Kommentar: Perler og juggel og stas

Det er klart at det er mye billigere, men da er det ikke alltid man får tingene til å se ut akkurat som man vil. Og så er det jo veldig koselig å sitte å fikle med sånt selv.

Postet av: Mildrid at September 20, 2004 12:14 EM

Huh? Det er mulig jeg var litt uklar, men jeg mente altså at man kan bruke perlene fra armbåndene (som finnes i alle former og fasonger, i et vel så bredt utvalg som i hobbyforretninger) på akkurat samme måte som man bruker perler fra en liten overpriset perleeske.

Når armbåndet er klippet opp, er det jo løse perler og fri fantasi, ikke sant? Jeg har vanskelig for å se at det er så mye "koseligere" med perler fra Panduro enn perler fra H& M.

Uansett, det var bare et tips.

Postet av: Kristiane at September 20, 2004 12:50 EM

Fine greier, men det heter til dem som etc.

Dette gjelder naturligvis ikke deg, Kristiane, men før var det mest politikere og ignoranter fra Oslo vest som brukte de både i subjekts- og objektsform av redsel for ikke å snakke "fint", men nå brer det om seg. Stygt å høre!

Postet av: Klara klok at September 20, 2004 1:55 EM

Det går selvsagt fint det. Men jeg har ikke sett noe særlig til perleting i smykkeavdelingen der på ei stund nå (er der ukentlig). Kanskje jeg skal holde litt utkikk. Men med perler og sånt bør det helt være hull gjennom, så en kan få tredd de på noe. Det er jeg ikke helt sikker på om alle fra H&M har (mye lim der i gården).

Postet av: Mildrid at September 20, 2004 10:34 EM

Jeg er kanskje ikke så interessert i perler, men jeg har slengt meg på denne håndarbeidsbølgen selv. Siden jeg ikke klarte å finne en lommebok som var sånn som jeg ville ha den, endte jeg opp med å lage en selv. Den ble langt fra perfekt, men ikke så ille til å være min første.

http://folk.uio.no/glockner/lommebok.jpg

Postet av: Fredrik G at September 22, 2004 4:19 EM

Den var veldig fin, Fredrik.

Postet av: Kristiane at September 23, 2004 10:08 FM

Det er riktig at du har skrevet til DE!
I denne sammenhengen er det et subjekt, og da skal det stå DE. Hadde det vært objekt skulle det vært DEM- så det!

Postet av: Liv at September 30, 2004 11:48 FM

Det er riktig at du har skrevet til DE!
I denne sammenhengen er det et subjekt, og da skal det stå DE. Hadde det vært objekt skulle det vært DEM- så det!

Postet av: Liv___ at September 30, 2004 11:50 FM

Liv,
Du har rett i at det er subjektsform her, men fordi SOM kan oppleves som objekt, kan det forsvares å bruke dem. Til DEM som osv. Ifølge Per Egil Hegge går tendensen mot å bruke DE, men det er ikke galt å si/skrive dem; dermed har vi begge rett - så det! (Jfr til DEG som liker å osv, ikke til DU som osv)

Postet av: Klara klok at Oktober 11, 2004 1:44 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):