Oktober 19, 2005

Ny adopsjonsminister

Adopsjonsforums nettsider ønskes den nye statsråden Karita Bekkemellem velkommen. Samtidig takker foreningen avtroppende minister Laila Dåvøy for godt samarbeid. Og dét skal faktisk den gamle regjeringen ha: Adopsjonsstøtten har økt under Bondevik II, som de lovet i Sem-erklæringen. I tillegg ble det sørget for at adopsjonsfamilier har de samme rettighetene som andre når det gjelder kontantstøtten.

Men det ser faktisk enda lysere ut: De tre nye regjeringspartiene går alle inn for å øke adopsjonsstøtten til folketrygdens grunnbeløp. Da hadde støtten virkelig monnet! Dette vil neppe skje så raskt at det kommer oss til gode i denne omgang - men men gledelig er det likevel.

Adopsjonsforum er forresten mindre fornøyd med at departementet skifter navn fra Barne- og familiedepartementet til Likestillings- og forbrukerdepartementet. Som det heter på nettsidene:

Sist forbrukerfeltet var løftet opp i departementets navn var i 1990 da det het Familie- og forbrukerdepartementet. Vi hadde den gang problemer med å forklare våre kontakter i utlandet hvorfor vi var underlagt et departement som på engelsk hadde "consumers affairs" i tittelen. Vi gleder oss ikke til en ny runde med dette.

Det er jammen mye man ikke har tenkt over før!

Posted by Kristiane at Oktober 19, 2005 4:03 EM
Kommentar

Uff!

Postet av: Maria at Oktober 20, 2005 12:28 EM

Karita Bekkemellem åpnet en konferanse jeg var på forrige uke. Hun sa at de hadde fått så mye reaksjoner på den nye ministertittelen at den kommer til å bli endret (departementet skifter som kjent uansett ikke navn før 01.01.06). Hun garanterte også at den nye tittelen skal inneholde "barn".

Postet av: ina at November 7, 2005 4:23 FM

Takk for informasjon, Ina! :)

Postet av: Kristiane at November 7, 2005 7:20 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):