begynte da å bli interessant igjen (Acid og house), avslutningen av grunnskolen og årene på videregående, jobben som DJ på uteplasser fra jeg var 16, mitt første ordentlig alvorlige forhold, pastellfargene forsvant.....*sukke* Tror jeg skal begynne å jobbe nå, før jeg forsvinner totalt i nostalgiens tåke.

Postet av: Elf at Januar 27, 2004 9:04 FM

Dr. Martens har jeg aldri sluttet å bruke, rett og slett fordi jeg ikke har funnet noe jeg liker bedre. Dog er de helt uegnet til å brukes på norsk vinterføre, spesielt med et par års slitasje på sålene.

Mine eldste Dr. Martens er kjøpt 18. mai 1992 (ingen tilfeldig dato) og er fortsatt helt brukbare. Dessuten har jeg et par 10-hulls fra høsten 1993 som jeg fortsatt bruker noen ganger i uka.

Postet av: Fredrik at Januar 31, 2004 10:30 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):