Juli 23, 2003

Salut Les Amoureux

En ettermiddag vi satt på verandaen til pappa og Trine i Nice strømmet plutselig Øystein Sundes låt Liten og grønn (dere vet den om Twin Otteren på vei fra Mo i Rana) ut fra naboens leilighet. I fransk språkdrakt! Siden kom, på løpende bånd, kjente sanger som Champs-Élysées og Le Café Des Trois Colombes, her til lands best kjent som den noe svulstige norsktopp-slageren Levende Lys fra tidlig 80-tall.

Det var fabelaktig flott å sitte på den skyggefulle verandaen med rosévin i glassene og høre de gamle franske visene, og jeg følte meg like heldig som da jeg var på en absinthbar i Barcelona og de spilte originalversjonen av Herr President, som jeg elsker, på knitrende vinyl.

I løpet av ferien på Korsika hørte vi de samme sangene flere steder, ut av bilvinduer og på kafeer. Dette fikk oss til å anta at de var samlet på en nylig utkommet CD, og da vi kom tilbake til Nice oppsøkte vi Virgin Megastore. De nektet imidlertid ethvert kjennskap til noen slik samle-CD med gamle franske viser.

Vi fløy hjem, sjekket på nettet og fant straks at det dreide seg om en CD med Joe Dassin. Dette ble deretter videreformidlet pappa, som fremdeles oppholdt seg i Frankrike, per SMS. Han bragte med seg platen hjem, og nå snurrer den konstant i spilleren. Liten og grønn, heter forøvrig ikke Petit et Vertes, men derimot Salut Les Amoureux på fransk, og selv om jeg ikke kan fransk er jeg ganske sikker på at den ikke handler om en Twin Otter som har hundre mil igjen. Jeg klarer ikke å dy meg, men skråler Morn, morn, Sandnessjøen, her er jeg ved inngangen til hvert refreng.

Postet av: Kristiane at Juli 23, 2003 10:47 EM
Kommentar

Jeg har hundre mil igjen, før jeg blir fortøyd. [man sang "fornøyd" når man var liten]

Det står for øvrig Twin Åtter [sic!] i teksten til Sunde. [Hvem Sunde?? Siri???]

Ps. Hvorfor får ikke vi lov å bruke html-koding her?

Postet av: ulrik at Juli 24, 2003 10:41 FM

"man sang fornøyd når man var liten"

Du hadde det med å misforså tekster som barn. Jeg glemmer ikke diskusjonen som strakte seg over flere år, der du påsto Postman Pat var "alltid tidlig ute med sin postmann-_snute_" og ikke ville høre på storesøster som mente det skulle være "alltid tidlig ute på sin postmann-rute".

Skjønt når jeg tenker på det nå passer det bedre med posmann-snute. Han _har_ virkelig usedvanlig lang nese.

Funker ikke HTML-koding? Hm, det vet jeg ingenting om.

Postet av: Kristiane at Juli 24, 2003 11:40 FM

En helt annen ting. Ser at du linker til badegakk.com. Hun har et lite problem for tiden: ref vg i dag: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=69126

Postet av: ulrik at Juli 24, 2003 12:50 EM

og på amerikansk heter den City of New Orleans som Willie the superman Nelson trakterer på eminent vis som så mye annet han gjør. Men det visste du vel?

Postet av: Olav at Juli 24, 2003 5:55 EM

Heter den ikke "Good morning America"? Traktert også av Jim Croche. Melodien er visstnok skrevet av John Goodman, ifølge en webside jeg fant.

Postet av: morten at Juli 24, 2003 6:10 EM

Olav, Morten: Dette er fullstendig nytt for meg. *fyre opp Kazaa*

Postet av: Kristiane at Juli 24, 2003 6:32 EM

Så sannelig! Jeg lastet ned begge to, og det viste seg å være en og samme låt. Hurra! Men hva heter den på tysk? Spansk? Svensk? Swahili?

Postet av: Kristiane at Juli 24, 2003 7:38 EM