Kommentar: Det store tilbakeslaget

Jeg reagerte på det samme da jeg kastet meg over den nye leketøyskatalogen fra ...hmmm, ringo tror jeg. Jentene lekte med dukker, lekekjøkken, My Little Pony og de stygge Bratzfigurene. Gutta fikk lego, playmo, alle de kule bilene og plastverktøyet. Veldig lite representativt for min egen barndom ihvertfall!

Postet av: Britt M. at November 27, 2006 10:20 EM

Jeg har bodd snart to år i Frankrike og Luxembourg, og trodde det var rosaere enn rosa og blåere enn blått her. Og faktisk fikk jeg nærmest kjeft i en klesbutikk fordi jeg ville kjøpe røde klær til en jente - for det er guttefarge må vite!?! Og har vår lille ettåring på seg noe blått, selv med blomster eller "jentedill" på, så blir det antatt at hun er gutt... Tydeligvis kommer Norge etter! Og denne prinsesseindustrien må ha tatt helt av de senere årene. Men, jeg regner med at barna i norske barnehager fortsatt er ute i alskens vær og vind med parkdresser. Her kommer de tilbake like rene og pene som da de kom, gjerne i små vippeskjørt og lakksko. Vi prøvde oss på å sette igjen et par gummistøvler på skolen, men fikk bare himmelfalne blikk. Man går da ikke ut når det regner! Men altså, Kristiane, jeg følger deg, og vår fireåring er klart påvirket av den rosa jenteverdenen, selv om vi har prøvd å unngå/moderere den!

Postet av: Unni at November 28, 2006 8:47 FM

Man kan bli svimmel av å bla gjennom en alminnelig leketøyskatalog også.

En ting er at jentene er avbildet med perler og Bratz, mens gutta er avbildet med actionfigurer og alle de gøye aktivitetslekene. Men når det via bildene signaliseres at for eksempel et lekekjøkken utelukkende er for jenter, går det over all fornuft og alle støvleskaft.

Guttungen måtte for øvrig tåle en del tyn da han fornøyd troppet opp i barnehagen for et par år siden med knallrød parkdress. Det var visstnok en jentefarge.

Ja, verden skrider så langsomt fremover. Og noen ganger tar den sågar et par skritt tilbake.

Postet av: Hanne at November 28, 2006 10:23 FM

Helt enig, det begynner å bli parodisk. Til de to gutta mine får man omtrent bare blå klær, andre farger er ikkeeksisterende. Og næringen gnir seg i hendene (de pusher dette, men gjemmer seg bak kundene ”Det er jo det folk vil ha!”) for nå må man jo ha dobbelt av alt. Skulle vi få en jente kan hun hverken arve klær, ski eller leker etter storebrødrene sine, for etter dagens fargelære måtte jo alt kjøpes nytt i ”jentefarger”. Jeg gremmes…

Postet av: olakis at November 28, 2006 11:14 FM

Jeg kjøpte engang en lyseblå vindjakke til datteren min, og tenkte fornøyd at den kan en evt. lillebror arve, men tror du ikke de har sneket på litt skjulte jentedetaljer som blomstrete fôr og sommerfuglformet glidelås selv på den ellers helt nøytrale jakka.

Datteren min hevder forøvrig med tyngde at "spidermantruser er for jenter", så det finnes håp.

Postet av: Cathrine at November 28, 2006 12:01 EM

Jeg mottar heldigvis aldri slike reklamekataloger, og hva lekekjøkken angår var antagelig det en av de beste julegavene min sønn noensinne har fått.

Men når jeg tenker meg om så er'n ikke særlig glad i rosa lenger...

Postet av: Elf at November 28, 2006 1:37 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):