Kommentar: Ikke akkurat verdens beste bok

Jeg kommer aldri til å tilgi Bille August. Hvordan han kunne ta en sånn fantastisk roman og en slik fabelaktig skuespillerliste og deretter lage en så _kjedelig_ film, går fremdeles langt over min begripelse. Og han som lagde Pelle Erobreren. :(

Postet av: Anne at Desember 5, 2004 10:46 EM

Hvis du først er i humør for å utforske oppskrytt søppel, bør du kanskje stikke nesen innenfor permene til «Da Vinci-koden.» Jeg vil heller dømmes til evig fortapelse enn å måtte lese den om igjen.

Postet av: Arve at Desember 5, 2004 10:52 EM

Personlig har jeg aldri skjønt det helt store med Allende eller Irving. Men vi er alle forskjellige. Coelho ja. Uff. Leste Alkymisten, syntes den i og for seg var grei nok der og da, men i likhet med deg har jeg ikke klart å forstå den nesten religiøse tilhengerskaren han har klart å få. men det er jo morsomt at navnet hans trekkes inn i en samtale om de beste bøkene man har lest, hehehe.
Det er jo vanskelig å bestemme seg for hva som er den ene, den absolutt beste. For meg endrer det seg litt fra tid til annen, men det er en del som vaker der oppe i toppen. Akkruat nå må jeg nok innrømme at det er en del førsteplass. Mellom Hamsuns Sult og Kafkas Prosessen. Men kanskje Olaug klarer å endre det neste år?

Postet av: Olav at Desember 6, 2004 8:17 FM

Ble faktisk ferdig med "Åndenes Hus" i forrige uke, og jeg konkluderte vel med at den var bra, men ikke så jævla fantastisk. I genren sør-amerikansk magisk realisme, tror jeg vel at jeg holder en knapp på Garcia Marquez.

Helt-på-topp er alltid vanskelig, uansett hva man blir spurt om. For det første forandrer det seg hele tiden, og for det andre er en topp-ti akkurat nå så utrolig mye lettere å dra fram. For å namedroppe litt, vil jeg si at "Året Ricardo Reis døde" av José Saramago er fin, "Hard-boiled Wonderland and the end of the world" av Haruki Murakami (alt av Murakami er fint, synes jeg) og Garcia Marquez´ "Kjærlighet i koleraens tid". Nylig lest "En terrorhandling -- eller krepsen venner seg til det" av André Brink, som jeg også fikk mye ut av.

Postet av: Knut at Desember 6, 2004 9:35 FM

Den beste boken dersom du skulle lest den nå, eller den boken som ga deg den beste opplevelsen da du leste den? Det er som du sier et umulig spørsmål, men dersom noen insisterer på et svar så svarer jeg "Den lille prinsen" av Antoine de Saint-Exupéry.

Da har jeg i det minste et håp om at det neste spørsmålet kan være litt mer meningsfullt.

Postet av: Håkon Styri at Desember 6, 2004 11:26 FM

Åh, Den lille prinsen er bare sååå bra. Men jeg synes både Allende og Irving er meget oppskrytte forfattere. Likte Alkymisten, og flere andre av bøkene hans også.
Noen andre favoritter: The God of Small Things - Arundhati Roy, Bestialitetens historie - Jens Bjørneboe, Gift - Alexander L Kielland, Lillelord - Johan Borgen, alt av Astrid Lindgren, men spesielt Brødrene Løvehjerte og Mio min Mio.

Historien om Helen Keller gjorde meget sterkt inntrykk som barn.

For øvrig er jeg biografifetisjist. Og alt av JM COetze er bra. Av chicklit er Marian Keyes tingen. Mye bedre enn Helen Fielding.

Hanne Ørstavik er dog den mest oppskrytte nålevende forfatteren i detta landet.

Postet av: Ine at Desember 6, 2004 2:06 EM

Godt å se Coelho få som fortjent, for en gangs skyld. Faktisk så godt at jeg skriver dette i arbeidstiden.

Ellers hjertelig enig i at "hva er den beste boken du har lest?" er et håpløst spørsmål å få.

Postet av: Lars Marius Garshol at Desember 6, 2004 2:07 EM

baummm-bababaumm-babaubaum-baumbaumbau babaum-baubaubaubaubaubaubaubaubaubaubaububbau. Pink Floyd er besthet.

Postet av: Pink Floyd fan at Desember 20, 2004 7:15 EM

Ingenting er ekvivalent Kristian Valen's nye CD. Jeg bor i Stavanger, og kunne; uten å ha visst hvem Kristian Valen er på forhånd, skjønt at han er fra Stavanger bare ved å høre på CD'en. Du kan faktisk HØRE på Engelsken hans at han snakker Stavanger-dialekt til daglig, noe som hører til skjeldenhetene.

I tillegg er tekstene uinspirerende sentimentalt oppgulp med ord slengt inn her og der bare fordi de rimer på forrige strofe. Det jeg synes er litt rart er at når han mimer etter kjente sanger(e), er Engelsken upåklagelig.

Postet av: Audun at Desember 21, 2004 2:05 FM

lurte bare på en ting... hvis du syntes alkymisten var så forferdelig kjedelig... hvorfor sløste du da tiden din på på "pløye deg gjennom halve boken", når du sikkert kunne ha funnet deg en bok, du ikke var så rystet over bar blitt utgitt???

that`s you in the corner, that`s you in the spot light loosing your religion....???

Postet av: tanja at Januar 27, 2005 2:22 EM

akkurat nå: Orakelnatt, Paul Auster. Den boke jeg har lest flest ganger (og faktisk den eneste jeg har lest mer enn en gang): Anne + Jørgen er sant. Som enda sitter dypt i sjelen min: Anne fra Bjørkely. Ville jeg ha elsket disse om jeg leste dem for første gang i dag? sikkert ikke. Jeg liker Coelho, og har lest alt av han. Men jeg forguder han ikke. Jeg ble tvunget til å lese en lykkens datter av en Chilensk venninne. Jeg har aldri angret. Så får du ha meg unnskyldt at jeg trenger meg inn i denne situasjonen. Nå skal jeg gå å lese Niagara (som ikke er så fryktelig bra, men jeg kan klarer ikke å ikke lese en bok ferdig) og vente på alle sommer bøkene jeg har bestilt (Auster, Murakami, Loe +++) Takk for bøkene!

Postet av: emmerense at Mai 28, 2006 1:10 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):