Kommentar: Matiné

Jeg hadde forelsket meg ugjenkallelig i boka og ble gruelig skuffet da jeg så filmversjonen. Lykkedragen Fuqur, med perlemorsskjell og en stemme som klangen av bronseklokker, så ut som en forvokst Labbetuss med hengeører og brune klinkekuleøyne (de skulle ha vært _røde_!). Dessuten skulle Atreyu hatt grønn hud. Bah. Jeg har aldri hatt den samme tilliten til bokfilmatiseringer etter dette.

Postet av: annetten at Desember 22, 2003 12:51 EM

Dei sender toaren i morgon.

Postet av: Maria at Desember 22, 2003 1:20 EM

annetten: Jeg hadde ikke lest boken da jeg så filmen som ung tenåring, og likte filmen svært godt. Lykkedragen også, som jeg til dags dato har trodd var en stor hvit hund.

Da vi hadde sett "To tårn" og jeg hadde kjedet meg voldsomt gjennom ulidelige slagscener, sa jeg faktisk til Geir Ove at "Never Ending Story" er en bedre film, og at jeg heller ville foretrukket å se den om igjen. Da hisset han seg opp til de store høyder.

Maria: En oppfølger, altså? Det ante jeg ikke at fantes.

Postet av: Kristiane at Desember 22, 2003 2:19 EM

Jeg er ikke enig i slakten av "To tårn", men har derimot omtrent samme forhold til "Never Ending Story" som Annette har. Boken slukte jeg rått som barn men ble særdeles skuffet da jeg så filmen. Jeg vurderte å se den da jeg la merke til at den var satt opp idag, men siden jeg tror jeg igjen ville blitt svært skuffet prioriterte jeg heller julehandelen.

Og, æh, tasteleif i filmtittelen, Kristiane.

Postet av: morten at Desember 22, 2003 2:29 EM

Morten: _Selvsagt_ er du ikke enig i slakten av "To tårn". Det skulle tatt seg ut fra den kanten! :) Og, øh, tastefeilen er tatt til etterretning ;)

Postet av: Kristiane at Desember 22, 2003 2:52 EM

Neineinei, hvordan kunne jeg gå glipp av dette? Jeg _elsket_ Never Ending Story som barn (og var heldigvis lykkelig forskånet fra bokspoiling), og gråt selvsagt som en foss da hesten døde.

Postet av: ina at Desember 23, 2003 12:26 FM

Hum. Jeg er helt sikker på at jeg fikk mer ut av boka enn jeg ville ha fått om jeg hadde sett filmen med ubesudlet sinn, så sånn sett er jeg ikke egentlig lei meg for noe som helst. Men kan jeg få anbefale boka på det aller, eller hjerteligste? Det er fortsatt en av mine absolutte yndlingsbøker, og det er meg en kilde til evig sorg at jeg ikke har fått tak i utgaven med trykk i to farger og sølvfarget omslag med Auryn-slanger.

Postet av: annetten at Desember 23, 2003 1:04 EM

Tok ikke den første filmen bare for seg historien frem til at Atréju når målet sitt, dvs halvparten av boken? Neste film handler antakelig om Bastian Balthasar Bux' opplevelser i Phantásien.

Postet av: Erlend at Desember 23, 2003 6:05 EM

annetten: Takk for anbefalingen. Skal se om jeg ikke får anskaffet boka så den kan legges i (den altfor store, *sukk*) skal-leses-snart-haugen.

Postet av: ina at Desember 24, 2003 4:15 FM

Eg såg toaren, og det var ikkje moro! Mesteparten av skodespelarane var bytta ut - men ikkje kjøkkenet heime hos hovudpersonen, som i starten var det einaste som gjorde at eg skjønte det var snakk om same folka. Den nye Bastian var heilt forferdeleg. I tillegg hadde dei bytta ut Limahl som tittelsongsongar!

Men eg må seie eg synst det er retteleg moro med utdaterte spesialeffektar.

Postet av: Maria at Desember 26, 2003 11:21 EM

Jeg så filmen først og elsket den, så leste jeg boken og skjønte at filmen var egentlig noe stort ræl i sammenligning.

Maria: Handlet toeren om siste halvdelen av boka?

Postet av: Elf at Desember 28, 2003 11:24 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):