Oktober 9, 2005

I Kina spiser de katt

Eller, det tror jeg faktisk ikke de gjør (men jeg spiste faktisk hund da jeg var der!). Sikkert er det i hvert fall at de ikke har det samme forholdet til kjæledyr som vi har her til lands. Derfor bør man helst unngå å ha med husstandens firbente medlemmer på bildene i fotopresentasjonen som skal sendes sammen med adopsjonssøknaden til Kina. Frøken Smilla, som er et yndet fotoobjekt her i huset, kan altså ikke være med på bildene.

Denne presentasjonen volder meg for tiden litt besvær. Foreløpig har jeg kun bilder tatt utendørs. På fjelltopper og i skogen. I Ørnesvingen i Geiranger, og ved stikkelsbærbuskene på hjemgården til Geir Ove. Det vi trenger nå er bilder tatt hjemme hos oss. Både fordi de i CCAA vil se hvordan vi bor, og for å ikke gi et helt feilaktig inntrykk av oss ( friskusaktige er vi tross alt ikke).

Sånn til hverdags er enten jeg eller leiligheten ofte i dårlig forfatning: Jeg er stygg på håret, eller hybelkaninene jager hverandre rundt på gulvet. Sofaen er i vill uorden, eller jeg har joggebukse på. Vinduene er matte, mens jeg selv er blank i fjeset (og dessuten tykk). Skulle jeg ha en god dag, og leiligheten samtidig være nyvasket - ja, da kan du vedde på at vi ikke husker å ta frem kameraet.

Når vi har gjester, er det friske blomster på bordet. Gulvene er nyvaskede, og vertinnen er pen i tøyet. Til gjengjeld står det da som regel upassende flasker på bordet.

Men i dag har vi gjort en innsats! Vi fikk noen venner som var på besøk til å fotografere oss utenfor huset, i vakkert høstløv. Siden tok vi bilder i stuen, med en flott, hjemmebakt pai som rekvisitt. Først da halve paien var fortært oppdaget jeg at de siste bildene er helt ubrukelige [1]. Mye tyder på at det blir hjemmebakst også neste helg.

[1] Er det flere enn meg som sliter med kombinasjonen blitz og digitale bilder? Mine blir alltid mislykket!

Posted by Kristiane at Oktober 9, 2005 8:35 EM
Kommentar

Det er (sannsynligvis) ikke kombinasjonen blits og digitale bilder som er problemet, men blits og kompaktkamera (som manges digital-kamera er). Det er to problemer. Det ene er at blitsen er liten og svak, som fort gir mørke bilder med dårlig belysning det andre at den sitter veldig nærme objektivet, som gir røde øyne.

tips: dersom det går, sett opp ISO-verdien til 200 eller kanskje 400 (kan gi litt korn i bildet, men verdt et forsøk). Sett ned lukker/blender-kombinasjonen til verdier som nesten eller helt gir korrekt eksponering _uten_ blits, og bruk deretter blits. Da trenger blitsen ikke å lyse opp så mye av rommet og man får ikke det harde dårlige lyset.

Noen kompaktkamera er bare umulige på dette området, dessverre. Og da er eneste løsning å få noen man kjenner med digital speilrefleks og ekstern blits til å komme til unnsetning, om man har noen slike. Og det er jo litt vanskelig å tipse bår man ikke vet egentlig _hva_ du er misfornøyd med med bildene .

Lykke til videre med søknaden.

Postet av: knut at Oktober 10, 2005 6:05 FM

Nei og nei - jeg SA jo at vi ikke kunne fotografere!

Postet av: Elin at Oktober 10, 2005 9:58 EM

Kan ikke vi lesere få se noen av disse bildene hvor dere og det øvrige er så tipp topp? Selvfølgelig er det synd at ikke Smilla er med, men hun tar seg jo alltid godt ut. Det blir jo en slags gravid mave dette også, som det er så moderne å legge ut på nettet for tiden. I stedenfor fosterets hjertelyd, foreslår jeg Smillas maling: murr-murr, vi gleder oss liksom.

Postet av: Myrsnipen at Oktober 11, 2005 2:32 EM

uggs outlet

Postet av: www.salescheapuggboots.com at November 4, 2012 10:49 FM

Cheap GHD Straighteners

Postet av: cheapuggbootsoutlet-uk uggs for uk at November 17, 2012 4:29 EM

cheap beats

Postet av: cheap beats at November 19, 2012 5:57 FM

cheapghdsale2012.com

Postet av: GHD Hair Straightener at November 20, 2012 2:22 FM

ugg boots sale clearance

Postet av: Ugg Australia Boot at Desember 4, 2012 6:56 FM

Moncler Pas Cher

Postet av: Sac Lancel at Desember 30, 2012 7:17 EM

doudoune moncler

Postet av: doudoune at Januar 16, 2013 1:37 FM

cheap beats by dr dre

Postet av: cheap oakley at Mars 16, 2013 7:54 FM

Beats outlet

Postet av: fake beats by dre at Mars 22, 2013 7:32 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):