April 10, 2003

Uforutsette utgifter del I

Jeg ble i grunnen ganske glad da jeg i går kveld kom på at passet mitt nettopp har gått ut. Glad fordi jeg ikke reiser før tirsdag, og således mente jeg hadde all verdens tid til å skaffe meg et nytt. Så jeg troppet opp på sentrum politistasjon klokken 09 i morges. Der gjennomgikk jeg først en selsom seanse i en moderne fotoboks, der jeg ble veiledet trinn for trinn av en kvinnestemme. Ikke bare kunne man velge om man ville ha bildene i farger eller svart/hvit, man fikk også tre forsøk. Det var imidlertid ikke mulig å gå tilbake dersom man bestemte seg for et forsøk til, og jeg så mer og mer fårete ut for hver runde. Dette skulle dog ganske snart vise seg å være mitt minste problem.

Da jeg oppsøkte skranken fikk jeg vite at fremstillingen av pass er langt mer komplisert enn tidligere. Før fikk man nytt pass på dagen, nå tar det fra syv til 12 dager. Kom ikke å si at verden går fremover! Jeg ble generøst tilbudt å kjøpe et nødpass til 700 kroner, men avslo. Jeg skal tross alt reise innen Schengen, der pass ikke er påkrevet (jeg hadde nær skrevet påskrevet).

Etter å ha tatt et par telefoner bragte jeg imidlertid i erfaring at 1) eneste gyldige legitimasjon foruten pass er førerkort (hvilket jeg ikke har) og 2) et pass som gikk ut 22. mars 2003 er ikke i nærheten av å være gyldig legitimasjon. Bankkort? Glem det! Og gyldig legitimasjon må man altså ha for å få fly.

Slik saken nå står må jeg altså enten svi av 700 kroner på et pass jeg må levere fra meg igjen straks jeg er tilbake i Norge (og deretter nye 700 for et permanent pass), eller satse på at de ikke sjekker datoen i kontrollen på flyplassen. Jeg heller mot det siste alternativet.

Postet av: Kristiane at April 10, 2003 8:40 EM
Kommentar
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):