Juli 30, 2003

Life is bigger

That's me in the corner. That's me in the spotlight.

Hvor jeg har det fra? Det vet vel de fleste. Ordene er Michael Stipes', fra Losing My Religion, REMs kanskje mest kjente (og kommersielle) låt. Jeg var skeptisk da Out Of Time kom ut i 1991, men da sommeren kom hadde jeg en magisk opplevelse til låten på en interrail-tur:

Båten mellom Brindisi og Patras var stappfull. Bare et fåtall av passasjerene fikk plass innendørs, men det var i grunnen bare en fordel å tilbringe en sort fløyelsnatt mellom Italia og Hellas under åpen himmel.

Vi satt og lå tett i tett på det varme fergedekket. Svenske polare, britiske kameratgjenger som fremdeles hadde merker etter kostskole-knestrømpene på de likbleke leggene sine, kjekke og høflige nederlendere, og snusfornuftige amerikanske piker, alltid med Let's Go Europe innen rekkevidde.

Jeg fikk låne en walkman og lå og kikket opp på stjernene mens jeg kjente fergens motordunk forplante seg i kroppen min. Rundt meg summet samtaler på flere språk, men jeg skrudde opp volumet og var plutselig alene blant alle menneskene.

That was just a dream, just a dream, just a dream...

Postet av: Kristiane at Juli 30, 2003 10:07 EM
Kommentar

Out of Time er helt fantastisk. Country Feedback, Texarkana, Low, Endgame, Radio Song .. - i det hele tatt. :)

Postet av: jane at Juli 31, 2003 12:46 EM

Klart den er. Jeg var bare veldig på de-første-platene-er-best-kjøret, eller jeg-likte-dem-best-da-de-spilte-på-små-klubber om du vil, da jeg var yngre.

Som voksen og forstandig har jeg ingen problemer med å se (og innrømme) at både Out Of Time og Automatic For The People er glimrende plater.

Men Green _er_ nå best, da :)

Postet av: Kristiane at Juli 31, 2003 3:56 EM

Apropos Green, nærmere bestemt den fabelaktige låten Stand:

Da jeg var 16 trodde jeg han sang "Think about erection, wonder why you have it now", noe jeg funderte mye over. REM har jo aldri tekster i coverene sine, og dette var (selvsagt) før internettet revolusjonerte verden.

Det viste seg senere at han synger "Think about direction, wonder why you haven't before".

Jeg skylder på Michael Stipe, som alltid har sunget veldig utydelig.

Postet av: Kristiane at Juli 31, 2003 4:03 EM

rosie@triad29.com

rosieponder@verizon.net

Not only do they try to rip you off, they send your email out and you get a ton of junk mail.

Postet av: LafeLolobat at Mars 6, 2008 2:19 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):