Kommentar: Trender på kjøkkenet

Tsk tsk, hvitløkspresser er jo helt håpløse å rengjøre!
Selv sverger jeg til å knuse hele fedd med siden av et knivblad, eller til å rive feddet med min rustikke provencalske grat d'ail (da slipper man å skrelle feddet først også). Sistnevnte kan også med fordel brukes til fersk ingefær. De såkalte Garlic Cards er vel basert på samme prinsipp. Hakking er for dimwitted showoffs.

Postet av: Cathrine at November 14, 2006 11:44 FM

Cathrine, jeg skulle gjerne sett din lille provencalske keramikkskål i aksjon.(Radiofrokost med hvitløk?) Kan ellers nevne at jeg har en genial hvitløkspresse som er lett å rengjøre (med mindre man lar restene stivne, men da er man så korttenkt at man ikke fortjener bedre). Apropos hvitløk. Det mest unødvendige de selger på Traktøren og i liknende butikker er sånne såper av stål til å vaske hendene med etter å ha tatt i hvitløk. Hallo! For det første: Det er da intet problem å få rene hender med vanlig såpe. Og hvor ille er det forresten om fingrene lukter litt av hvitløk etter at man har tilberedt et måltid? Det er da ikke slik at lukten blir sittende i flere dager heller. I omtalen av produktet heter det at man ved å bruke metallsåpestykket slipper å hilse på gjestene med hvitløksstinkende hender. Gid.

Postet av: Kristiane at November 14, 2006 11:56 FM

Og én ting til: Geir Ove har til min store ergrelse hakket hvitløken i flere år nå. Jeg beskylder ham for å danse etter Jamie Olivers pipe, og ser frem til å kalle ham en dimwitted showoff neste gang det skjer.

Postet av: Kristiane at November 14, 2006 11:59 FM

Det er vel ikke bare vår hyperaktive venn med tunga som har forespråket hakking av hvitløken fremfor hvitløkspresse. Hadde en slik en gang, håpløse å bruke. KLarte til og med å brekke håndtaket da jeg skulle presse flere fedd samtidig. Siden har jeg brukt kniv.
Garlic Cards er, om mulig, en enda mer tåplig ide. Totalt ubrukelig.

Og greoit nok at herr Oliver er en selvopptatt liten irriterende gjørk, men han har faktisk noen gode ideer fra tid til annen.

Og jeg skammer meg litt, men er nok eier av to JO-kokkeredskaper (en sånn tang, genial faktisk og en stekepanne som er knall). Men til mitt forsvar, begge var kjøpt på salg, og begge var ting jeg trengte. Kunne godt å stått Ingerid Espelid-Collection på dem og jeg hadde kjøpt dem.

O

Postet av: olav at November 14, 2006 12:33 EM

Hvitløken skal slett ikke hakkes nå til dags, det er like ut som hvitløkspresser. Hvitløken skal knuses. Gjerne med lett hånd, men knuses skal den. Hakking er like ut som hvitløkspressen en gang var.

Postet av: Håkon at November 14, 2006 1:33 EM

Olav: Kjenner jeg føler trang til å presisere at jeg aldri har prøvd Garlic Card, men at de foregir å basere seg på samme prinsipp som min provencalske grat d'ail, og den funker som fy.

Okke som, jeg handlet nylig stekepanner for over 4000 kr, og én av disse var en JO-panne til halv pris, som ikke bare er en fryd å bruke, men dertil fremkaller panegyrisk omtale selv fra ham som står i oppvasken hjemme hos oss. Men jeg hadde om mulig likt den enda bedre om det stod Ingrid Espelid-collection på den!

Postet av: Cathrine at November 14, 2006 3:04 EM

Cathrine; På ingen måte ment å være negativ mot deg eller din person. Fikk et slikt kort, forsøkte det en gang og la det i skuffen. Og den JO-panna r noe av det beste jeg har vært borti. Helt herlig å bruke. Pannekakedebuten kom i går, og har vel knapt laget så gode pannekaker før.

Håkon: En kombo er det jeg synes funker best. Først knusing, så finhakking, men å mose den fullstendig byr meg litt i mot.

Postet av: olav at November 14, 2006 3:29 EM

Alle disse avsporingene om hvitløk og redskaper, jeg gidder ikke fortelle hva jeg gjør med hvitløk, det er en hverdagslig sak. Rådet med å steke kjøttdeigen hel må bare jeg ikke glemme!

Postet av: Klara kokk at November 14, 2006 5:19 EM

Hvitløk skal henges rundt halsen på skjønne jomfruer før de legger seg i sine florlette gjennomskinnelige nattkjoler, etter å ha sittet foran speilet og gredd sitt blonde Rapunzelhår i skinnet fra ett stearinlys

Postet av: J.Thomas at November 15, 2006 9:20 FM

Mulig jeg jukser litt, men jeg bruker bare hvitløks olje (knust hvitløk i olje) kan lages selv med alt mulig av smak typ hvitløk, chilli ol. Gir mye smak og man slipper rot med hakking/knusing hver gang man lager mat..

Obs! ulrik kan ikke lage annet en grandi med extra ost på 225 grader, helst litt slapp.

Postet av: Judge Nose at November 15, 2006 2:20 EM

Hel kjøttdeig. Er ikke det en selvmotsigelse egentlig?

Postet av: Håkon at November 15, 2006 3:07 EM

Mannen min har også fått med seg den reklamen og slapp dermed en halvkilo kjøttdeig (eller karbonadedeig som vi gjerne kjøper) i panna og stekte den litt før han helte over Dolmio tomatsaus. Det tok en evighet med koking før spaghettien var ferdig. Kan jo ikke ta sjansen på å servere ikke gjennomkokt kjøttdeig til små barn i lys av matskandalen i vinter?

Ellers så har jeg en utmerket hvitløkspresse med et stykke prikker man presser tilbake den knuste løken, slik at den er veldig lett å renske. I tillegg så har jeg opptil flere grat d'ail fra vår tid i Provence og kan like gjerne hakke hvitløken. Alt ettersom hva som faller meg inn.

Postet av: Vanja at November 15, 2006 11:48 EM

Leste jeg "stille protest"? Jeg skal fortelle om MIN stille protest: De fleste har fått med seg at det nå har kommet handlekurver (de små røde) med - jeg er sjokkert - LANGE HANKER. "Og hvorfor det", spurte jeg meg selv første gangen jeg observerte disse. Det må naturlig nok være fordi man kan trille kurven bak seg og slippe å bøye seg ned og bruke energi på å bære matvarene. Makan! Hva skal det bli av dette samfunnet? Ikke nok med at det norske språket forfaller - man skal på død og liv tilrettelegge for latskapens disipler.
En annen ting - mens jeg først er rødmusset i kinnene: Bakepapir - som forøvrig også finnes i pizzapapir (uforståelig for meg). I utgangspunktet en kjekk sak om man vil unngå brente stekebrett. MEN: Hva er greia med å dele rullen opp i flak? Vær så snill: Om du har et fornuftig svar - Forklar meg.
Produsenten tjener nok fett på dette - jeg har forresten observert at det koster mer pr meter med ferdig oppdelt bakepapir. Jeg gir meg ende over!
Med fare for å tråkke noen på tærne: Er vi blitt så late at vi ikke lenger behersker rive-av-bakepapir-bevegelsen? Hæ? Hæ?
Tilbake til protesten: Om dere ser en jente med en rød trillekurv på ARMEN (enda den er stappfull) er det nok meg. De jeg har pratet med synes nemlig det er helt ok å slippe å anstrenge seg.
Pøh!

Postet av: Elisa at November 22, 2006 12:36 EM

Jeg må nok innrømme at jeg er preget av Oliver-bølgen, men forsvarer valget med inngrodd latskap:
Jeg hakker fordi jeg ikke gidder å vaske pressern. De eneste gangene jeg bruker presser er når jeg ikke skal skjære opp grønnsaker, fordi presseren tross alt tar opp mindre plass på kjøkkenbenken (pre-oppvask) enn skjærefjøl og kniv. Sukk.

Av samme årsak er jeg naturlig nok en stor fan av de lange hankene i butikken. Hurra! Betale for latskapen gidder jeg ikke, så jeg river over bakepapiret og skreller potetene (og river salatbladene!) mine selv.

Postet av: Anja at Desember 10, 2006 11:02 EM

cheap uggs

Postet av: uggs outlet at November 5, 2012 7:34 FM

GHD UK

Postet av: GHD Australia at November 22, 2012 5:14 FM

Cheap UGG

Postet av: ugg uk at November 28, 2012 2:16 FM

canada goose jacket

Postet av: Moncler Pas Cher at Desember 26, 2012 1:27 FM

Sacs Lancel 2012

Postet av: Beats By Dre Studio Cheap at Januar 4, 2013 7:24 FM

formal wear gowns

Postet av: vintage wedding dresses at Februar 9, 2013 1:31 EM

cheap beats headphones

Postet av: beats by dre under 100 at Mars 14, 2013 3:54 EM

beats for sale

Postet av: beats by dre headphones sale at Mars 21, 2013 1:46 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):