Kommentar: Japansk mat: En sammenlikning

Men ingen slår Shogun på Solli Plass (like ved Bollywood, som plutselig ikke heter det lenger), verken i pris eller smak. House of Sushi kan bare gå og legge seg i forhold.

Var forresten innom Maneo noodlebar og tok med meg en sak med seks makiruller (49,-) i går. Først da jeg kom hjem oppdaget jeg at det verken var med wasabi eller soyasaus. Aner ikke om de selger andre smaksvarianter (var med laks og agurk. Var der nemlig over en time etter stengetid, egentlig. Makien smakte for øvrig omtrent som sushien hos SmørPettersen. Altså grei med minus i parantes (den verste jeg har smakt i Norge så langt kommer fra Smart Club)

Postet av: Sush-Ine at Oktober 9, 2003 9:54 EM

Bollywood heter plutselig Palace Reserva, og er (ikke overraskende) en avlegger av Palace Grill. I sommer spiste jeg et av de beste måltidene så langt i år nettopp her. Bollywood hadde jeg forøvrig et kort og hektisk forhold til den første sommeren etter at de åpnet, og det var tidvis et glimrende sted. Dessuten åsted for et av de mest bisarre komplimentene vi har hørt i min omgangskrets: "Jeg kan speile meg i puppene dine" (vestkantgutt til en venninne av meg). Eh... javel?

Men tilbake til sushi: Jeg skal absolutt prøve Shogun, selv om Solli Plass er en durabelig omvei på min vei hjem fra jobb. Har du selv testet Tampopo, forresten? All grunn til det, er jo dessuten ikke langt fra din nye arbeidsplass.

Postet av: Kristiane at Oktober 9, 2003 10:14 EM

Jeg _elsker_ slike bloggpostinger. Å diskutere sushi-steder overgår alle liksomfilosofiske bloggpostinger og "å-jeg-må-ha-noe-viktig-å-si-for-å-kunne-blogge-blogger" som en finner overalt på nettet.

Jeg vet det er en sushi-plass i Bergen og jeg tenkte jeg skulle teste den neste helg da jeg ikke skal hjem. I Oslo blir det stort sett den som ligger i området rundt Rådhuset. Nippon Art?

I Molde-området finnes det ingen, men hvis en drar til Ålesund er det en koselig plass ikke langt fra Rica-hotellet hvor en får både sushi sashami og andre japanske retter.

Postet av: Elf at Oktober 10, 2003 9:04 FM

Rett ved Rådhuset i Olso ligger både Nippon Art og en til tvers over veien som jeg ikke vet hva heter nå. HEt East før, men nå er den kjeden splittet opp.

Har faktisk aldri vært på Tampopo, Kristiane, vet ikke hvor det er en gang. Mitt rike strekker seg ikke lenger enn til Byporten og Oslo S mens jeg er på jobb. De har dyr og halvgod sushi på Bocata i Byporten, så jeg tyr til dem når behovet blir akutt.

Postet av: Ine at Oktober 10, 2003 12:40 EM

Jeg burde tydeligvis skamme meg, jeg har aldri smakt sushi. Det ser skikkelig digg ut, men man må kanskje være svært glad i fisk for å like det. Jeg må finne ei sjappe i Trondheim som har take away, så kan jeg teste hjemme i tilfelle jeg pingler ut.

Postet av: marianne at Oktober 10, 2003 12:48 EM

Ine: Tampopo ligger praktisk talt rett utenfor Østbanehallen, og burde således ligge innenfor din aksjonsradius. Jeg vil instendig oppfordre deg til å teste stedet, og fortelle meg (som muligens ikke er like mye av en sushi-kjenner) hva du synes.

Marianne: Prøv da vel! For eksempel en bit med laks. Jeg kan ikke skjønne at det er mulig å ikke like det. Din kommentar var forresten nummer 300 i rekken, oppdaget jeg nå! Det burde kanskje vanke premier for slikt? :)

Postet av: Kristiane at Oktober 11, 2003 6:36 EM

Skal se om jeg klarer å forvirre meg til Tampopo på vei fra jobb i morgen. Blander sammen gatene i KVadraturen, så husker i farta ikke helt hvilke som er Skippergata, men.- Hva er i nærheten?

Har forresten sett at det har dukket opp et nytt take away-sted i Pilestredet på høyre hånd etter Ibsen-tunnelen. Ikke fått testet ennå. Men Lunch Bar (eller hva det nå heter igjen) rett over Blitz-huset er OK og billig for take away.

Postet av: Ine at Oktober 13, 2003 10:25 EM

Skippergata er første tverrgate når du går Karl Johan opp fra Oslo S.

Postet av: morten at Oktober 15, 2003 3:18 EM

Thanx!

Postet av: Ine at Oktober 16, 2003 2:11 FM

Da har man alliert seg med et par andre mennesker som heller ikke har spist sushi tidligere, og neste helg blir det sushikveld for nybegynnere. Forøvrig høres premiering ut som en glimrende ide. :)

Postet av: marianne at Oktober 16, 2003 12:25 EM

hm.. aldri spist sushi jeg. liksom noe ikke så veldig fristende med tanken på rå fisk.. digger stekt laks da :) men men. jeg er 18. jeg er ung å trendy uten å måtte gjøre no for det :D

Postet av: Nora at Oktober 21, 2003 5:40 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):