Kommentar: Spinat

Jeg skjønner deg, Kristiane, for jeg har hatt det på samme måte med crème brûlée. Men resultatet er vel at jeg har blitt så cb-kresen at det skal litt til for å tilfredsstille min cb-gane, så nå tar jeg det hvis jeg tenker at -denne restauranten er sååå bra at her må de ha god cb også...Riktig konsistens, lunhet, sprøhet på toppen... Dessuten begynner mange å være vel kreative med cb og putter alt mulig rart oppi (IKKE prøv med lavendel!!). Trad er best - i lengden i hvert fall. Og sånn kan man altså snakke seg bort om crème brûlee...

Jeg har det ikke på samme måte med spinat, men spinat er godt!

Postet av: Unni at Januar 16, 2007 8:26 EM

Pardon me, men snakker vi om samme grønnsak? Spinat? Og frossen? Det går til nød an i en quiche, men MÅ være fersk forvellet, ellers... *bleurgh*

Hm, kanskje jeg tilbereder feil da?

Postet av: alliene at Januar 16, 2007 8:39 EM

Kristiane, jeg har akkurat pønsket ut den perfekte kur for å få deg av crème brûlée-kjøret: Du må prøve min svogers variant med roquefort! Det er noe av det verste jeg har smakt i hele mitt liv. Takke meg til den dere serverte for ett år siden - mmm, fantastisk godt!

Postet av: Elinblu at Januar 16, 2007 8:54 EM

Alliene: Ja, jeg spiser jo ikke frossenspinaten bar, da. Men f eks i pastasaus fungerer den utmerket (bortsett fra at det er vanskelig å klemme ut vannet, altså). Det er ikke alltid like lett å oppdrive fersk spinat.

Elin: Iik! Med roquefort! Det høres enda verre ut enn min egen store skuffelse på CB-fronten: I Cassis fikk jeg en gang crème brûlée med anis. Føy, anis smaker nesten like ille som sukat.

Unni: Du er en lykkens pamfilius som har bodd i crème brûlée-land i flere år. Ikke rart du har blitt kresen. :)

Postet av: Kristiane at Januar 16, 2007 9:15 EM

Spinat i melsikt høres ikke bra ut. Jeg sverger til naturmetoden og kryster vannet ut av grøntforet med bare knyttnevene. Deretter damper jeg spinaten forsiktig i en tørr stekepanne. (Av en eller annen grunn ender jeg ofte opp med å dampe spinat og sopp, men man blir vel hva man spiser.)

Postet av: Håkon at Januar 17, 2007 1:16 FM

Jeg pleier å bruke et rent glasshåndkle til den jobben. Det fungerer finfint, og etter jobben skylles det av og hives i vaskemaskinen.

Postet av: Eira at Januar 17, 2007 9:03 FM

Hva i alle dager er et glasshåndkle? Må nok forøvrig innrømme at jeg tar sjokoladepudding framfor creme brulée "anyday".

Postet av: Silje at Januar 17, 2007 10:03 FM

Kristiane, jeg har det omtrent på samme måte med spinatretter på restaurant. Men jeg har i tillegg en sperre mot å bestille det samme som de andre jeg spiser med, så dersom min middagspartner bestiller spinatretten, må jeg finne meg noe annet. Jeg kommer snarligen til å servere deg bokhvetepannekaker -såkalte galettes- med spinat og chêvre, og en krus tørr cider til, og gleder meg til å se deg tygge i deg dine ord om at pannekaker med syltetøy er den eneste saliggjørende kombinasjonen.

På Ultra har de forresten dypfryst Spinat Hele Blad i blokker i gjennomsiktige kilosposer,uten noe dilldall på. Norrek Dypfrys as heter leverandøren. Det når den tines er det altså hele blad, og uten masse vann som man må finne en måte å klemme ut på. Det er så nære man kommer å forvelle spinaten selv, uten å måtte rense et berg av frisk spinat for å få etpar spiseskjeer forvellet.

Postet av: marken at Januar 17, 2007 1:15 EM

Crème Brûlée er noe oppskrytt vissvass. Jeg har aldri hatt sansen for denne vaniljesausen med brent sukersnerk. Sjokoladefondant derimot er uimotståelig og en selvfølgelig dessert når den opptrer på spisekartet.

Postet av: Cecilie at Januar 17, 2007 1:15 EM

Eira: Et håndkle! Så genialt. Trikset skal prøves ut i nærmeste fremtid. :)

Silje: Såvidt jeg husker fra skolekjøkkentimene, er et glasshåndkle et alminnelig kjøkkenhåndkle, bare at det kun brukes til glass. Tallerkener og kjeler - som kan tenkes å ha matretter - tørkes med egne håndklær. Jeg tipper du finner dette ordet i Lystad & Mjøens salgsdisk, sammen med dansemoro, brylkrem og andre ord som er på vei ut av språket...

Marken: Dét er en radiofrokost jeg gleder meg til!

Cecilie: Sjokoladefondant er min nummer to! Jeg glemmer aldri første gang jeg fikk det servert. Jeg nærmest gråt av glede da jeg oppdaget at den var flytende inni.

Postet av: Kristiane at Januar 17, 2007 9:30 EM

Glasshåndkle (i mitt hode i alle fall) er et sånt tynt, helt glatt håndkle i bomull. I motsetning til foreksempel frottehåndle og mikrofiberhåndkle og linhåndkle og hva nå slags flere håndklær de selger.

Postet av: Eira at Januar 22, 2007 9:52 FM

GHD Sale

Postet av: Cheap GHD at November 17, 2012 5:19 EM

Girls Ugg Boots

Postet av: Uggs at Desember 3, 2012 7:58 EM

ugg boots uk sale

Postet av: ugg boots sale at Januar 2, 2013 1:24 FM

cheap beats

Postet av: cheap beats by dr dre headphones at Mars 11, 2013 12:38 FM

cheap dr dre beats

Postet av: cheap oakleys sunglasses at Mars 12, 2013 6:21 EM

replica beats by dre

Postet av: beat by dre outlet at Mars 22, 2013 8:07 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):