Kommentar: En klo av jern

Ah. Mio min mio = kärlek. Jeg har den på lydbok til og med. Men ingenting slår LPene fra barndommen hvor Astrid Lindgren leste alle de store selv.

Postet av: Ine at Januar 14, 2005 11:55 FM

Å, de LPene skulle jeg gjerne hatt k l o e n i, det er en nytelse å høre AL lese selv. Nesten like bra som å lese høyt for sine kjære barn!

Postet av: Klara klo at Januar 14, 2005 1:12 EM

På barneskolen leste Frøken Mio, min Mio for oss i lunsjpausen, og hadde kommet akkruat til avsnittet du nevner da klokka ringte. Gjett om vi levde i spenning resten av dagen. (Men jeg husker ikke resten av boka, så dette er åpenbart et høydepunkt.)

Postet av: annetten at Januar 14, 2005 3:22 EM

Å ja, Mio. Han reiser gjennom dag og natt... Den kapittelslutten må være en av verdenslitteraturens store "cliffhangere" (det er jo faktisk uttrykket for den type kapittel- eller episode-slutt!) Det var din farmor, Kristiane, som klappet boka sammen foran ørene på sin åndeløse barneflokk og sa kontant: "Ja, nå må dere legge dere!"
Resultatet ble det samme som en generasjon senere. Noen ganger MÅ man bare lese videre.
Astrid Lindgren som leser Mio må da være utgitt på lydbok? Noe annet ville være merkelig. Selv er jeg så gammel at jeg husker Astrid Sommers stemme fra Barnetimen, hvor hun leste boka da den kom. Jeg greier ikke å lese Mio høyt uten å etterligne hennes tonefall: "Mio, min Mio...." Det var akkurat helt perfekt.

Men eltekloen fra kjøkkenmaskinen, den var jo en sjørøverklo - den passet bedre til kaptein Krok enn til ridder Kato. For ridder Kato hadde jo en slags kloformet jernhånd (bare se på bildet, der hånden ligger igjen i ruinene) - men på den annen side - Peter Pan hørte kanskje ikke helt til i deres generasjon? Eller?

Postet av: Onkelsulliken fra Landet i det fjerne (uten elteklo) at Januar 14, 2005 10:29 EM

Gjett hvem som ble inspirert? Som skikkelig fan av Mio min Mio, samt lykkelig eier av en Kenwood med elteklo, hadde jeg planen klar igår da Ola kom hjem fra skolen.
Meg (med skummel stemme): Ola, husker du det skumle i Mio min Mio, da de var inne i Ridder Katos borg, og det var mørkt, og Mio skulle gripe hånden til Jum-Jum, og så var det en klo av jern?
Ola (veldig spent, dette er nemlig noe av det mest spennende han vet): Ja...........
Meg (med kloen innunder genserermet): Uæææææææ!!!
Ola (oppgitt i tonefallet): Mamma.... Ikke vær så barnslig!

Postet av: Pia at Januar 15, 2005 12:12 EM

Pia: Hahaha. :)

Onkelsullik: Jeg tok nok teksten veldig bokstavelig, for selv om det ganske riktig er en hånd av jern (omtrent som en rustning-hanske) som er avbildet i boken, så jeg alltid for meg en sånn elteklo. Når det gjelder Peter Pan har jeg kun et forhold til Disney-versjonen (og knapt nok det).

Postet av: Kristiane at Januar 16, 2005 5:06 EM

Jeg har til og med vært så heldig at jeg har fått høre Astrid L lese live. I barnehagen til lillebror i Stockholm. Og heldige storesøster og noen andre fremmedlegemer fikk være med. Brodern havnet for øvrig som sidetopp i Aftenposten, som var og laget sak på det (mange norske barn der). Har fortsatt bildet og klippet av ham på fanget til Astrid-mor med boka i fanget. L I T T misunnelig, kan man si.

Postet av: Ine at Januar 17, 2005 1:00 FM

I Sverige finnes svenske lysbøker på svensk, med Astrid mi Astrid som oppleser. Mio, Skorpan, etc etc.... Bliss! Der har jeg også funnet Kalle i klätterträdet på dvd. Stor stas! De finnes sikkert i svenske nettbutikker, tenker jeg.

Postet av: Marken at Februar 22, 2005 11:02 FM

thank you for sharing the info..

Postet av: Coach Outlet at August 18, 2012 4:15 EM

This article may possibly be mentioned on Twitter by someone. genuinely?

Postet av: Celine Luggage Tote at August 20, 2012 12:08 EM

How's it going? I enjoyed reading through this publish. My husband and I have been researching for this kind of article with the longest time and We know that your details about the issue at hand is spot on. I'll be certain to introduce this posting to my neice. Can you tell me how to acquire your new RSS feed? Continue to keep on blogging!

Postet av: Jimmy Choo Shoes at August 22, 2012 5:00 FM

Ok. I believe you are appropriate!

Postet av: Louis Vuitton Outlet at August 24, 2012 2:19 EM

Hi! Your publish rocks and can be a great study!

Postet av: Coach Outlet Online Store at August 25, 2012 1:23 EM

Funny, I was discussing this thing with my older sister the other day, now I'll have one particular much more argument in my hand when it'll appear to confrontation when once more.

Postet av: Coach Purse at September 6, 2012 9:19 FM

Hi there might I reference some of the insight here in this blog site if I reference you with a link back again on your site?

Postet av: Michael Kors Outlet at September 19, 2012 5:30 EM

Extremely regularly I go to this website. It very a great deal is pleasant to me. Thanks the author!

Postet av: Michael Kors Outlet at September 20, 2012 5:36 FM

Cheers for this content, guys, continue to keep up the good work.

Postet av: Coach Outlet at September 25, 2012 5:36 EM

plus size prom dresses

Postet av: short modern wedding gowns at Februar 10, 2013 4:24 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):