April 2, 2003

Stiff upper lip

Først nå kom jeg på en gøyal episode som inntraff da den (på alle måter) fjernere delen av famlien min møttes i forrige uke. Anledningen var den årlige generalforsamlingen som alltid holdes i mondene omgivelser på Continental. Sammen med disse usedvanlig konservative og snobbete menneskene blir jeg ganske trassig og infantil [1].

Jeg kan huske at jeg i 16 årsalderen tegnet opp igjen et nesten bortvasket konsert-stempel fra Blitz jeg hadde på hånden med sprittusj, bare for å få aristokratiske øyenbryn til å skyte i været idet jeg strakte meg etter sausen. I år gikk jeg i garderoben, hentet "Nei til krig i Irak"-buttonen fra ytterjakken min, og satte den på dressjakkekraven. Demonstrativt, ja vel, men disse innsnødde individene har godt av å se at noen mener noe. Sterkt, og avvikende fra deres egen norm.

Etter å ha spist et vidunderlig måltid (skalldyrsymfoni, rensdyrfilet, stuede morkler og det legendariske dessertbordet til salig konditormester Bruun, i følge med viner tappet på flaske omtrent da jeg begynte på ungdomsskolen), var det tid for kaffe avec og small talk. Under middagen sørger vi alltid for å kapre et ungdomsbord der det råder en lystig og uformell tone; etter maten må det mingles.

Ettersom mamma og Bjørn bor i Luxembourg for tiden, var det Inger, Ulrik og jeg som representerte familien, og vi var oss vårt ansvar bevisst. På et eller annet tidspunkt satt vi i en silkesofa og snakket om familietreet vårt. Slektens aner fra 1835 til en stund etter at jeg ble født, trykket på tykt, gulnet papir. Mammas kusine uttrykte sin begeistring for at også vi pleide å ha et eksemplar hengende i vårt barndomshjem. - Åja, utbrøt Inger, - det hang på do. Damen satte sherryen i halsen, og det var like før luktesaltet, som hun sikkert hadde i vesken, måtte frem. Deretter summet hun seg: - På toalettet, du. Virkelig! Ja, Ellen har jo alltid vært eksentrisk. Straks etter unnskyldte hun seg og gikk.

[1] Det gjelder forøvrig ikke bare meg; i godt voksen alder fant Ulrik det betimelig å ribbe lysekronene i lokalet for prismer.

Postet av: Kristiane at April 2, 2003 11:13 EM
Kommentar
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):