Kommentar: Oslo Sporveier revisited

Haha, ikke bare er innleggene dine tidvis hysterisk morsomme, jeg lærer også stadig nye ord. I dag har jeg dokproa både ferniss og krakelert for å være sikker på at jeg fikk med meg betydningen. I tillegg har jeg googla Pollyanna og lært både om The Pollyanna principle og IBM Pollyanna Principle. Svært glad for at du har blåst liv i bloggen din igjen. :)

Postet av: Marianne at Januar 22, 2009 12:30 EM

Det er godt at Polyanna-begrepet brer om deg, det er et godt og nyttig begrep. Dog syns jeg Wiki-definisjonen "the tendency for people to agree with positive statements describing them," er for snever. Overdrevent positiv og glad inntil det maniske, er nok mere dekkende for det jeg oppfatter som Pollyannasyndromet. Bøkenes Pollyanna var for eksempel jublende glad for å ha brukket benet, for tenk, hun kunne jo brukket begge, så hun var jo kjempeheldig, syntes hun. Bah!'

(NB! Pollyanna-syndromet må IKKE forveksles med Mitt Liv Som Hunds credo "Man måste jämföra".)

Eller hva, Kristiane?

Postet av: marken at Januar 22, 2009 1:35 EM

Egentlig passer det jo ikke å bruke Pollyanna-begrepet på denne damen i det hele tatt. Snarere enn å se positivt på morgenens t-baneforsinkelser og været, lot jo damen seg irritere av mine utfall mot Oslo Sporveier.

Men som deg, marken, er jeg glad i betegnelsen. Dessuten klarte jeg ikke å motstå muligheten til å lage et [sett inn hva-det-nå-heter-når-første-bokstav-i-flere-ord-etter-hverandre-er-like her].

Marianne: Tusen takk, så hyggelig! Selv satte jeg stor pris på din verbifisering av navnet dokpro. Det skal tas i bruk snarest!

Postet av: Kristiane at Januar 22, 2009 2:35 EM

Tiltredes! Jeg dokproer til stadighet, og anbefaler det varmt til andre. Utmerket å få et verb for det!

Postet av: marken at Januar 22, 2009 2:50 EM

Kristiane: Mener du alliterasjon?

Postet av: marken at Januar 22, 2009 3:42 EM

marken: Alliterasjon, ja. (Et ord som forøvrig ikke lot seg dokproe.)

Palindrom var det eneste ordet jeg kom på i farten, men det er jo noe helt annet.

Postet av: Kristiane at Januar 22, 2009 4:10 EM

Hups, to t'er i allitterasjon. http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?alfabet=n&renset=j&OPP=allitterasjon&bokmaal=S%C3%B8k!++(bokm%C3%A5l)

Postet av: marken at Januar 22, 2009 7:12 EM

Er det mulig, 40 minutter, og det på en vilkårlig dag. Angrer du ikke i ny og ne på at du forlot sentrum for å bo i spinaten?

Postet av: Liz at Januar 28, 2009 11:07 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):