Kommentar: The Return of Krøniken

En herremann med skjeggebart og lang lugg. Jeg er da ikke lik ham!

Postet av: ulrik at Januar 8, 2007 5:36 EM

Jommen er du det! Det er det mange som synes. Og det skal du være glad for. Tror jeg må lage en skilt-ved-fødselen, jeg. (Og du bør la hår og skjegg gro.)

Postet av: Kristiane at Januar 8, 2007 7:00 EM

Du har all grunn til å glede deg. Selv så jeg begge episodene i går på DR1 og jeg var godt fornøyd. En skikkelig herlig serie :)

Postet av: Mariann at Januar 8, 2007 7:22 EM

må bare si at jeg er glad for endelig å ha funnet en GOD blogg som faktisk oppdateres (nesten?) hver dag! (selv om jeg ikke kjenner deg og dine...:) )
er lei bloggere som skriver litt en gang i uka... hmmm... takk! :) kos deg med Krøniken ikveld! klem linda

Postet av: linda at Januar 8, 2007 8:38 EM

Ulrik og Palle er identiske! Jeg har dessverre aldri fått fulgt med på Krøniken, men har selvsagt ikke unngått å se likheten mellom disse to. Godt at vi er fler som ser det. Jeg ser forresten ikke forskjell på Ulrik og minnebildet jeg har av pappaen deres, så dere kan godt hilse ham og fortelle at han likner også.

Postet av: pia at Januar 8, 2007 9:31 EM

Har också glatt mig till Krönikans återkomst sedan det nån gång i fjol annonserades att de sista episoderna skulle visas runt juletid. Spelar in alla avsnitt och såg igenom de första 20 avsnitten i en följd nån gång i våras. Och som det "romantiska fjols" jag också är hoppas jag så absolut på Palle och Ida i den sista episoden. ;-) (Kvällens episod gav enligt min mening i alla fall visst hopp om den saken...)

Postet av: Evalena at Januar 8, 2007 11:34 EM

Ah, Palle... Ikke verst å ha en bror som ligner ham!

Siden min samboer er fysisk avhengig av Akutten, ble mitt forsiktige hint om å skue Krønikens avslutning bryskt avfeid. Takk derfor til DR som har lagt episodene på nett.

Postet av: Veska at Januar 9, 2007 9:01 FM

Jeg ble kjempeforvirret da det i gårsdagens episode dukket opp en som het Ulrik. Det er Palle som er Ulrik virret jeg.

Postet av: Klara klok at Januar 9, 2007 9:24 FM

Veska: Hils samboeren din og si at Akutten sluttet å være bra etter sesong 8 da Mark parkerte tøflene. Så det må han bare slutte med å se.

Mange damer som liker Palle, har jeg skjønt. Men han er nå en hyggelig fyr som jeg godt kunne spandert en øl på.

Postet av: Elf at Januar 9, 2007 1:37 EM

Gasolin?! Og slikt skal man høre fra en som brukte storparten av 2006 til å slenge dritt om CC Cowboys! Å si at man liker Gasolin, uten å være sveiseblind på peote eller arsenikk, blir litt som å si at "egentlig så er jo ikke Smokey såå ille..."

Postet av: pegs at Januar 11, 2007 12:08 FM

For noe erkesludder, Pegs. Det er ingen skam å like Gasolin, og jeg går med hodet høyt hevet. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å rippe opp i dette, men det var du som begynte. Mener du at det _ikke_ er grunn til å snakke stygt om CC Cowboys "Kom igjen"? At det faktisk er en god låt? Jeg kan ikke tro det.

Postet av: Kristiane at Januar 13, 2007 3:23 EM

Jeg har vel aldri sagt at "Kom igjen" er en god CC-låt. Jeg sier bare at Gasolin-fansen her i landet fram til i forrige uke kun bestod av en gjeng konebankende bartetrøndere med Frp-button og en fast tro på at Lysholmer ICE er verdens beste øl. Interessant å se at det finnes oppegående mennesker som i edru tilstand faktisk vil grøfte en sånn fest!

Postet av: pegs at Januar 13, 2007 5:05 EM

Pegs, det virker nesten som du blander Gasolin med Luxus leverpostei eller noe. I hvert fall later det til at det er deres publikum du beskriver i kommentaren din.

"Kom igjen" er ikke bare "ikke en god" låt, det er en forferdelig dårlig låt. Jeg gir meg ikke før du innrømmer det.

Forøvrig, hyggelig å lese at man regnes som et oppegående menneske. Dette er store ord fra den kanten. ;)

Postet av: Kristiane at Januar 13, 2007 5:58 EM

"Ingen skam å like Gasolin" og "Hodet høyt hevet!" Hva slags rusmidler er det du bruker om dagen? Uff, du nærmest tvinger meg til å fordype meg i tekster jeg har forsøkt å unngå i årevis her. Men slik ligger det altså an, lille frøken; Dansk musikk er per se sidrumpa! Og det faktum at de, danskene altså, slettes ikke kan engelsk gjør deres forsøk på dette internasjonale språket til en vedvarende pine for ørene. "This is my life" er derfor som en brystsvak og tæringssyk lillesøster av "Living next door to Alice" å regne rent tekst- og vokalmessig. Dette i tillegg til å være sunget til en melodi som i beste fall kan kalles naiv og svensktoppaktig. Og ja, mange av fedrene til Luxus Leverposteis fans har nok en eller to Gasolin-kassetter i handskerommet på Golf'en! Heller "Kom igjen" på heavy rotation 24/7 i høytalere jeg ikke kan skru av, enn et eneste sekund med Gasolin! Sånn er det bare, min venn, og jo før du innser at du her minner mer og mer om George W. Bush og hans fornektende livssyn, jo bedre vil ditt ettermæle bli. Altså, jeg er ingen stor fan av den siste plata til CC Cowboys, men du er en stor fan av 70-tallets svar på Luxus Leverpostei! Hva blir det neste? At "Tell her Jim says hello" virkelig taler til deg? Eller at Hanne Boel og Bamses Venner er bra musikk? Kanskje jeg må trekke tilbake det med "oppegående"? Du vet like godt som meg at det kun finnes et dansk band det er verdt å låne øret til!

Postet av: pegs at Januar 14, 2007 1:36 FM

Du store min, Pegs. Her var det mye å gripe fatt i. For det første: Jeg har da på ingen måte gitt uttrykk for at jeg generelt er en fan av dansk musikk, har jeg vel? Så å trekke inn Hanne Boel og Bamses Venner(?) er i beste fall pussig. Om vi skal følge denne logikken (hvilket jeg på det sterkeste vil fraråde), burde du også slå meg i hodet med Michael Learns To Rock. De er jo også dansker som synger på engelsk, så om jeg liker Gasolin må jeg også nødvendigvis være fan av MLTR? Tror ikke det, gitt.

Det er ellers en uhyrlig frekkhet å nevne "This Is My Life" i samme åndedrag som "Living Next Door To Alice". Det blir som å sammenlikne Trond Granlund med Bob Dylan. Teksten er kanskje ikke den mest kompliserte, men jeg tror vi kan enes om at listen over låter som har nokså banale tekster _men som vi liker likevel_ er lang. Å påstå at melodien er svensktoppaktig faller så til de grader på sin egen urimelighet at jeg ikke gidder å kommentere påstanden engang. Hallo!

Når det er sagt, skal jeg ikke påberope meg å være noen stor Gasolin-fan. Deres musikk er noe jeg har med i bagasjen hjemmefra. Pappa spilte det mye da jeg var liten. (Han er forøvrig så langt fra en FrP-stemmende bartetrønder som det er mulig å komme.) Jeg eier ikke en eneste Gasolin-skive selv (eller, jeg kom på at jeg antakelig har Rabalderstæde Forever på vinyl i boden). Så når jeg nå kjenner en trang til å høre "Stakkels Jim", og vender meg mot CD-hyllen, blir jeg sørgelig skuffet. Jeg finner riktignok tre Kim Larsen-plater, men ingen med Gasolin.

Jeg antar forresten at denne helt grunnløse og nesten litt sykelige antipatien mot Gasolin også omfatter Kim Larsen som soloartist? Ja vel. Så hans upolerte rocka versjon av Nordahl Griegs "Til ungdommen" - låten heter forøvrig "Kringsat av fjender" - er dårlig? Om du svarer ja på dette spørsmålet blir jeg skikkelig skuffet over deg.

Til sist er jeg svært spent på hvilket dansk band du mener man med kreden i behold kan lytte til. Metallica regnes vel knapt som danske selv om et av bandets medlemmer kommer fra Gentofte. Du påstår ikke at du er D*A*D-fan? I så fall ler jeg så høyt og skrallende at det bør høres helt ut til ytterste Østfold.

Postet av: Kristiane at Januar 14, 2007 1:50 EM

I en episode av West Wing roter Josh seg bort da han prøver å debattere politikk med en del studenter på nettet. Og noen, jeg tror det er Toby eller Sam, forteller ham at alle sånne nettsteder drives av en kjederøykende, kvinnelig nazist med hårete legger. Nå kjenner jeg jo deg såpass godt at jeg vet at null og niks av dette stemmer i dette tilfellet. Men det gir en liten pekepinn på hvor lett det er å havne i en langvarig meningsutveksling som man ikke hadde brukt to minutter på på en fest. Så for å gjøre dette utholdelig for alle de andre som leser bloggen din, kan jeg opplyse om at jeg er urokkelig når det gjelder mitt forhold til Gasolin (og Kim Larsen, selvsagt). Og nei, Disneyland After Dark ga jeg opp tidlig på 90-tallet. Bandet jeg tenkte på var De Gyldne Løver.

Postet av: pegs at Januar 14, 2007 5:31 EM

Pegs: Det er ikke meg imot å sette strek her. De Gyldne Løver kjenner jeg overhodet ikke til, men skal sjekke opp litt rundt dem nå.

Jeg ble forøvrig alltid litt fascinert av D*A*D-fansen på Roskilde. Ellers i året traff man jo aldri noen som likte Disneyland After Dark, men den dagen de spilte på festivalen (de var der hvert år, såvidt jeg husker), tøt det D*A*D-fans med band-t-skjorter og -flagg ut av alle telt på festivalområdet. Dagen etter var de borte igjen.

Postet av: Kristiane at Januar 14, 2007 9:00 EM

Interessant det du sier om Disneyland-fansen. Spesielt siden du festet jevnlig med 8-10 av dem på slutten av 80 og begynnelsen av 90-tallet.

Postet av: pegs at Januar 14, 2007 11:30 EM

Jeg kan ikke huske å noen gang ha sett en D*A*D-plate på festene du (åpenbart) sikter til. Og heldigvis for det. Ingen t-skjorter eller flagg heller, for den saks skyld.

Dessuten, siden du fortsatt er i det kverulerende hjørnet: Bør man egentlig bruke ordet "fest" som verb? Eks: "- Til helgen skal vi lite ikke feste!" og "Hva jeg gjorde på lørdag? Jeg festet med skotbugjengen i hønsehuset." Jeg mener man bør la være. I hvert fall etter at man har fylt 19-20.

Postet av: Kristiane at Januar 15, 2007 8:48 FM

Tro meg, platene var der! Uttrykket "å feste" (å holde fest) står oppført i Tanums store rettskrivningsordbok, og er fullt ut godtatt av alle andre enn dem som fisker etter en krangel på nettet. Langt verre vil jeg si det er å skrive "skotbugjengen" uten stor S og "hønsehuset" uten stor H!

Postet av: pegs at Januar 15, 2007 2:22 EM

Jeg fisker _ikke_ etter krangel! Hverken her eller der. Du må gjerne, med ordbok i hånd, påberope deg retten til å bruke verbet "å feste". Kjære vene. Min innsigelse gikk kun på at det er nokså barnslig og rånete. Men for all del...

Vel hadde ikke Skotbu noen ordentlige utesteder, men å sette egennavn på hønsehuset synes jeg likevel er å trekke det litt langt.

Postet av: Kristiane at Januar 15, 2007 3:49 EM

Barnslig og rånete er mine mellomnavn!

Postet av: pegs at Januar 15, 2007 8:11 EM

Men da er jo alt i orden! Og nå fyrer jeg like godt opp en fredspipe.

Postet av: Kristiane at Januar 15, 2007 9:02 EM

Fredspipe? Vi har da ikke vært i krig! En gang la jeg meg ut med en fyr på New Model Armys nettside, og det tok meg et halvt år å få ham til å fyre opp fredspipa.

Postet av: pegs at Januar 15, 2007 9:30 EM

Nei, for all del, vi må jo ikke risikere at det blir hyggelig! Fredspipen er herved dyppet i en bøtte vann. Men jeg kaster i hvert fall inn håndkleet. Jeg er dessuten emosjonelt utkjørt etter siste episode av Krøniken. Som jo var hva dette innlegget _egentlig_ handlet om. Jeg er svært lettet, men også skjelven og utladet etter all spenningen.

Postet av: Kristiane at Januar 15, 2007 10:50 EM

I wants to thank you with the endeavors you have produced in publishing this article. I am trusting the same greatest work from you within the future as well. In fact your fanciful writing abilities has inspired me to start my own weblog now. Truly the blogging is spreading its wings rapidly. Your generate up is a fine example of it.Thanks yet again for discussing this cost-free on the web!

Postet av: Coach Bags at August 18, 2012 7:27 EM

Very first factor , A large thank you for you to open my eyes.

Postet av: Louis Vuitton Shoes at August 21, 2012 7:27 FM

This blog site is great. How did you come up witht he idea?

Postet av: Coach Outlet Stores at August 25, 2012 6:41 EM

Extremely regularly I go to this website. It very a great deal is pleasant to me. Thanks the author!

Postet av: Louis Vuitton Handbags at August 30, 2012 8:46 FM

It's a good stage!

Postet av: Buy Michael Kors at August 30, 2012 2:11 EM

Yes, thank for the details a million! Have to discover anybody organizing Tea Party. I wants to participate in organizing.

Postet av: Louis Vuitton Outlet Store Online at September 5, 2012 3:28 EM

Hi there might I reference some of the insight here in this blog site if I reference you with a link back again on your site?

Postet av: Michael Kors Outlet at September 5, 2012 8:43 EM

Incredibly cool! I assistance your view!

Postet av: Coach Outlet at September 10, 2012 2:34 EM

runlrh generic viagra

Postet av: generic viagra at November 16, 2012 2:12 FM

jnaezkkh generic soft tab viagra

Postet av: generic soft tab viagra at November 19, 2012 4:09 EM

vqccrqy pay day loans

Postet av: pay day loans at November 25, 2012 12:44 FM

cvdvwugt payday loan

Postet av: payday loan at November 27, 2012 11:16 FM

jyhlqctl payday loans

Postet av: payday loans at Desember 7, 2012 9:36 FM

lkrfci payday loans

Postet av: payday loans at Januar 29, 2013 12:09 EM

yoakpus viagra

Postet av: viagra at Januar 31, 2013 1:55 EM

oerazq payday loan

Postet av: payday loan at Februar 3, 2013 4:40 EM

aetcsgj order viagra

Postet av: order viagra at Februar 4, 2013 12:17 EM

jwgkylel buy viagra

Postet av: buy viagra at Februar 10, 2013 2:48 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):