April 9, 2005

Kinakveld

Torsdag var vi på Kinakveld i regi av Verdens Barn. Til arrangørenes overraskelse møtte det opp flere hundre mennesker, og selv etter at det ble hentet flere stoler fikk ikke alle sitte. Det var en interessant kveld, med lysbildefremvisning fra Kina, og to foredrag. Et om kinesisk språk og kultur, og et av en professor som har forsket på adopterte barn og skrevet to rapporter om temaet.

Det var særlig dette siste foredraget som grep meg. Nesten alt man leser om adopsjon er preget av stor begeistring og glede, og solskinnshistoriene kommer på løpende bånd. Ikke noe rart i det! Men selvfølgelig er det også utfordringer knyttet til å adoptere barn, og vonde og vanskelige følelser. Kinabarna er som regel litt over et år gamle når de blir adoptert bort, og de fleste har bodd på barnehjem.

De kinesiske barnehjemmene har blitt bedre de siste årene, men selvfølgelig er det langt fra ideelt for barn å bo på institusjon. Foredragsholderen fortalte blant annet at etter overleveringen opplever mange av disse barna å for første gang bli sett, over tid og ikke bare i korte glimt. Dette gjør at barna gjerne forandrer seg mye de første dagene. De kan virkelig blomstre opp, og bli sterkt knyttet til sine nye foreldre i løpet av svært kort tid. Det anbefales derfor ikke at man bruker en vogn [1] der barnet ser fremover i begynnelsen, men en der barnet sitter vendt mot den som triller. Slike konkrete detaljer gjør sterkt inntrykk på meg, og gjør meg usigelig trist.

Mamma hørte en gang en radiodokumentar om adopsjon. En adoptivmor fortalte at hun på forhånd hadde lest at barn som hadde ligget mye og vært overlatt til seg selv uten å bli tatt opp, kunne få flatt bakhode. Da hun fikk barnet i armene kjente hun straks etter - og kunne konstatere at barnet hennes var et av dem.


[1] Tenk at vi faktisk, om en stund, endelig skal kjøpe barnevogn. Og sprinkelseng! Som jeg gleder meg til å gjøre i stand et barnerom.

Posted by Kristiane at April 9, 2005 6:13 EM
Kommentar

Det er detaljene som gjør det virkelig, ja.

Vi har forresten sånn vogn som man kan snu - vi har ikke snudd den, vi; trives med å kunne se August og snakke med ham mens vi går. Lunere for ham blir det også. (Men noen barn insisterer visst på å kunne se "fremover" etter hvert.)

Postet av: Anne at April 10, 2005 12:49 FM

Nå begynner det å bli sjeldnere og sjeldnere at vi triller, men vi veksler på det. Han liker vel best framover nå, såfremst det ikke blåser motvind. Men ja, det er koselig å gå og småpludre.

Forresten er denne bloggen hyggelig lesning. Blir varm inne i meg. Gleder meg til fortsettelsen.

Postet av: Elf at April 11, 2005 10:10 FM

Ja, der er mange ting at tænke på når man bliver forældre - både med et biologisk barn og et adopteret barn.
Vores biologiske datter var meget stor førend at vi vente klapvognen om - netop fordi at VI ville tale med hende og omskræme hende lidt fra den store verden - som jeg bestemt mente at hun nok skulle komme ud i når hun var tryg nok!
Vores kommende Kinabarn skal der også passes godt på - der er så mange ting vi ikek ved om vores kommende barn at vi skal passe ekstra godt på dem!

Knus Mette

PS: Må jeg linke til din side fra min???

Postet av: Mette at April 12, 2005 8:06 EM

Mette, det må du selvfølgelig gjerne gjøre :)

Postet av: Kristiane at April 15, 2005 10:26 FM

Jul02 hello there and thank you for your information – I have cetrianly picked up something new from right here. I did however expertise some technical points using this website, as I experienced to reload the website many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I'm complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective interesting content. Ensure that you update this again very soon..

Postet av: Hendrik at Juni 19, 2013 12:51 FM

EjqKRW chkwxshzqdjp

Postet av: ouokksp at Juni 19, 2013 10:47 FM

7w4CtZ cplkstvrcqcn

Postet av: xabkaq at Juni 22, 2013 4:52 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):