Desember 9, 2003

Hei hå

Det jules i hjemmet, og i skrivende stund ligger 1,2 kilo brente mandler til avkjøling på kjøkkenet. Perfekte, om jeg skal si det selv. Takket være en oppskrift fra NRKs nettsider, en smule dristighet [1] og en god porsjon flaks lyktes det oss å fremstille en produksjon som kombinerer de beste egenskapene fra de brente mandlene i mine to barndomshjem. Det er mulig det er nybegynnerflaks det er snakk om; dette er første gang jeg lager brente mandler på egenhånd. Hadde det vært mulig skulle jeg lagt ut smaksprøver her!

Det hele ble utført til tonene av årets samling julesvisker fra mamma og Bjørn, som kom i posten her om dagen. Favoritter: Do They Know It's Christmas, Fairytale Of New York, Trois Anges Sont Venus Ce Soir - og så Happy X-mas (War Is Over) da, enda så utspilt den er. Skal si jeg ble revet med! I tillegg har jeg tidvis (av en eller annen grunn) hatt Ding, Dong, Merrily On High på repeat, og sunget og danset rundt meg selv.

Dersom det nå viser seg at sjokoladetrekket på marsipankulene jeg laget omsider har stivnet, etter to timer på verandaen (jeg var nok litt ivrig med Delfia-fettet i min higen etter å få glassuren blank og smidig), vil jeg faktisk påstå jeg har et (tidligere lite utnyttet) naturtalent for julegodter.

[1] Å brenne mandler krever farlig høy varme på komfyren, og smeltet sukker er ikke noe å spøke med, har nok de fleste erfart.

Postet av: Kristiane at Desember 9, 2003 10:01 EM
Kommentar

Om De måtte ønske besøk av bror nå tett opp mot jul er det bare å ralle ut.

Prøvesmake??? Klabern, jeg stiller.

Er mandlene seige eller harde, eller begge deler?

Postet av: ulrik at Desember 10, 2003 3:42 FM

Ulrik da, brente mandler er aldri seige! Ikke kom her og påstå at du har fått seige mandler hverken her eller der. Du har sikkert fått seig svor på ribben et eller annet sted og nå blander du sammen. Velkommen til å smake på mine brente mandler, forresten, nå er det snart!

Postet av: Klara krokan at Desember 10, 2003 1:00 EM

Brente mandler er vanvittig godt, og stiller het klart i klassen for helårsgodteri for mitt vedkommende. Men julemarsipan. Nam. Er fortsatt i slikkeriekstase etter å ha prøvd ny variant med finmalt kaffe og Tia Maria.

Postet av: annetten at Desember 10, 2003 6:29 EM

Jeg skal lage pepperkaker til en jente til jul.
Jeg gruer meg.
Dette har jeg ikke gjort selv noen gang.
Jeg antar at hun blir fornøyd uansett.

Er knekk det samme som det du dypper de brente mandlene i?

Postet av: Andreas at Desember 10, 2003 9:24 EM

Neste trinn til mandelhimmelen er å tilsette litt krydder når du brenne mandlene. Da blir de ekstra julete og hjemmebrente.

Postet av: Håkon Styri at Desember 11, 2003 1:01 FM

cheap black bridesmaid dresses

Postet av: cocktail dresses for weddings at Februar 7, 2013 7:33 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):