Kommentar: Effektivitet, sendrektighet eller midt imellom

Hakke tid til å lese ferd.. shit, må stikke, snakkes..

Postet av: Ulrik at Mai 16, 2007 1:37 FM

Det var arbeidskamerater etter min smak. Folk ringer tilbake om det er viktig nok og det er alltid tid til en kopp te eller tre.

Men, enda mer gledelig å lese var at det ENDELIG er noen som har skjønt at heising kan gjøres mer effektivt. Vi bor i 12 etasjers blokk (i 10. etasje) og jeg føler jeg bruker verdifulle år av mitt liv med å vente på heisen. Når jeg går ut av heisen (med mindre det er rushtid og mange bruker den) sender jeg den gjerne ned til 6. slik at den står midt i blokka. Minimere ventetid for alle involverte. Takk og lov for at jeg ikke er alene!

Postet av: Icerose at Mai 16, 2007 1:06 EM

En stund trodde jeg det var min arbeidsplass du beskrev, he-he, men vi har jo ikke knekkebrød. :-)

Må for øvrig si at jeg kjenner meg igjen i den drepende effektiviteten (som stort sett brukes til å dekke over en nesten ubeskrivelig latskap).

Postet av: Elin at Mai 16, 2007 8:08 EM

ikke for å være frekk eller noe, men.. kan dere ikke gå i trappen? hvorfor gidder dere å vente?

ellers leser jeg nok en gang med et glis om munnen. dine betraktninger fra hverdagslivet er usedvanlig velskrevne og morsomme!

Postet av: Helene at Mai 16, 2007 8:12 EM

Helene: i mitt tilfelle så er det bare det at jeg ikke gidder (eller kan) ta trappa med et barn på 7 mnd. Men nå skal det sies at det ikke er umulig siden den første gangen jeg tok turen opp trappene var dagen jeg kom hjem fra sykehuset etter å ha født. Da stod heisen. Kult var det imidlertid ikke. Utenom det er jeg enig med deg:)

Postet av: Icerose at Mai 16, 2007 9:38 EM

Elin: Ikke knekkebrød, og ikke heis (enn så lenge...) ;)

Helene: Fordi det går en grense hva angår trappegåing, i hvert fall den daglige, og den går ved fjerde etasje. :)

Postet av: Kristiane at Mai 16, 2007 10:04 EM

Hei Kristiane

Leste med stor intresses et gammelt innlegg hos deg som gjaldt Postens Sommerkassetter. Ser at du har fått mange svar der :)

Lurer veldig på om du har fått tak i noen av de som mp3 og om det er mulighet for at du vil dele med en annen sjel som har vært på jakt etter slikt i mange mange år. Har så mange sanger fra barn/ungdomstiden som jeg bare kan nyne litt på. Kan verken artist eller låttittel.
Hadde vært super gøy om du kunne dele på de om du har!

Ha en knall fin dag og god helg!

Postet av: Rolf Eriksen at Mai 19, 2007 8:34 FM

Hos min forrige arbeidsgiver var dette med heisbruk et veldig ömt tema. Hvis noen allerede hadde trykket på knappen for åttende etasje, for eksempel, og noen kom inn og trykket på sjuende eller niende, da var helvete lös. Ikke bare kunne man få drepende blikk, men man ble også fortalt at man utmerket godt kunne gå én etasje opp eller ned.

Der jeg jobber nå er det riktignok bare halvparten så mange etasjer, men likevel er dette problemet helt ikke-eksisterende. Rett nok kan noen sukke tungt om det kommer mange inn i heisen som skal til forskjellige etasjer, men det er ingen som forventer at man skal hoppe av i sjette og så gå ned til femte, dersom sjette allerede var trykket fra för. I stedet blir folk overrasket hvis man finner på noe sånt.

Hvis jeg tar fram nöklene allerede för jeg har gått av bussen, så föler jeg forresten ikke at jeg er effektiv, men heller stresset.

Postet av: Et aktuarliv at Mai 20, 2007 1:36 EM

Haha, dette kjenner jeg meg igjen i! For tiden er jeg tvillinggravid (må utbasunere det ved alle anledninger), og kollegaene mine bare begynte å le da jeg lettere sjokkskadd erklærte det på jobb. "SELVFØLGELIG kunne ikke du nøye deg med en om gangen!" sa de - alle sammen. Det paradoksale er at denne tilstanden faktisk fører til at jeg - for første gang i HELE mitt liv - må gjøre ting litt langsomt. Det er veldig merkelig. Men faktisk, tro det eller ei, ganske deilig. Jeg er egentlig sånn som deg. Men litt yoga, og litt mindre stress, innimellom, er faktisk også ganske godt... :) Skjønt, det er overhodet ingen grunn til å akseptere ineffektivitet. Min pet hate er når folk SNAKKER langsomt. COME ON!!! Spit it out!

Postet av: Elisabeth at Mai 22, 2007 5:19 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):