Kommentar: Stillingskrig på kjøkkenet

He, he, du får sagt det, du! Jeg kjenner meg veeeldig igjen!

Postet av: ylva at September 24, 2006 12:42 EM

Å, jeg er så glad for å kunne komme med et tips til deg: Tefal har en fantastisk wokpanne, med teflonbelegg og induksjonsbunn (men kan brukes på vanlig panne også). Den har et bra håndtak, og er lekende lett å vaske. Jeg var litt skuffa det¨året jeg fikk den av sambis på juleaften, men nå er den kjøkkenets beste wokvenn!

Postet av: Supermargis, igjen at September 25, 2006 8:42 FM

Men den er jo fortsatt stor og uhåndterlig som en parabolantenne, og umulig tung...

Postet av: ulrik at September 25, 2006 4:47 EM

Hmmm... tunge jernkokesaker, som for eksempel Høygangs stooore jerngryter blir alltid overlatt av min kone til meg.

Ellers er vel egentlig ikke en wok i støpejern spesielt egnet hvis du skal være tro mot asiatisk kokekunst: Den sprer varmen altfor mye (opp på sidene, hvor maten ikke skal stekes), og du vil ikke kunne regulere varmen like hurtig som det kan være påkrevet: jo tynnere metall, desto bedre er det, men så var det dette med at det da svir så lett... (men du er sikkert kjent med å vente til pannen er glovarm før du har i kald stekeolje).

Siden dere ellers skal adoptere fra Kina (og forøvrig er språk- og matinteresserte): Visste du at "wok" er et kantonesisk ord, mens kinesere flest som snakker mandarin kaller den en "guo"? Min studiekamerat fra Beijing, ristet oppgitt og misunnelig med hodet over ordeksportsuksessen til Hong-Kong-kineserne. Selv sverget han derimot til tung vestlig mat: han slapp å spise så ofte og kunne lese i lengre strekk. ;-)

Postet av: Eirik i Luxembourg at September 26, 2006 12:19 FM

Ulrik,

Det er nemlig det den ikke er. Den er lett som en plett, og ikke uhåndterlig. Den har et langt "stekepanneskaft" i motsetning til wokhåndtakene. - Mulig forresten det er Høyang, men fin er den lell!

Postet av: Supermargis at September 26, 2006 8:02 FM

De style classique et sobre qui s'appuient sur des couleurs neutres et des dessins aux styles yeux popping vraiment innovant et qui présentent les dernières tendances pour l'horlogerie, vous êtes sûr de trouver ce qu'il vous faut pour tous vos événements importants.

Postet av: Abercrombie France at November 26, 2012 2:41 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):