November 3, 2005

Veien videre

Etter godkjenningen fra departementet har vi slett ikke hvilt på laurbærene. Det er en rekke dokumenter som skal samles inn:

- Fødselsattester
- Vigselsattest
- Arbeidsgiverattester
- Legeattester
- Vandelsattester

De fleste av disse attestene leverte vi også tidligere i prosessen, men nå må de skaffes på nytt. Sosialrapporten skal legges ved, samt den gilde godkjennelsen fra myndighetene.

Den tidligere omtalte fotopresentasjonen volder meg fremdeles et visst besvær, men begynner nå å ta form. Vi har vært gjennom en grundig helsesjekk, og tatt alle mulige prøver. Videre skal vi sette opp en økonomisk oversikt (det vil si Geir Ove skal gjøre det; jeg har tallvegring, og er glad for å slippe å ha noe med dette å gjøre).

Men viktigst av alt: Vi skal skrive et personlig søknadsbrev til CCAA. Dette brevet skal gi kinesiske myndigheter et første inntrykk av hvordan vi vil bli som foreldre. Det ligger allerede en del føringer for hva som skal være med, og i hvilken rekkefølge.

Blant annet må vi fortelle litt om hvordan vi bor, hvorfor vi ønsker å adoptere og hvorfor vi valgte Kina. Vi må forsikre at barnet vi få de samme rettigheter som et biologisk barn, at det vil få en sunn oppdragelse og utdannelse. Selvfølgeligligheter alt sammen, likevel griper det meg på et vis. Kanskje spesielt ett av av punktene:

(...) en forsikring om at dere ikke vil forlate eller mishandle barnet.

Posted by Kristiane at November 3, 2005 4:42 EM
Kommentar

Jeg kan godt huske det fra da vi skrev ansøgningen. Man tænker jo lidt over hvad der bringer myndighederne til at få os til at forsikre dette. Det kan ikke være behagelige hændelser.

God fornøjelse med at skrive brevet - det føltes som et springende punkt!

Postet av: Rikke at November 7, 2005 9:22 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):