Desember 13, 2003

Gamle sanger om igjen

Få artister jeg har opplevd live har et mer enerverende publikum enn DeLillos (jeg har heldigvis aldri vært på konsert med Andrew WK eller Björn Rosenström). Det snakkes høylytt og uavbrutt under låtene, folk bryter uten forvarsel ut i spastiske og voldsomme bevegelser selv om personen ved siden dem står med en helt full øl i hånden (jeg mener ikke at man skal stå musestille på konsert, men det er et sted for alt. Og det stedet er gjerne ganske langt frem i lokalet, ikke bak miksebordet.). Det kastes opp, og skrikes uforskammet etter Kokken Tor når bandet spiller forløperen til låten, Den feite mannen, som faktisk er mye bedre. Man får rett og slett god anledning til å huske hvorfor man egentlig sluttet å gå på DeLillos-konserter for mange år siden.

Men så kommer de magiske øyeblikkene, de som gir meg gåsehud, klump i halsen og - ja, faktisk - fuktige øyne. Som når alt blir mørkt bortsett fra Lars Lillo-Stenberg som badende i hvitt lys fremfører Hjernen er alene. Eller når Sveve over byen tilegnes "min gode venn Joachim Nielsen".

Og ikke minst når vi suser avgårde, alle mann, og jeg kjenner sterkere enn ellers hvor glad jeg er i byen min, stakkars stakkars stakkars stakkars stakkars lille store Oslo by.

Postet av: Kristiane at Desember 13, 2003 6:03 EM
Kommentar

De Lillos holdt to (2!) konserter på samme kveld på gamle DH-kroa i Molde våren 1994. Ni år senere har for meg ingen konserter overgått disse to. Thomas (nå redaktør i Spirit og kynisk musikkanmelder) og jeg danset ut i natten i lykke og diverse andre former for rus, overbevist om at vi hadde truffet Gud. At vi begge hadde intervjuet gjengen tidligere på dagen la ikke noen demper på stemningen. Jeg har ikke turt å gå på konsert med De Lillos igjen...

Postet av: Elf at Desember 14, 2003 1:42 EM
Post kommentar









Husk meg?





Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):