September 23, 2003

Sådan er kapitalismen

Kall meg gjerne naiv, eller beskyld meg for ikke å forstå hvordan samfunnsmekanismene og verden fungerer: Jeg blir utrolig opprørt av at en konsernsjef som må gå av på grunn av manglende tillitt og dårlig dømmekraft får med seg over syv million kroner på veien.

Olav Fjells fallskjerm fikk meg til å tenke på noe vi malte på paroler da jeg var ung: La borgerskapet falle fritt - fallskjerm til massene!

Postet av: Kristiane at September 23, 2003 7:50 EM
Kommentar

Ja, er det ikke frekt? Syv millioner kroner er like mye som jeg leste i VG eller Expressen eller Aftonbladet eller hvor det var at Ungkarskvinnen får for å gifte seg live på TV. Og det er da langt mer underholdende å se på enn Olav Fjell, spør du meg.

Min største fallskjerm i livet var en sluttpakke på tre månedslønninger da jeg byttet jobb frivillig i forkant av nedskjæringer hos en tidligere arbeidsgiver. Det var jo kjekt å få med seg, innrømmer jeg, i og med at jeg begynte i ny jobb allerede dagen etterpå og dermed hadde dobbel lønn i tre måneder. Hvor jeg gjorde av pengene, se det skjønner jeg dog ikke den dag i dag.

(det samme gjelder for øvrig med de sånn cirka 20 000 kronene som jeg statistisk sett har spart siden jeg slutta å røyke - og de cirka 3000 kronene jeg sparer på boliglånet hver måned etter rentekuttene)

Postet av: Ine at September 23, 2003 9:11 EM

Gutteklubben Grei provoserer meg dypt og inderlig. Grådige jævler som lever totalt i sin egen verden, og beskytter hverandre på alle bauger og kanter. Pføy!

Postet av: ina at September 24, 2003 12:14 FM

Eg blir også opprørt. Eg er sikkert naiv, men eg vil heller vere naiv enn å akseptere at verda skal fungere på den måten.
Eg syng litt stille og forsiktig der Dr Kosmos syng av full hals: Kapitalist - nu skal du dö! (dette er forresten ikkje å forstå som noko trugsmål om drap på fallskjermhopparar, det er berre eit uttrykk for frustrasjon)

Postet av: Olaug at September 24, 2003 10:53 FM

Når jeg blir pensjonist skal jeg sørge for å oppsøke et TV-kamera under slike hendelser og være illsint kommentator med punsjlinjen: De burde skamme seg!

Tror ikke det gjør funker nå, liksom.

Postet av: morten at September 25, 2003 3:55 EM

Hvor lenge skal egentlig vi godta denne fråtsende gutteklubben? Nåtidens "gutteklubben grei" er ikke annet enn en moderne utgave av datidens føydalherrer.

Postet av: Jan at Oktober 28, 2003 2:25 EM

People noramlly pay me for this and you are giving it away!

Postet av: Malerie at Desember 7, 2012 4:08 FM

er jo for dumt til e5 ve6re sant, og nettopp defror er det mest sannsynlig sant. Eller det kan ve6re som alt. fire nevner i Washington Monthly, at dette er en pro OL i Kina demonstrant ?@JDet hf8res ut som om du synes vi er bedre enn de var.Det er vel ingen overraskelse at den gemene hop ikke tar seg bryet med e5 le6re av historien! Men e5 i det minste le6re historien burde selv de klare.

Postet av: Joel at Desember 9, 2012 5:09 EM

EOnBzA cvnmtintsrwx

Postet av: lpykny at Desember 10, 2012 11:11 FM

enbEeX fzzzdrnaayfs

Postet av: pnkoksilew at Desember 12, 2012 11:50 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):