Kommentar: Hva er det med Odd Nordstoga?

Det var dette med hvor mye man skal engasjere seg i hvilken musikk som er verdt å høre på da. Men når det er sagt, kan jeg til en viss grad forstå hva du mener. Jeg har sans for Nordstoga, men samtidig er det et eller annet som skurrer. Det er vel først og fremst tekstene hans jeg ikke helt får tak på. Språklige krumspring liker jeg godt ('I sit on my watch so I can be on time' f.eks.), men Ns forsøk på sådan sitter ikke helt der de skal, selv om det er vanskelig å sette fingeren på hva det er som skurrer. Jeg kan likevel ikke si at dette engasjerer meg i veldig stor grad, og jeg kommer nok til å kjøpe den nye plata også. Det er jo tross alt ikke dansebandmusikk det er snakk om her.

Postet av: Rulle Kebab at Oktober 17, 2006 11:30 FM

BRØFF!
Nordstoga er et trivelig bekjentskap. Jeg tror unge frk. Kristianes vansker med å bli "fortrolig" med hans verden rett og slett skyldes at mye av tematikken i tekstene retter seg mot menn? Bare hør på den ramme "Farvel til deg".

Postet av: J.Thomas at Oktober 17, 2006 2:34 EM

Jeg likte egentlig den forrige utgaven av Nordstoga ganske godt, selv om man jo ble litt lei av den hylende grisen etterhvert, og Nordstoga er en hyggelig fyr. Jeg hadde gleden av å ta inn den første plata hans på kommisjon den gangen jeg drev platebutikk og han vel kalte seg, eller bandet sitt, for Something Odd, men dette er et sidespor. Det jeg skulle si er at jeg ikke føler noe behov for å kjøpe nye Nordstoga. Plutselig så forekommer alt dette hjembygdfrieriet meg litt påtatt og falskt. Busserull og heim te mor liksom?

Nå har jeg ingen grunn til å påstå at det ER falskt, og jeg har ikke en gang hørt plata så jeg tar gjerne feil, jeg bare beskriver refleksene mine her:-)

Postet av: Hjorthen at Oktober 17, 2006 4:53 EM

Rulle K.: Du bør ha fått med deg nå at jeg har nokså lav terskel for hva jeg skriver om her. Så når jeg tilkjennegir hva jeg (dessverre) mener om Nordstogas musikk, betyr ikke det at jeg engasjerer meg så voldsomt. :) Men det faktum at jeg liker personen Nordstoga veldig godt (jeg vil nesten påstå han er landets mest sympatiske artist - jeg kan hvert fall ikke komme på noen andre å plassere i den rollen i farten), og dessuten vanligvis er svak for både folkemusikk, pop og rock, og ikke minst folkrock, SAMT dialekten han synger på, gjør at jeg finner det merkelig at jeg ikke får fot av musikken hans.

Men det, Jan Thomas, skyldes IKKE at tekstene hans er tematisk rettet mot menn. Det er de da slett ikke! Kanskje akkurat den låten du nevner, men dette gjelder på ingen måte resten av platen. Nordstoga som en slags musikalsk Hemingway? (Hvis bøker jeg elsker, forøvrig.) Tror ikke det, gitt. Dessuten, vi snakker om et album som lå på VG-listen i 38 uker og har solgt i 150.000 eksemplarer. Dét skyldes ikke ene og alene at det sitter tankefulle, reflekterte menn på trestubber og fjellknauser over det ganske land, og finner dypere mening i tekstene hans. Nordstoga må nok nødvendigvis appellere til svært mange kvinner også, og ikke minst til mange som ikke ofrer tekstene en tanke. (Kanskje er det nettopp her skoen (min) trykker? Kan det være "jeg likte dem best da de spilte på små klubber"-syndromet som slår inn? Jeg tror egentlig ikke det, men sikker kan man aldri være.)

Hjorthen: Reflekser, ja, nemlig. Der sa du det. Det er de som slår ut når jeg ikke liker musikken til Nordstoga. Jeg vil så gjerne, jeg ser at jeg bør, men jeg får det ikke til.

Én ting til, Rulle K.: Jeg ler i Forden når jeg ser deg for meg handle Nordstogas siste plate på PK. Litt motvillig drar du kortet gjennom terminalen. Til tross for dine anfektelser, og at det er noe som skurrer. "- Jaja," hvisker du til deg selv, og biter tennene sammen, "- jeg får vel bare kjøpe den. Det er tross alt ikke dansebandmusikk heller." Fint for Nordstoga, selvsagt (og den observante leser vil nå ha fått med seg at jeg unner ham alt godt), men kanskje ikke så heldig for deg?

(Og helt til slutt, Rulle K.: Når jeg nå (antakelig) har satt ny rekord i lang kommentar til et innlegg, ser jeg jo at jeg grundig har motbevist det jeg starter med å si, nemlig at jeg ikke engasjerer meg så voldsomt. Det er veldig typisk meg.)

Postet av: Kristiane at Oktober 17, 2006 6:07 EM

Klart kvinner liker sterke menn som sitter på stubber, spytter snus og drikker blank sprit, mens de nynner et stev før de hugger et favn ved før kjerringa har kjøttkakene klar.
Det er bare de kaffe-latte slurpende urbanistjentene midt i storbyen (som alle breker på sterk dialekt forøvrig) som prøver å fortrenge at de egentlig liker slike menn.

Postet av: J.Thomas at Oktober 17, 2006 11:45 EM

Ha ha! Du aner ikke hvilke kvaler jeg lider i platebutikken.

Postet av: Rulle Kebab at Oktober 18, 2006 9:19 FM

Litt malapropos(men jfr. bildet til sekseranmeldelsen i oslopuls som Kri linker til), hva er det med den poseringa med jakka halvveis av, sånn nedpå skuldrene?

Postet av: Cathrine at Oktober 19, 2006 9:15 FM

Jakka er halvveis av for å vise at han er en sterk mann som når som helst er klar til å kaste den helt av, brette opp skjorteermene, spytte i neven og gripe øksa

Postet av: J.Thomas at Oktober 19, 2006 10:14 FM

Cathrine: Jakken halvveis av er jo ellers en velkjent 80-talls-posering. Populær blant Samatha Fox og Sandra med flere. Men det er vel neppe der han har det fra, så jeg er tilbøylig til å være med på Jan Thomas' teori.

Postet av: Kristiane at Oktober 19, 2006 10:41 FM

Men hadde det ikke vært morsommere om det var en Samantha Fox-positur? Definitivt. Har han ikke litt bedroom-eyes også på det bildet?

Postet av: Cathrine at Oktober 19, 2006 12:46 EM

Slutt å fjols, Odd har ikke så store pupper. Odd hugger ved ikke sant. Vel, kanskje ikke så mye på Lambertseter, men han har hugget mye ved, det skal jeg banne på!
Odd bruker ikke eyeliner, Odd bruker ikke hudkrem, Odd toner ikke håret, Odd går ikke med skulderveske, Odd drikker ikke rusbrus, Odd drikker kaffen kun sort

Postet av: J.Thomas at Oktober 19, 2006 1:10 EM

Tømmerhuggersoveromsblikk

Postet av: Cathrine at Oktober 19, 2006 1:36 EM

åå ja, det hørtes pirrende ut!

Postet av: J.Thomas at Oktober 19, 2006 1:55 EM

Nå bor jeg jo i utlandet og har ikke vært så utsatt for Nordstoga. Men for bare noen dager siden så jeg ham i Først og sist (som blir vist på svensk TV av en eller annen grunn). Så der satt jeg og tenkte at dette var jo en usannsynlig sympatisk fyr, og så skulle han spille og det var forferdelig trist. For jeg likte jo ikke musikken. Mannen, ideen, jeg kunne til og med strekke meg til å like blokkfløytejentene han hadde med seg, men musikken.... sukk. Søren og.

Postet av: Anja at Oktober 21, 2006 1:52 EM

... men JEG liker musikken!
Jeg har derimot et litt anstrengt forhold til alt styret om den SYMPATISKE personen.
Ja, ja, ja han ER så sympatisk, og ALLE liker han, og det er sikkert da bygdedyret våkner i meg. Ha, han har sikkert noen svin på skogen han også, tenker jeg da. (Og hvem sin skyld er det egentlig at den står og hyler? Jeg har litt erfaring med griser, nemlig, og de står ALDRI og hyler helt uten grunn!) Og når han nå er så glad i hjembygda si, hvorfor kan han ikke flytte dit igjen, da, og ikke bo på LAMBERTSETER (pah!)

... Ja, ja, jeg får vel være glad så lenge han lager musikk som JEG får fot av, og spiller på full guffe i elbilen min når jeg kjører gjennom Norges tredje største by og lengter... heim te mor.

Odd er forresten blitt litt Frøken Franzen selv, synes dere ikke det?

Postet av: Bondetuppe i byen at November 17, 2006 12:29 EM

ugg outlet

Postet av: salescheapuggboots.com at November 5, 2012 4:11 FM

cheapghdsale2012.com ghd

Postet av: Ugg Boots UK Outlet at November 21, 2012 3:35 FM

ugg outlet

Postet av: Uggs at November 30, 2012 1:40 EM

Australia Ugg Boots

Postet av: Doudounes Moncler at Desember 25, 2012 10:05 FM

Moncler Doudoune

Postet av: Sacs Lancel 2012 at Januar 4, 2013 3:30 EM

cheap beats

Postet av: cheap oakley sunglasses at Mars 11, 2013 8:17 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):