Januar 10, 2008

Bleiesmell (allerede)

- Ah. Det er nå jeg må ta stilling til det velkjente Pampers- eller Libero-spørsmålet. Dette gikk plutselig opp for meg da jeg sto foran bleiehyllen for aller første gang. Valget var i grunnen enkelt: På samme måte som jeg foretrekker Telenor og Tine (eller Fellesmeieriet, som jeg helst kaller det), valgte jeg raskt bort Pampers til fordel for Libero.

Men det var fortsatt flere ting å ta stilling til, viste det seg. Selv innen de forskjellige vektklassene (og vi er jo ikke engang sikre på hvor mye Ulrikke veier), fantes et utall varianter. Jeg ble raskt lei og utålmodig av å tilnærme meg dette spørsmålet teoretisk (jeg kan vel i grunnen se for meg at den praktiske tilnærmingen heller ikke er så festlig), og trev til meg en rosa pakke med bleier med fe-motiv [1]. - Det ene er sikkert like bra som det andre, hvisket jeg til meg selv.

Men allerede da jeg pakket varene i posen, oppdaget jeg at jeg hadde gjort en kjempetabbe: Bleiene jeg hadde kjøpt heter "Potty Training Pants". Jeg trodde det betød at de var lette å ta av og på. Men bakpå pakken står det: "Wet feeling to help daily potty training, limited absorption." Dette er altså bleier som med vilje kjennes våte og vemmelige! Formodentlig for å motivere barnet til å gjøre fra seg på do og ikke i bleien.

Det er meget mulig dette er en god idé, men tanken på at mitt lille Ull skal møte bleietilværelsen med ubehag er selvsagt utålelig. Bleiene er nå plassert innerst, høyt oppe i et skap. Så får vi se om det blir bruk for dem en gang.


[1] Hvorfor må selv bleier være prinsesserosa og yndige? Og jeg er faktisk svært glad i farven selv. Men etter å ha handlet klær og utstyr til en jente på nesten to år i noen uker, jeg er skikkelig lei av at alt må være rosa til jenter.

Posted by Kristiane at Januar 10, 2008 6:19 EM
Kommentar

Hi, hi, ikkje så enkelt med bleier nei. Trur eg vil anbefaler up and go eg, som har ein snart toåring sjølv :) Kven veit, kanskje er Ulrikke bleiefri allereie. Mi kusine som vart adoptert fra Kina 1,5 år gamal hadde begynt pottetrening der, men vel heime i norsk vinter havna ho i bleier igjen for ei periode.

Postet av: Gry at Januar 10, 2008 8:09 EM

Psst, bleiepakker bruker å være lett å få byttet. (Det er jo ikke sikkert dere kommer til å trenge ekle bleier for å få dotrent barnet).

Postet av: trofast torsk at Januar 10, 2008 10:28 EM

Pampes Active Fit eller pampers easy up er veldig bra! Med tvillinger på snart 2 har jeg skiftet noen bleier det siste året... så de kan anbefales

Postet av: Lina at Januar 10, 2008 11:30 EM

Hvis det blir mye lekkasje eller hun blir sår, så kan du jo prøve å bytte. Ett merke passer best til tynne barn og ett merke til tykke, uten at jeg husker hva som var hva.

Postet av: Ronja at Januar 11, 2008 8:23 FM

Hva man ikke plutselig må ta stilling til...
For å slå meg sammen med de andre anbefalingene kan jeg jo slå et slag for tøybleier. Passer de fleste, miljøvennlige og ingen skumle kjemikalier. Kan også selges etter den henrivende er fedige med dem.

Postet av: Icerose at Januar 11, 2008 8:41 FM

De pottetreningsbleiene er faktisk veldig smarte i forbindelse med dotrening, så jeg ville tatt vare på dem. Det er jo ikke så lenge til hun bør trene på å bli tørr, og mange jenter har problemer med å kjenne at de tisser på seg i de vanlige bleiene. Vi slet med å få vår jente tørr før vi begynte med dem. :) Det er riktig at i pottetreningsbleier er rosa og blå, så vidt jeg kan se, siden jeg har begge deler hjemme, så er det forskjell på innmaten. Så det har nok sin hensikt, så man skal se forskjellen...
Men av de vanlige up-and-go bleiene til libero så er det faktisk fargekoder, altså ikke nødvendigvis rosa til jenter og blå til gutter, de viser til en kg størrelse. De grønne bleiene til libero vil nok passe nå.

Lykke til!!!

Postet av: Helene at Januar 11, 2008 10:22 FM

TØYBLEIER!!!! Jeg har brukt formsydde tøybleier og ullbukser til 3 barn, tidvis to samtidig, og det er absolutt å anbefale!!! Ta deg en tur på Bånsull eller sjekk Nøstebarn sin nettbutikk. Det er miljøvennlig, det er hudvennlig, det er billig og det er enkelt. (Når du kommer hjem altså...)

Forøvrig: De har pampers i Kina. Du trenger bare ta med et par bleier i kofferten. Og det er jo fremdeles ikke så vanlig med bleier på barn i Kina, så det kan godt være hun er avvendt allerede.

GOD TUR!

Postet av: Ellen at Januar 11, 2008 5:44 EM

Vet ikke hva grunnen din til å velge libero framfor pampers er, når du vel (antar jeg) ikke ar så mye praktisk erfaring med noen, men min anbefaling er, som jeg prøver å overbevise alle som er dogmatiske for den ene eller den andre sorten: kjøp noen pakker av hver og se hvilken som gir færreste lekkasjer og passer best.

Nå er jo også lekkasjer mest et problem på små barn, og tildels gutter, når ting havner utenfor bleia.

Postet av: Knut at Januar 11, 2008 8:04 EM

Ja, blejunglen kan være en svær en...
Og erfaringen siger - nogle numser kan bruge én slags bleer, andre numser må have en anden slags.

Skal jeg købe mærke bleer er det også libero - men nu er jeg for nærrig til de dyre bleer. Amalie, der stadig bruger ble om natten, får dog en libero på, for de billige up-and-go bleer passer ikke på hende.
Johanna bruger vi de billige almindelige bleer fra Netto (et lavprisvarehus) og de sidder fint på hende.

Da vi fik Johanna kan jeg huske at jeg brugte Brugsen eget mærke - en ble vi med glæde havde brugt til Amalie, men Johanna fik "fnuller" i numsen af dem?!! Så ud med dem...

Postet av: Mette at Januar 11, 2008 9:16 EM

Hei du!
Nå har jeg fulgt med på bloggen din gjennom flere år, mer eller mindre sporadisk.
Som regel har jeg pleid å lese på "hovedsiden" din men har også tittet innom adopsjonsbloggen innimellom.
Jeg er veldig fascinert over at du har beholdt skrivegløden etter så mange år.
Men; grunnen til at jeg skriver til deg nå er at jeg er så utrolig glad på deres vegne! Jeg kjente det kilte i magen da jeg plutselig en dag leste at dere skulle virkelig hente henne!
Så nå går jeg også rundt og teller ned dager til dere skal dra og gleder meg veldig veldig til å høre hvordan det er når dere kommer hjem.
Du kjenner jo ikke meg, men jeg vil at du skal vite at du har gledet meg mang en gang gjennom flere år med dine skriverier. Takk,takk!

Lykke, lykke til med å hente den lille pene dattera deres.

Postet av: Maria at Januar 12, 2008 10:41 FM

Vi sverget lenge til Pampers. Vår erfaring er at Libero skaper flere lekkasjer og klumper seg litt ekkelt.

Men nå har jeg oppdaget First Price-bleiene. Halve prisen av merkebleier, og akkurat like gode - synes vi.

For øvrig: Up-and-go-typen er kjekke å trekke på og kjekke om sommeren, men når ungen har både strømpebukser, vanlige bukser og evt vinterdress, er den klassiske bleieløsningen med "borrelås" i siden langt på vei å foretrekke. Da slipper man å skrelle av alle lag med tøy for å skifte ei bleie.

Postet av: Hanne at Januar 12, 2008 2:40 EM

He-he, jeg har aldri sett rosa jentebleier! I grunnen har jeg aldri sett kjønnsspesifikke bleier overhodet, men så har jeg heller ikke dykket særlig dypt i hyllene. Vi bruker Coop-bleier, vi, faktisk - mye billigere og minst like gode etter vår erfaring.

Postet av: Elin at Januar 12, 2008 8:32 EM

heeei - kan godt skjønne at du er lei av at alt til jenter må være rosa - men da kanksje du skjønner meg enda bedre da når det er jentungen min som skal ha ALT rosa og da mener jeg at selv en rød strømpebukse skal hun ikke ha på seg og EI heller ei bukse - det er det samme om den er rosa!!!!!
Her har jeg foresten jammen gått glipp av noe etter at jeg ikke har vært inne på noen dager - og som dagene går før dere skal reise - det er jo jammen NÅ jo!!! Så uttrolig spennende - gleder meg sånn til å høre mere!!!!!
Tenk at dere nå virkelgi er på dørkarmen til noe der har ønsket så lenge!!!

Postet av: Josefin at Januar 14, 2008 9:38 EM

This can be a great website write-up and I defer to you what you've said below. I've previously subscribed for a RSS feed in Firefox and are going to be your regular reader. Many thanks for the time in writing the submit.

Postet av: Coach Bags Outlet at August 24, 2012 6:01 EM

Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.

Postet av: uggs uk at Oktober 10, 2012 9:37 FM

Ugg Boots For Cheap

Postet av: outletuggbootsstore at November 27, 2012 8:41 EM

sexy formal dress

Postet av: bridal gowns with color at Februar 9, 2013 3:28 FM

cheap beats

Postet av: cheap dr dre beats studio at Mars 13, 2013 4:26 EM

beats by dre uk

Postet av: beats uk at Mars 20, 2013 3:39 EM

Purchase only the best in women's http://www.gladyspaulus.co.uk/uggs.php Cheap Ugg boots in the 2013-2014 season.

Postet av: uggs at Oktober 22, 2013 12:34 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):