Mai 19, 2003

Pels er for pelsdyr

Jeg har kviet meg litt for å fortelle om dette, grunnet uunngåelig pinlig innrømmelse innledningsvis: Da jeg var ute for å kaste aviser forrige lørdag ble jeg oppmerksom på et nummer av Se og Hør som lå aller øverst i papircontaineren. Jeg kunne ikke dy meg, og sendte noen rappe øyekast til høyre og venstre. Da jeg mente meg usett smuglet jeg bladet opp i genserermet, og sprang opp i leiligheten med bankende hjerte. [1]

Se og Hør skuffer sjelden, og allerede ett par sider inn i bladet falt øynene mine ned på overskriften ”Big Brother-Pia søker profesjonell hjelp mot penisskrekken: Håper jeg kan ha sex på bryllupsnatten”. Utrolig nok var likevel ikke denne bildereportasjen det mest skjellsettende i bladet.

Se og Hør 14/2003 bringer nemlig en artikkel om fotballspiller André Bergdølmo. Under tittelen ”Jeg er jungelens konge” forteller han om sin hobby: Å jakte på og drepe eksotiske dyr. Bergdølmo avbildes blant annet med en død sebra, en leopard, en bøffel og en apekatt. Bildene viser en bredt smilende Bergdølmo i vinnerpositur og med rifle, og en av bildetekstene lyder ”Dette vortesvinet felte André til sin sønn”(!). Eh, javel.

Om nedleggelsen av leoparden forteller Bergdølmo: ”- Vi hadde hengt opp et åte i et tre og ventet hele 12 kvelder før den nydelige hannen dukket opp.”

Nei og nei for en barsk jeger!

”Han fyrte av et skudd og det enorme kattedyret deiset i bakken med et fryktinngydende brøl”, skriver reporteren begeistret videre. ”Den kvelden hadde vi en fantastisk feiring rundt leirbålet”, uttaler Bergdølmo.

Er det mulig?! Jeg har aldri vært noe glødende dyreverner, og må innrømme at jeg ofte blir oppgitt og matt av NOAHs talspersoner, og av mennesker som Brigitte Bardot sitt patetiske engasjement i forhold til dyr (som kanskje ergrer meg mest fordi hun ikke respekterer menneskers rettigheter). I motsetning til svært mange i min omgangskrets har jeg aldri leflet med vegetarismen; den observante leser vil tvert i mot ha fått med seg at jeg har en gås på skogen hva angår mitt forhold til foie gras.

Men denne reportasjen, totalt uten kritikk av barbariet, er noe av det drøyeste jeg har sett. Hvordan kom han på å skaffe seg en slik fritidssyssel? Vi snakker om en vanlig 31-åring vokst opp på Skjetten, ikke en rikmannsønn fra Durban. Jeg er redd svaret er så enkelt som ”Alt for mye penger”. Kjære vene, det er nesten så jeg begynner å bifalle golf!

Teorien min om at fotballspillere er langt mer oppegående enn langrennsløpere fikk seg et skudd for baugen, men så kom jeg til å tenke på ekteparet Beckham og John Carew, og konstaterer bare at det finnes flere unntak som bekrefter regelen.

[1] En enda lammere unnskylding enn klassikeren ”da jeg var hos tannlegen sist, leste jeg at...”, jeg innser det.

Postet av: Kristiane at Mai 19, 2003 10:16 EM
Kommentar

Hei Kristiane, kom over denne tilårskomne bloggposten ved et tilfeldig Google-søk (ikke på navnet ditt, men på tematikken:-) og fordi jeg også er litt opptatt av pelsindustrien for tiden ble jeg litt nysgjerrig og lurte på om du kunne utdype med en linje eller fire hvorfor du mener at mennesker ikke bør tilegne seg pels fra dyr (da mener jeg på generelt plan, ikke i konkret i tilfellet Bergdølmo). Det er ikke et retorisk ment spørsmål, prøver bare å tilegne med kunnskap om folks meninger og lurer derfor på hva en reflektert og ordsterk person som deg tenker om dette. Mvh. Stein (og ja - jeg er mannen til Jenny Rut)

Postet av: Stein Simonsen at Mai 12, 2009 12:50 EM

GHDS Sale

Postet av: GHDS UK at November 21, 2012 12:05 EM

dre beats cheap

Postet av: cheap beats at November 24, 2012 3:11 EM

Uggs Australia

Postet av: Ugg Australia UK at November 30, 2012 6:19 FM

Doudounes Moncler

Postet av: sac lancel bb pas cher at Desember 26, 2012 5:13 EM

uggs for cheap

Postet av: Canada Goose Jackets at Desember 31, 2012 3:30 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):