Kommentar: Keiserens nye singel

Å, eg ER. SÅ. SAMD! Men skjemst over å føle trong til å seie det offentleg. Og den der seige stemma til vokalisten, å hjelp.

Postet av: Nebbhøna at August 16, 2006 9:35 EM

Hmmmmm. Jeg har alltid synes det var rart at folk synes det er rart at jeg ikke hører på radio. Det beviser jo at det ikke er rart, spør du meg.

Postet av: Lars Marius Garshol at August 16, 2006 9:55 EM

Å, dere uvitende barn! Dere sitter ikke der foran tastaturene deres og påstår at den første plata til CC var dårlig?! Si at jeg tar feil...
Og om dere gjør akkurat det, så vit heretter at dere er så langt ute på viddene at dere må ta taxi for å komme hjem før kveldsmat!

Postet av: pegs at August 16, 2006 10:21 EM

Pegs: Min gode mann! Den første platen til CCC er utvilsomt den beste de har laget, men å påstå at det er en god plate ville være å trekke det alt for langt. (Mye lenger enn viddene du beskriver i din (sedvanlig frekke) kommentar.) Jeg sjekket hvilke låter som er med på den første platen nå, og fant en jeg faktisk liker, men hadde glemt. Nemlig Synder i sommersol.

Jeg fikk lyst til å høre den, og hentet samleplaten til CCC (som jeg beskjemmet må innrømme å ha i CD-hyllen). Men gjett hva?! DEN NEVNTE LÅTEN ER IKKE MED PÅ SAMLEPLATEN. Dét sier en hel del om bandets dømmekraft.

Postet av: Kristiane at August 16, 2006 11:05 EM

Jeg tror nok at dersom du ikke har lyst til å høre poplåter med banale tekster, må du finne deg en radiokanal som ikke spiller pop i det hele tatt ;-) Det er vel ikke akkurat slik at CCC er de eneste som noensinne har produsert banal, men populær, musikk. (Selv om jeg nekter å være enig i at de aldri har laget gode låter.)

Postet av: Lill at August 16, 2006 11:51 EM

Lill: Jeg er selvsagt enig med deg. Og mange av mine favorittlåter har sikkert minst like banale tekster som den jeg siterer i innlegget. Men sangen har irritert meg grenseløst i hele sommer, og jeg er som kjent glad i å komme med slike (mer eller mindre) saklige utfall her. ;)

Postet av: Kristiane at August 17, 2006 8:03 FM

Fordelen med å aldri høre på radio, er at jeg har blitt forskånet for denne sangen og dermed er lykkelig uvitende om hva du snakker om.

Lyrisk sett synes jeg disse linjene stiller i særklasse:

"Tiden går så fort
men livet er ikke kort"

Dette rimer da på ingen måte, verken logisk eller poetisk (på fredrikstaddialekt)?

Postet av: Elin at August 17, 2006 9:44 FM

Nå har ikke jeg fått med med at CCC har noen ny singel ute i det hele tatt, men jeg må få protestere litt allikevel. Den første plata til CCC er kanskje ikke klassikermateriale som sådan, men pubertetsrock av akseptabel standard er det da allikevel. Hvis DeLillos var Norges Beatles, og DumDumBoys var vårt Stones, ja da var vel CCC vårt Creedence?

Himmeltitter vil jeg til og med påstå er en god plate. Ja det vil jeg, og jeg er ikke en gang fra Fredrikstad! (og dårligere enn Postgirobygget har de aldri vært)

Postet av: Hjorthen at August 17, 2006 10:01 FM

Jeg visste ikke at de hadde en singel ute en gang. Og glad er jeg for det.

Postet av: Elf at August 17, 2006 10:25 FM

To ting:
1) Er Bo Kaspers så ille da?
2) Engasjerer du deg ikke litt vel mye i dette, Kristiane? Det er tross alt bare snakk om en plateutgivelse. Jeg har etterhvert forstått at mange mennesker betrakter 'sin' musikk som tilnærmet livsnødvendig og den eneste som er verdt å høre. Å høre på musikk som ikke faller i smak blir derimot ansett som en forbrytelse på linje med folkemord. Men det er jo fortsatt bare musikk (jeg vet dette sikkert vil fornærme noen). CC Cowboys hindrer da ikke deg i høre på den musikken du liker, Kristiane! Jeg sier som de gamle romere: De gustibus non est disputandum. Med unntak av dansebandmusikk selvfølgelig ;).

Postet av: Rulle Kebab at August 17, 2006 11:18 FM

Hjorthen: Jeg har sansen for sammenlikningen din! (Beatles, Stones og Creedence). Og alle kan vel enes om at det er et kolossalt kvalitetssprang mellom de to første og det siste bandet. Himmeltitter kjenner jeg ikke (uten at det hindrer meg i å avskrive CCC som et møkkaband, selvsagt). Og nå var det altså først og fremst den siste singelen jeg var ute etter å ta. Jeg har ennå ikke sett noen her påstå at dét er en god låt.

Og SELVSAGT er CCC bedre enn Postgirobygget. Hva blir det neste - at du trekker Bjelleklang inn i diskusjonen? Et eget innlegg om PGB og deres tilhengere finnes forøvrig her:

http://www.kristiane.org/archives/000210.html

Rulle Kebab: 1) Svømmer en enbent and i ring? 2) Det er jo akkurat bagateller som dette jeg elsker å hisse meg opp over. :) Men det er altså ikke først og fremst plateutgivelsen som volder meg besvær, men den overdrevne radiospillingen.

Og mens jeg har deg her vil jeg benytte anledningen til å fortelle deg noe. For noen uker siden gikk jeg forbi en kebabsjappe i Ullevålsveien. Utenfor hang det en plakat som opplyste om at de hadde Rulle Kebab! Jeg har etter hvert blitt så vant til å se navnet ditt i kommentarfeltet her og i andre blogger at det er lenge siden jeg filosoferte over opprinnelsen, eller i det hele tatt ofret det en tanke. Litt som med Mette-Marit, som jeg syntes var et pussig navn da jeg hørte det første gang, men som nå virker helt normalt. Altså, jeg tenkte nok at det virkelige navnet ditt ikke var Rulle Kebab, men du skjønner sikkert hva jeg mener. Det var altså ikke før nå i sommer jeg skjønte at Rulle Kebab er en kebabvariant i rullformat. Altså rullekebab! Snakk om å være treg i oppfattelsen. Men fenomenet er kanskje mer utbredt i Bergen enn i Oslo?

Postet av: Kristiane at August 17, 2006 1:01 EM

Eg trur ikkje eg har høyrt denne songen? Er eg då heldig, døv eller akterutseilt?

Elles så hadde eg ein CC Cowboys-kassett ein gong i tida som eg meiner og trur at eg likte.

Postet av: Maria at August 17, 2006 1:24 EM

Jepp, rullekebab er nok et særskilt bergensk fenomen. Her er kebab i pita unntaket, rullekebaben regelen. Som innflyttet østlending vet jeg faktisk ikke helt hva jeg foretrekker; mindre søl med pita, eller en myk lefse rundt godsakene. Forøvrig bor jeg mellom to kebabsjapper. (Det er ikke så fælt som det høres ut!)

For å holde seg til emnet: CCC kan jeg faktisk ikke huske å ha hørt noensinne. Men jeg har sikkert hørt dem likevel.

Postet av: Silje at August 17, 2006 2:11 EM

Kristiane: Jeg er ingen entusiastisk fan av Bo Kaspers altså, men jeg har hørt verre. Men du liker dem altså ikke og det respekterer jeg fullt ut.

Du har ganske riktig oppfattet at rullekebab er kebab i lefse og at det ganske ofte skrives 'rulle kebab'. Har aldri tenkt på det er et spesielt bergensfenomen, men det kan godt være.

Pseudonymet skal forøvrig uttales med trykk på første stavelse i 'etternavnet' (Rulle Kébab) og ikke på første stavelse i 'fornavnet' som i matretten (rúllekebab). Akkurat som kronprinsessens navn skal uttales med trykk på første stavelse i siste ledd (Mette-Márit) og ikke på første stavelse i første ledd (Métte-Marit) som jeg trodde første gang jeg så det.

Postet av: Rulle Kebab at August 17, 2006 3:04 EM

Altså, jeg må føye min stemme til koret som egentlig liker CCC, men den angjeldende låta går meg noe helt fantastisk på nervene og jeg skulle virkelig ønske den ble bannlyst fra radio. Den er seig, kjip og sentimental, og gir meg alvorlig lyst til å rense øregangene med rødsprit og Rammstein for å få vekk klisset. Fysjom. Hvis dette er det beste de kan varte opp med etter hvor mange år i dvale synes jeg heller de kunne ha blitt liggende.

Postet av: annetten at August 18, 2006 4:27 EM

Det er liksom noe Rune Rudbergsk over denne teksten.

Postet av: Rambukk at August 18, 2006 11:58 EM

Nå må vi prøve å holde tunga rett i munnen her! Å dra innRR i denne sammenheng er som å nevne Aune Sand i en anmeldelse av Ridley Scott. For en gammel cowboy som meg selv, har den første utgivelsen til CCC mye å gi. Og selv om jeg kan skjønne at mange har fått herr Grønnebergs nyere tekster langt opp i halsen, så vil jeg ikke gå med på noen nedvurdering av f.eks. "Død Manns Blues". Den som har noe negativt å si om den låta, blir nødt til å møte meg i skogen ved daggry - bevæpnet med en sylskarp tunge!

Postet av: pegs at August 19, 2006 12:25 FM

Siden jeg nå endelig har fått hørt denne sangen til CCC, ikke bare en men tre ganger på radioen det siste døgnet så må jeg bare føye meg til i koret og underskrive på at dette faktisk var temmelig slappe saker ja.

Ellers så må jeg også få lov til å stille meg kritisk til selve ideen om et CCC-comeback. Bandet var jo på det nærmeste kommersielt dødt inntil de kom på den glupe ideen det var å dra på avskjedsturne og gi ut en best of plate i den forbindelse. Soloplatene til Magnus Grønneberg har ikke solgt mange eksemplarene, og det er vel heller ingen stor grunn til å tro at nye CCC kommer til å sette store spor etter seg?

Nå har de jo til og med brukt opp avskjedsturne-ideen.

Postet av: Hjorthen at August 19, 2006 3:48 EM

Kom igjen! Det er verdens beste låt! Melodien er vakker. Teksten er flott. Du må bare bruke hodet litt for å få med deg hva det handler om!

Postet av: Linda at Januar 7, 2008 9:15 FM

It's wnodreufl to have you on our side, haha!

Postet av: Stone at Desember 19, 2011 12:34 EM

k4yWi3 vvdjztproshu

Postet av: noqdzh at Desember 19, 2011 4:13 EM

UMoy4j hoiwbhohrdhr

Postet av: dawcfcvl at Desember 21, 2011 6:25 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):