Kommentar: Jeg gjentar meg selv

Vel, du gikk jo på skolen i gamle dager, tydeligvis, for da jeg var i skoleverkets klamme klør, het det elevrådsleder og nestleder. Dessuten er det vel også forsøk på å skrive forkvinne, talskvinne etc etc

Postet av: Olav at Januar 27, 2004 9:55 FM

Glemte jo det jeg egentlig skulle skrive. Men for ikke lenge siden var jeg og min kjære på Colo for å se Return of the king. VI var på 15:30 forestillingen etetrsom min ukristelige tidlige arbeidsstart legger begrensninger på hvor lenge jeg kan være oppe. Uansett, ved siden av meg satt det to snørrhvalper på vel 12 år gamle, masse popcorn, brus og godteri, noe som tydeligvis ga dem sukkersjokk for de klarte ikke å holde kjeft under reklamen (noe som jo er greit nok) ei heller under trailerne (ikke fullt så greit, men ok, det var bl a Troy, glede seg glede seg). Men da de fremdeles ikke klarte å holde kjeft fem minutter inne i filmen, hveste jeg: "Kan dere ikke se å holde kjeft!?" litt hardere enn hva jeg hadde ventet. Men det så ut til å virke, for de to snørrhvalpene satt musestille de resterende 3 timene og 25 minuttene filmen varte. Da lysene endelig kom på, fikk jeg dessuten et litt skremt blikk fra han som satt nærmest meg.

Postet av: Olav (igjen) at Januar 27, 2004 9:59 FM

Pøh, på videregående var det ingen ingen sentrale regler for dette, det var opp til elevrådet selv å bestemme. Dette var en vanlig kilde til konflikt på alle de videregående skolene i Akershus, og tittelen ble gjerne byttet frem og tilbake ettersom det var SU eller Unge Høyre som hadde flertall. (I hvert fall var det slik i min tid, ungfole-Olav.)

Jeg husker forresten at vi diskuterte dette på barneskolen, og at det ble sagt at ord som f eks postmann ikke kunne byttes ut. I dag sier da alle postdamen og vaskemannen med den største selvfølge.

Postet av: Kristiane at Januar 27, 2004 10:07 FM

Olav (igjen): Fikk du litt dårlig samvittighet etter det forskremte blikket? Det pleier jeg å få. Jeg husker spesielt en gang for mange år siden, i julerushet inne på OsloCity. Jeg var farlig nær en falling down, og klarte ikke å la være å gi en liten dame som sneglet seg i vei foran meg et lite puff i ryggen. Da snudde hun seg og så opp mot meg med mørke, forskremte fugleøyne. Hun viste seg å være svært gammel, og jeg tenkte på den rivende utviklingen samfunnet har gjennomgått fra den tiden hun var ung. Det menneskefiendtlige miljøet i et førjulstravelt OsloCity må oppleves ekstra ille for en som er husker Oslo på 40- og 50-tallet, og hun burde fått en medalje for å tørre å bevege seg inn i skrekkens kjøpesenter, ikke en dytt i ryggen. Jeg ba om unnskyldning hundre ganger.

Postet av: Kristiane at Januar 27, 2004 10:20 FM

Vel, gammel-Kristiane, hos oss het det nå i alle fall elevrådsleder all den tid jeg var med der... nu vel.

Ang de forskremte lille snørrhvalpene, så må jeg innrømme at under filmen stakk samvittigheten litt. Men den ble raskt slått tilbake av oppdragelses-tanken. Og de foreksmte snørrhvalpene holdt i alle fall kjeft, noe jeg tror de ikke ville ha gjort dersom hvesingen min ikke hadde vært så kraftig. Så det.

Postet av: Olav (atter en gang) at Januar 27, 2004 10:26 FM

Olav (atter en konge): At det het elevrådsleder hos dere skyldes nok at du gikk på en mer radikal skole enn meg (det skal ikke mye til).

Forresten litt morsomt å tenke på at de to 12-åringene mest sannsynlig fremdeles snakker om deg: Husker du han sinte mannen på Ringenes herre?! Lite gæren!

Postet av: Kristiane at Januar 27, 2004 10:33 FM

Kristiane, det er et par ting du må gjøre før det blir lettere på t-banen i rushtida. Først og fremst bør du lobbiere Oslo Sporveier en stund for å få dem til å bytte ut du knuslete 2.5-personers setene de har nå, men noen ordentlig sofaer. De som er nå er på ingen måte tilpasset følelseskalde nordmenns intimsoner, spesielt nevnte intimsoner før 09.00 om morgenen.

For det andre bør du flytte lenger ut av sentrum. Nevnte femmer fra Storo til majorstuen er glissen og god de gangene jeg kjører den, selvfølgelig strekningen Storo-majorstuen.

Sist men ikke minst, en liten oppmuntring: balansekunster på t-bane i fart trener muskulaturen i bena og gir mindre behov for krampetrening før bikinisesongen (ikke at jeg vet om dine behov for krampetrening før bikinisesongen, men jeg har hørt at slikt forekommer blant _de andre_).

Ellers må jeg bare si at Oslo Sporveier suger på generell basis.

Postet av: Knut at Januar 27, 2004 10:44 FM

Jeg er selv en ganske flegmatisk person, men må si at det gjør godt å se at du tar igjen mot T-bane-mobben. Selv gikk jeg ikke lenger enn til å skule olmt hele turen på en mann som klemte seg inn på vognen på Tøyen (like foran meg) og straks stoppet opp, ett og et halvt skritt innenfor døren, til tross for at det a) var god plass - ok, ikke _god_ plass, men i hvert fall _mer_ plass! - lengre inn, og b) det var en haug mennesker som skulle på etter ham. Han lot seg motvillig skubbe til siden så vi andre kom oss inn, men på de neste holdeplassene stod han bom stille på flekken sin mens folk presset på fra utsiden og vi andre trakk så langt inn i vognen som det lot seg gjøre. Fullstendig upåvirket stirret han rett frem i kjøreretningen uten å la seg merke med at jentene på hans høyre side nærmest ikke greide å trekke pusten, mens det var en meter avstand til nærmeste person på venstre side. (Ok, kanskje nærmere 20 cm, men læll.) Egentlig nesten beundringsverdig.

Postet av: Anne at Januar 27, 2004 11:13 FM

På nynorsk kan ein, så vidt eg veit, berre skrive "leiar". Ikkje noko "formann" der. Dersom eg tek feil, vil det seie at eg ikkje berre fortløpande omset frå bokmål til nynorsk når eg noterer t.d. frå førelesingar, men også til politisk korrekt norsk. Og det er eg i så tilfelle ikkje flau over.

Postet av: Maria at Januar 27, 2004 2:50 EM

Ja, på vår skole heter det også elevrådsleder. Han heter Einar og skriver vinspalte over fire sider i skoleavisen. I hver utgave.
Men om jeg ikke tar helt feil, så heter det fremdeles fylkesmann, og det er jo ganske synd, spesielt siden fylkesmannen i Rogaland heter Tora og er slett ingen mann.

Postet av: Mari at Januar 27, 2004 6:06 EM

oppmann, rådmann, visemann, brannmann, politimann, kjøpmann, nordmann, norman (victor d!), sysselmann, amtmann, lekmann, supermann, damman (erik), fagmann osv. osv.

Postet av: ulrik at Januar 27, 2004 9:05 EM

Sykesøster, helsesøster, vaskedame, stuepike.
Skjønt jeg vil heller være supermann.

Postet av: Mari at Januar 27, 2004 10:11 EM

Forleder er vel strengt tatt ikke noe fullgodt alternativ, oder was?
Jeg mener seriøst at tittelen SJEF, kort og godt burde innføres over hele linja. Kjønnsløst, ikke til å ta feil av, og osende av respekt.

Postet av: FraTho (Sjef) at Januar 28, 2004 9:45 FM

Emma Lovise siger:>Hejsa!Jeg har tagget dig i bglelegon 'Five guys I used to Fancy'. He5ber du har tid til, at lege med :-)Kram

Postet av: Shannon at April 19, 2012 5:32 EM

BXdNGE cagypantfmtx

Postet av: rlgkunh at April 19, 2012 11:01 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):