Kommentar: Bo Kaspers Orkester: En bekjennelse

Jøye meg! Men jeg skal ikke si noe jeg altså....

Postet av: Rulle Kebab at Juni 17, 2007 4:27 EM

Du synes vel endelig ikke jeg tar for hardt i, Rulle K.? ;)

Postet av: Kristiane at Juni 17, 2007 4:44 EM

Eg er veldig enig med deg både når det gjeld Bo Kaspers og bøkene (Anne B. Ragde var på litteraturuka på Sting eit år, og ho var eit grusomt kvinnemenneske som las frå ei latterleg elendig bok)

Postet av: Mari at Juni 17, 2007 6:51 EM

Har endelig fått fatt i den mye omtalte Schysst&Populär med Oscar Danielson, etter å ha hørt mye gjetord om den generelt(og om tekstene speiselt), og min reaksjon var -vel- noe ambivalent da BKO-aktig jazzpop sildret ut av høyttalerne. Hmmm.

Men apellen i tekstlinjer som "Varje gång som det går bra för nån av mina vänner, dör nånting inom mig" kan ingen ta fra ham.

Postet av: marken at Juni 17, 2007 9:19 EM

Ho ho, jeg kjøpte HELE BKO platen bare pga "en man du tyckte om",og har ALDRI betalt for noe som helst av BKO tidligere. Men den låten er av ypperste REM kvalitet! Så er det den "samma bil" som er grei, og "en dag at bli kär på" som låter litt Kent/U2 klonifisert. Men resten er rævskval av akkurat det kaliber Kristiane beskriver deres tidligere musikk som. Så hur i helvete har de klart å skrive en så bra låt som "en man du tyckte om"? Et lykketreff kanskje, som de selv skjønte i studioet at de måtte ta med?

Postet av: J.Thomas at Juni 18, 2007 12:11 FM

Kristiane: Å nei! Dét ville aldri falt meg inn.

Postet av: Rulle Kebab at Juni 18, 2007 10:23 FM

Dette har jeg faktisk ventet på ! Har selv mislikt BKO intenst tidligere og som trofast leser av bloggen har jeg selvsagt fått med meg at du deler min oppfatning. Men disse to låtene liker jeg faktisk og er svært nysgjerrig på hvorfor BKO plutselig lager (ordentlig)musikk...

Postet av: Marthe at Juni 18, 2007 11:28 FM

BKO er tennerskjærende elendig! Sanger som "I samma bil", "Amerika" og dets like fyller øregangene med ulidelig smerte. Paringsremjingen til et dusin hankatter på steroider fortoner seg som den ypperste musikk i forhold til det derre svenskerælet. BKO, Kent og "kramgoda låtar" av band med navn som "Gert Jonnys", "Jørn Bjarne och Träskallarna", "Bert Bennys" og burtetter (jeez - kor tar de det fra?!)viser bare at søta bror er helt ukritisk til hva som utgis under dekke av å være musikk. [start-paranoia] Hadde det ikke vært for den svenske nøytralitetsstatusen hadde jeg trodd det var en avansert for for psykologisk krigføring de kjørte på med. Hele Norges befolkning innkvartert på "the loonybin" et voila - full kontroll over oljen og vannkraften vår... [slutt-paranoia]

Postet av: svartekatt at Juni 18, 2007 3:10 EM

Dette var mildest talt rystende! *iler til Youtube for å høre "I samma bil"*

Postet av: Elin at Juni 18, 2007 11:01 EM

Ikke uventet fant jeg en versjon av "En man du tyckte om" fremført på den svenske ekvivalenten til Skavlan - Go'Kväll. Å trekke paralleller til REM synes jeg smaker litt av blasfemi, J.Thomas, men jeg er enig i at dette likner mer på Kent enn BKO. Jeg lurer på om det er litt mer energi i musikken enn det har vært tidligere, selv om dette var en relativt rolig låt. Det er også noe med instrumenteringen, tror jeg. Blant annet er den fæle vispen borte.

Postet av: Elin at Juni 18, 2007 11:18 EM

Svartekatt: Så så. Nå var mitt innlegg på ingen måte en oppfordring til å disse svensk musikk generelt. Hallo! I hvert fall fire av verdens beste band/musikere kommer fra mitt favorittnaboland (hvilke? Ulf Lundell, Ebba Grön, Lars Winnerbäck og Perssons Pack), og den paranoiaen din virker nokså... tja... paranoid? Jeg kan komme på langt flere gode svenske band enn dårlige svenske band.

Elin: Godt du også lyttet til En man du tyckte om, da, og ikke bare I samma bil, som jeg bare synes er fin/grei (eventuelt "bra til å være BKO"). Jeg ser heller ikke helt REM-sammenlikningen til Jan Thomas, skjønt jeg heller ikke anser det som blasfemi å nevne det. Kjenner jeg ham rett er det mulig han tenker på REM før Green eller noe.

Instrumentering og visp: Snakk til hånda. (Der har du hører-ikke-forskjell-på-godt-og-dårlig-lydbilde-Kristiane.) Men at musikken har mer energi, det hører jeg godt. Så har da også all BKO frem til den siste platen omtrent like mye energi som plankton som driver rundt i havet.

Marthe: Godt vi er flere. :)

Postet av: Kristiane at Juni 19, 2007 12:54 FM

Og, Svartekatt: Jeg glemte Håkan Hellström i min forrige kommentar. Og Fred Åkerstrøm, Cornelis og sikkert mange andre. Dessuten sparker du inn åpne dører igjen. "Åh, sånn dansebandmusikk er skikkelig dårlig, ass". (Les: kvoten din er snart brukt opp). Dessuten finnes det god og dårlig dansebandmusikk også. Prøv og hør litt på Sven Ingvars, du. Mye (eller i hvert fall en del) bra. Stikkord her er et åpent sinn.

Postet av: Kristiane at Juni 19, 2007 1:02 FM

Mhmm, god og dårlig dansebandmusikk. Blir ikke det som å vurdere gode og dårlige værmeldinger? Litt kjedelig i lengden kanskje.

Postet av: Espen at Juni 19, 2007 9:08 EM

Hm, jeg liker nok best Eldkvarn jeg...

Postet av: Flopsy at Juni 21, 2007 2:00 FM

"en mann du tyckte om" med engelsk tekst kunne fint fått plass på "Fables of the reconstruction". OG, blasfemi er ALLTID bra

Postet av: J.Thomas at Juni 21, 2007 3:26 FM

Nøyaktig en uke etter at jeg for første gang hørte "En man du tyckte om" kan jeg slå fast at sangen i alle fall har den egenskapen at den lett klistrer seg til hjernebarken - som var den limt fast med gode, gamle, svenske Karlssons, faktisk.

Gaaaah!

Postet av: Elin at Juni 25, 2007 9:24 EM

Jeg er egentlig sånn som hater alt andre elsker: Coldplay, Skavlan, Knut Nærum... Men Bo Kaspers liker jeg faktisk. Særlig etter at jeg så dem live for et par år siden. Kan ikke si annet enn at det var en av de beste live-opplevelsene jeg har hatt. (I alle fall i pop-sjangeren.)

Men i teorien skjønner jeg hva du mener. Det er litt som om jeg plutselig skulle begynne å like en Coldplay-sang. Jeg hadde måttet gå noen runder med meg selv da, altså. Uansett.

Postet av: Elisabeth at Juli 21, 2007 9:22 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):