Kommentar: New York Stories

For to uker og to dager siden gikk jeg 45th fra 8. ave til Hudson. Kan jeg ha gått rett forbi dere? :)

(before sunrise er fantastisk, og enda bedre enn before sunset)

Postet av: Terje at Mai 29, 2007 12:54 EM

Jeg var i NY fra 19. til 26. mai. Så det er tvilsomt. Men det var nært. :)

Postet av: Kristiane at Mai 29, 2007 1:10 EM

Aller øverst på min tårnhøye liste over ønskefrokoster, balanserer Eggs Benedict. Gjerne med en Mimosa for tørsten. Men da kalles det vel brunch.

Postet av: marken at Mai 29, 2007 5:17 EM

Marken: Mener du på radioen? I så fall er jeg redd du blir skuffet i morgen. Har forsøkt å lage eggs benedict hjemme én gang, etter forrige NY-tur. Det var skikkelig mislykket. Det er dritvanskelig å posjere egg. Det involverer kokende vann, eddik, øse, olje, nennsomme hender og i det hele tatt. Å skulle drive med dette på radiokjøkkenet anser jeg som umulig. Men for deg som ustanselig bedriver raffinerte kokekunster vil jeg da tro det er overkommelig å lage det hjemme?

Jeg har en venninne som har bodd mye i utlandet, og hun bedyrer at det faktum at det er umulig å få eggs benedict på kafé i Norge er et tegn på at vi fortsatt er provinsielle her til lands.

Postet av: Kristiane at Mai 29, 2007 5:40 EM

Neinei, jeg forventer det ikke imorgen, men håpet at du kanskje kunne ta det med hjemmefra en annen gang. Jeg har nemlig heller aldri klart å posjere et egg.

Mecca smykket seg da de var nyåpnet med Eggs Benedict på sin helgebrunchmeny, ihvertfall den de viste fram online, og gjett om jeg ilte. men servitørene så bare dumt på meg.

Jeg har forøvrig opplevd Jan Vardøen tale varmt om Eggs Benedict og Mimosa som den ultimate søndagsbrunch, så det er igrunn rart at han ikke har det på et av sine steder? Men BarBoca hadde vel vært det naturlige stedet, og de er vel ikke åpnet ved brunsjtid i helgene? Skal vi starte en kampanje?

Postet av: marken at Mai 29, 2007 6:45 EM

Eureka!

"I was thinkin' 'bout Alicia Keys, couldn't keep from crying
When she was born in Hell's Kitchen, I was living down the line
I'm wondering where in the world Alicia Keys could be
I been looking for her even clear through Tennessee"
(Bob Dylan: Thunder on the Mountain, 2006)

"...Keys was raised in a poor home in the Hell's Kitchen neighborhood of Manhattan, New York City."
(Wikipedia)

Postet av: mikl at Mai 29, 2007 7:24 EM

Marken: Min kusine fortalte lett henslengt her om dagen at de har posjerte egg på jobben hver fredag. Er visst en av kollegene hennes som er så flink til å lage det. Så det er mulig øvelse gjør mester. Skjønt egentlig er jeg ikke så hypp på å lage dem selv, men ville gjerne hatt muligheten til å bestille eggs benedict ute. Så kanskje vi skal starte en kampanje, ja; Ta Fairytale of New York tilbake-kampanjen var jo såpass vellykket...

I NY kikket jeg forresten etter en slags maskin som posjerer egg. Ettersom enhver diner og deli i byen serverer eggs benedict tilsynelatende helt ubesværet, tenkte jeg at noe slikt måtte finnes. Men nei.

Pappa: Du kunne bare spurt meg! Hell's Kitchen er, i tillegg til et område i NY, også navnet på det utestedet i Oslo som serverer den beste pizzaen i byen. Så navnets opphav er kjent for mange, i hvert fall de som leser fredags-Dagbladet og Oslopuls. Jeg kunne fortalt mer, men nå er jeg klin nødt til å gå ut og plante i hagen.

Postet av: Kristiane at Mai 29, 2007 8:26 EM

uvegerlig. heter det. takk for veldig fin blogg!

Postet av: pk at Mai 29, 2007 9:31 EM

pk: Du store min! Dette er en misoppfattelse på linje med "ekstragavant" - som jeg trodde det het og brukte feil i årevis. Jeg har alltid sagt/skrevet uvergelig. Som i "noe man ikke kan verge seg mot", liksom.

P.S. Jeg tror egentlig ikke det er PK å kommentere slike skrivefeil. Men jeg er glad du gjorde det. :)

Postet av: Kristiane at Mai 29, 2007 9:54 EM

Virker det å legge URL-er i kommentarfeltet ditt? Jeg har stengt for det i min egen blogg, nemlig, fordi jeg fikk så mye spam. Men jeg prøver:
http://avsporinger.net/~anne/SampleGallery/gallery_image_fullpage.php?sprog=no&rs=2&cs=3&pv=49&gn=galleryNYC

Postet av: Anne at Juni 2, 2007 11:09 FM

Hei,
nå kan du få teste for eksempel kosmetikk, godteri og grillmat helt gratis mot at du deler med vennene dine og rapporterer tilbake til oss på Buzzador om hva dere synes om produktene.
Erfaringene fra Sverige, som etter et år har 45 000 Buzzadorer, er at bloggere og Buzzadorer har mye felles. De er ofte nysgjerrige, har et stort kontaktnett og er ikke redde for å si hva de mener.
Registrer deg för 15 juni så får du være med på den første kampanjen.
www.buzzador.no

Hilsen Björn på Buzzador

Postet av: Björn Sjöström at Juni 4, 2007 5:49 EM

Å nå kjente jeg nisselua skli nedover øynene mine, som kan være ganske farlig siden jeg stadig forflytter meg rundt i steinrøysa her oppe...

Kan du ikke bare be hu venninna di oppholde seg litt mer i de store metropolene, slik at hu slipper å irritere seg over provinsialismen her hjemme?

Postet av: J.Thomas at Juni 5, 2007 9:38 FM

Jan Thomas: Jeg ser poenget ditt, men til hennes forsvar skal det sies at hun faktisk har tatt konsekvensene av dette, og nå er bosatt i en verdensby. (Muligens ikke bare på grunn av de posjerte eggene.)

Postet av: Kristiane at Juni 5, 2007 12:47 EM

Uten å kjenne venninna di, og uten på noen som helst måte være fordømmende (HA! Særlig!! :-)) håper jeg at hun nå kjenner verdensbyens levende puls og hastige vingeslag og kan leve et fritt selvrealiserende liv uten gamle nisselandets trangsynte sosialdemokratiske tvangstrøye.

Postet av: J.Thomas at Juni 5, 2007 2:17 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):