Kommentar: I dag: Kjeks!

De finnes fortsatt. Og er fremdeles velegnet til barn, siden de - som påpekt - ikke klisser. Mat som ikke klisser kan i det hele tatt knapt overvurderes. Særlig på flytur.

Postet av: Anne at August 3, 2004 10:03 FM

Marie ligger som vanligst vis á vis saft, lefser og te, nære inngangen (i butikken)

Male det til en grøt? Javel!

Postet av: Salut at August 3, 2004 10:07 FM

Eg elska Marie-kjeks då eg var liten, særleg å ha med på landturar (pakke korg med Marie-kjeks og ei flaske saft, og gå 100 m for å sette seg ned og ete). Men eg trudde svært lenge at det heitte Maria-kjeks. Endå betre var hjortekjeks, med bilete av ein hjort som eg kanskje eigentleg trur var eit reinsdyr, Gjende-kjeks heiter det visst. Dei kunne ein bryte opp i bitar og pusle saman att til eit heilt bilete før ein åt kvar bit.

Postet av: Maria at August 3, 2004 10:45 FM

Mikkel Rev, seier du? Trudde den einaste sangen som gikk an å plystre etter Mariekjeks var Alle fugler?

Postet av: kristin at August 3, 2004 10:45 FM

Anne: Godt å høre at du bringer tradisjonen videre. :)

Salut-Ulrik: Grøt, ja, herr Jeg-knar-alle-marsipangrisene-jeg-fikk-til-jul[1]-sammen-til-en-gedigen-ball.

[1] Tilsammen ca 1,7 kg

Maria: Gjendekjeks er jo utrolig godt, og disse har jeg faktisk kjøpt en gang eller to i voksen alder. Jeg er dog motstander av den nye med sjokolade (utrolig at jeg er motstander av noe med sjokolade, forresten).

Kristin: Jeg må innrømme at jeg ikke husker hvilken sang man pleier å plystre med kjeks i munnen. Men det _kan_ ha vært Mikkel Rev på Østlandet og Alle fugler på Vestlandet, vet du :)

Postet av: Kristiane at August 3, 2004 12:05 EM

Det kunne vere mikkel rev på vestlandet også. H og eg hadde ein gong med oss to pakkar Mariekjeks på leir på Nesholmen. Dei dagane fekk Mariekjeksa kult-status, men den stautsen tapte seg vel rimeleg raskt etter at vi kom heim.

Postet av: Olaug at August 3, 2004 4:21 EM

Jeg har satt til livs tonnevis av kjeks opp gjennom åra, ikke minst av typen Marie. Mener å huske at det faktisk var noe som het Maria-kjeks også, et svindel-billigmerke. De siste åra har jeg uvegerlig tenkt på Orderud-rettssaken og Golden/Antonsen når temaet Mariekjeks kommer på banen.

Gjende med sjokolade er da godt, Kristiane! Jeg kjøpte en pakke seinest i dag.

Hilsen Elin (som i skrivende stund sitter og gomler noen særdeles barnslige Tom & Jerry-kjeks, identiske i smak og med samme type forpakning som barndommens Donaldkjeks. Går heller ikke av veien for Mummikjeks - for ikke å snakke om de dinosaurus-kjeksene med sjokolade som kom for noen år siden!)

Postet av: Elin at August 3, 2004 7:27 EM

Elin: Gjende: ja, og sjokolade: ja! - men Gjende med sjokolade er ikke helt min - heh - pakke kjeks. De er selvsagt ikke vonde, men det blir litt som da Geir Ove spurte om jeg ville ha pesto på indrefileten [1] under middagen i sted: Jeg liker begge deler svært godt, men vil ikke at det ene skal overdøve det andre.

[1] Ekstravagant en alminnelig tirsdag, sier du? Mulig det, men vi var på Smart Club i ettermiddag, og da går vi alltid litt berserk.

Postet av: Kristiane at August 3, 2004 8:48 EM

Men de fleste kjeskmerkene er forsvunnet, og Sætre kjeksfabrikk er borte. Verst er det med bokstavkjeksene - hva skal man fylle i godteposer og påskeegg i våre dager? Tom og Jerry-kjks er ikke det samme, og ikke kan man skrive med dem heller.

Forøvrig kan jeg betro at denne ekstravagante tirsdagen har vi flottet oss med hvalbiff - nydelig, men uten pesto og uten kjeks!

Postet av: Onkelsulliken at August 3, 2004 11:17 EM

For meg er mariekjeks fremdeles et barndomstraume, da denne tørre, ekle saken var fast innslag på alle tvangssøndagsturene min bror og jeg ble dratt med på med makt og alltid kom disse søndagsturene mens vi var midt i et parti sjakk eller det avgjørende slaget mellom to LEGO-mennbander. Gjerne piratene og ridderne hadde det med å slåss ofte.

Forøvrig arrangeres den årlige mariekjeksdagen omtrent fire ganger i året (det er ikke jeg som har kommet opp med det misvisende navnet) av skolens største tulleforening: Norsk Nebbsildforbund.

Postet av: Mari at August 4, 2004 12:01 EM

Jeg har ikke rørt en Mariekjeks siden barndommen. Vi fikk også dette som liksom-godteri når vi var små. Men jeg ble bare så veldig lei av det. Farmors snacks var bedre. For der fikk vi peanutter og rosiner :)

Postet av: Mildrid at August 4, 2004 12:21 EM

Jeg kjøpte Marie-kjeks for noen uker siden til alvkommet. Hos oss går det derimot mer i Tom & Jerry kjeks, mummikjeks og Safari Cookies. Sistnevnte er livsfarlige da det ikke er mulig å åpne en pakke og slutte med å hive i seg innholdet før pakken er tom.

Desverre har jeg et anstrengt forhold til Mariekjeks. Dette skjedde da en jeg kjenner som er kameramann i TV2 fortalte at han og hans medjournalister hadde spist Mariekjeksene som lå i sekken til Trude Espås som ble funnet drept i Geiranger en gang på 90-tallet. Dette skjedde under en rekonstruksjon politiet holdt på med. Jeg holdt på å kline han ned der og da mens han fortalte det.

Postet av: Elf at August 4, 2004 12:44 EM

Husker Mariekjeks som ekstremt tørre? Uansett så inneholder de hvetemel, sukker, delvis herdet vegetablisk fett, invertsukker, hevemidler(E500,E503), salt, aroma, melbehandlingsmiddel (E223). Hva invertsukker er aner jeg ikke - kanskje et slags speilbilde av sukkeret?

Postet av: a jour at August 4, 2004 1:28 EM

Hehe, jeg serverte mariekjeks til alle som kom på besøk det første året som endelig aleneboende student. Jeg er ikke helt sikker på om jeg noensinne smakte på dem selv, og når jeg tenker meg om, tror jeg at den ene pakka varte et helt år. Mariwekjeks må vel med hell kunne karakteriseres som usaklig mat.

I Spania er derimot nærmest en nasjonalskatt. Der spiser de mariekjeks med smør og syltetøy til frokost. Svogeren min kan fremdeles ikke leve uten, og han er 40.

Postet av: Ine at August 4, 2004 4:40 EM

http://www.saetre.no/faq/detail.asp?page=10

Postet av: Marie at August 12, 2006 1:35 EM

Jeg leter og leter etter cream crackers i alle butikiker i nærområdet finner det ikke.
Har denne gått ut av produksjon? kan dere hjelpe meg? Jeg synes det er så godt.
Hilsen
Janet Lily Øvrevik
Solbergs vei 11
3530 RØYSE.

Postet av: Janet Lily Øvrevik at Desember 30, 2006 10:48 FM

mariekjeks trukket med mørk sjokolade fantes også på 70- og 80-tallet. Oko Marie het den. Denne savnet jeg i maaaange år så plutselig hadde de produsert den på nytt med annen pakning og navn.

Postet av: Oko Marie Kjeks at Mars 19, 2008 12:17 FM

gaEFZk mbeuvkzfpkkh

Postet av: vkieaailum at Juli 29, 2011 7:41 EM

cool beats website

Postet av: cheap beats by dre for sale at November 5, 2012 4:25 FM

cheapghdsale2012.com cheap ghd

Postet av: GHD Australia at November 17, 2012 9:05 EM

Cheap GHDS

Postet av: Cheap GHD at November 20, 2012 6:57 FM

ugg uk

Postet av: Uggs Australia at November 28, 2012 4:03 EM

beats by dre pro

Postet av: fake beats by dre at Mars 20, 2013 1:14 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):