Kommentar: Opp skrift på smør saus

Død over engelsk orddeling på norsk. Er enda verre enn koz. Trolig derfor jeg ikke sover om natta. Det forfølger meg døgnet rundt. Alle deskeres store mareritt.

Postet av: Ine at September 8, 2003 9:18 EM

Det verste med denne hersens orddelingssyken er at den sprer seg. Jeg mener tilogmed å ha observert eksempler på overdreven bruk også i engelsk.

Medlemsskap i "Astronomer mot orddeling" anbefales forøvrig. folk.uio.no/tfredvik/amo/

Postet av: Arve at September 9, 2003 8:44 FM

Som ukependler på en ensom hybel i Bergen blir det stort sett varm middag innkjøpt på Meny (ja, jeg tar risken) og ferskvaredisken deres reklamerer ofte med Ny kokt krabbe. Flott at det ikke er gammel kokt krabbe da.

Postet av: Elf at September 9, 2003 9:49 FM

Spar på Gyldenpris kunne ofte glede meg med lamme lår på tilbud. Eh, takk, jeg tror jeg foretrekker at de virker.

Postet av: annetten at September 9, 2003 1:37 EM

Eg kan opplyse om at eg har ei heil kokebok eg fekk til jul ein gang, "En Skattekiste av Klassiske Oppskrifter", trur eg den heiter, der "rettskrivinga" du gav døme på nesten* er gjennomført: stort sett særskriving av samansette ord, og store bokstavar i hytt og pine. Skal tru om det er vanleg skrivemåte mellom matinteresserte?

Å slå ned på/bli kvitt den feilaktige særskrivinga har vore ei kampsak for meg lenge, men dette med store bokstavar er liksom litt vanskelegare å ta fatt i. Det er ein merkeleg feil; i min barndom var det i alle fall slik at det var MANGEL på stor bokstav som evt var eit problem. Men det er visst ein tendens no å tru at stor bokstav fritt kan brukast for å oppnå ein slags ropeteikn-effekt (Dette Er Storslått. Eg Meiner Det, Altså). Eg synst det minnar om å pøse på med ropeteikn etter kvar setning - for øvrig noko anna som irriterer meg grenselaust!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*skulle ein eigentleg ønske det var heilt konsekvent, i det minste?

Postet av: Maria at September 9, 2003 4:13 EM

Tiltredes (forslaget til Arve)! Jeg skal søke medlemsskap straks. Stoffbutikken på hjørnet hadde stående ute en plakat "SOMMER TILBUD BLONDE GARDINER!" Greit nok at det kun stod et ord pr. linje, men det finnes da bindestrek der det er plassmangel! Minstekravet for å bli en plakatskriver burde være at man vet hvor man skal sette skilletegn.

Postet av: Ellen at September 9, 2003 10:19 EM

I en amerikansk kokebok oversatt til norsk, omtaler de en bestemt råvare som: "Rødt bjelle pepper". Man kan potensielt fundere ganske lenge før man kommer på hva det er for noe.

Postet av: Fredrik at September 10, 2003 5:19 EM

Astronomer mot orddeling og andre bør merke seg forskjellen på orddeling og særskriving. For øvrig er et av mine favoritteksempler på sistnevnte denne: "Stekt kylling lever"

Postet av: mikl at September 10, 2003 5:32 EM

Hahaha, nå har jeg denne setningen FULLSTENDIG på hjernen, og det er lenge siden noe har gjort meg så tåpelig fnisete. Takk, takk.

Postet av: jane at September 17, 2003 5:49 EM

Do you acknowledge that it's correct time to receive the lowest-rate-loans.com, which would help you.

Postet av: SAMANTHA35Kramer at Mai 22, 2010 4:57 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):