Kommentar: Verdens beste låt

Var ikke det Dag Kolsrud og ei dame som var One 2 Many? Mener å huske at alle mente de var det neste a-ha.

Postet av: Elf at Oktober 28, 2008 11:36 EM

Husket faktisk ikke låten ved navn jeg heller, og etter å ha funnet den på YouTube varte det helt til refrenget før jeg merket at jeg hadde hørt dette før. Utvilsomt er det i alle fall at damen som presenterte listen må ha noen eksepsjonelt gode personlige minner knyttet til denne sangen, for det er virkelig ikke en låt som fortjener å engang dukke opp i hodet ens når man skal vurdere hvilken som er tidenes beste låt.

Postet av: Andreas at Oktober 29, 2008 12:51 FM

Ikke den beste låta i verden nei, men vesentlig bedre en Bombadilla life, tross alt. Beste låta i verden, tja, "Fairytale of New York" (The Pogues and Kirsty MacColl) eller kanskje "Kan det være nødvendig å være så sint" (Knutsen og Ludvigsen)?

Postet av: Espen at Oktober 30, 2008 12:14 FM

Geografileksjon: «Down Town» ligger i Porsgrunn, ikke Skien. Kart

Postet av: Arve at Oktober 30, 2008 10:30 FM

Espen: Fairytale er en god kandidat. Andre som antakelig er inne på min topp ti (jeg klarer jo ikke å dy meg): One More Cup Of Coffee, A New England, Thunder Road, Good Riddance, Vakna nu, Anneli, og minst en hver fra Winnerbäck og Perssons (vanskelig å velge). Sorted Out For E's & Wizz, Death Is Not The End og Ingen kommer undan politiken.

Men jeg merker mens jeg skriver dette at det er umulig. For hvor kommer Ebba inn i bildet da? Og hva med Senor Martinez Mondragon?

Arve: Jasågitt. Jeg var sikker på at det var Skien! Men når jeg her får en oppklaring fra en grenlandsgutt gir jeg meg selvsagt straks. :)

Postet av: Kristiane at Oktober 30, 2008 10:57 FM

Jeg har alltid hatt en litt agnostisk innstilling til slike lister (les: jeg har ingen tro på dem, før jeg ser dem og føler trang til å korrigere dem). Når det gjelder min egen mentale liste, så ville nok alle de ti første låtene vært av og med The Pogues/Shane MacGowan. Og Fairytale er ikke en av dem, Espen/Kristiane.

Postet av: pegs at Oktober 30, 2008 12:05 EM

"Hvad skal du bli" Ebba Grön :-)

Postet av: J.Thomas at Oktober 30, 2008 12:15 EM

Pegs: Jeg tviler ikke. Selv om jeg liker The Pogues, fremstår jeg i forhold til deg litt på samme måte som i mitt forhold til Metallica. Jeg liker The Unforgiven og Nothing Else Matters. Dermed er jeg, ifølge blodfansen, ingen fan i det hele tatt (og det har de jo helt rett i).

JT: Det er nesten enda vanskeligere å velge favoritt-Ebba-låt enn å velge beste låt i hele verden. Akkurat nå svarer jeg Die Mauer, men om et par timer er svaret et annet. (Jeg tror man bare må ha hele boxen. :))

Postet av: Kristiane at Oktober 30, 2008 12:49 EM

Apropos Ole Evenrud: Alle er vel enige om at "Det va'kke min skyld" er en drivende god låt med et godt budskap?

Postet av: Rulle Kebab at Oktober 30, 2008 1:16 EM

Selvsagt, Rulle K. Og så så siterbar. Låten er jo full av perler, som "begjær blir lett besvær" og så videre. Men jeg synes kanskje låten "Space, action, sex og blod" er enda bedre. Og "Hvis jeg var Gud". I de låtene er det samfunnskritikeren Ole (16 år) som snakker.

Postet av: Kristiane at Oktober 30, 2008 2:06 EM

Nå pleier ikke jeg å være kverulerende, Espen, men er ikke "Kan det være nødvendig å være så sint" av og med Racer? Jeg mener å huske at det var låten de laget da Dolmen og Lorentzen ikke var verdens beste venner?

Postet av: pegs at Oktober 31, 2008 3:02 EM

Se der fikk jeg igjen for å være lat (i tillegg til kverulerende). Et raskt søk på the world wide web kunne fortelle meg at det ganske riktig er Knutsen & Ludvigsen som står bak nevnte låt. Men hvems versjon er best?

Postet av: pegs at Oktober 31, 2008 3:06 EM

Pegs: Selv syntes jeg det å nevne Racer i denne sammenheng var såpass søkt at jeg valgte å la det passere i stillhet. Espen liker jo ikke DumDum engang, så hvor kom dét fra, liksom? _Om_ de skulle være representert på en slik liste er dessuten "Bønda fra nord" et langt mer naturlig valg.

Postet av: Kristiane at Oktober 31, 2008 3:26 EM

Da plata "Block to block" (Depress) kom i 1981, ble den kåret til 80-tallets beste plate av Puls. Eller var det kanskje Nye Takter? Uansett, dette var altså i 1981, og allerede da mente vedkommende at det var 80-tallets beste plate.

Jeg synes den er bra, men den har ikke tålt alderen så godt. Mens jeg rangerte den høyt på slutten av åttitallet, da jeg hørte den første gang, synes jeg nå at den er litt flau.

Å kåre beste sang er enda vanskeligere. Jeg er ikke sikker på om det er fornuftig å lage en sånn liste en gang.

To sanger som jeg fortsatt synes er veldig bra, er "The mercy seat" og "O'malleys bar", begge av Nick Cave.

Postet av: Et aktuarliv at Oktober 31, 2008 3:40 EM

Når vi (jeg) først er over på fotballåter: "Football's Coming Home" er en bobler på min topp ti.

Postet av: Kristiane at Oktober 31, 2008 3:41 EM

Apropos Down Town i Porsgrunn; se s. 35 i Dagbladet i dag. (Musikkommentarer tør jeg ikke begynne på engang.)

Postet av: marken at Oktober 31, 2008 4:19 EM

Aktuaren: Man må jo bare elske en så bastant anmeldelse. :)

Espen, Pegs, alle som måtte ha interesse av det: Når jeg tenker etter er kanskje Racers "Bønda fra nord" beste norske låt. Jeg kan i hvert fall ikke komme på noen annen bedre akkurat her og nå.

Postet av: Kristiane at Oktober 31, 2008 5:16 EM

Jeg innser jo nå at jeg for et øyeblikk der åpenbart glemte Jokkes (tidligere) eksistens. Se derfor bort fra forrige kommentar.

Postet av: Kristiane at Oktober 31, 2008 5:26 EM

Marken: Jeg fører ikke Dagbladet på fredager. Bilaget får meg til å føle meg så gammel.

(Jeg er imidlertid villig til å reise meg fra sofaen og springe til nærmeste kiosk (og det er langt!), dersom artikkelen du sikter til også inneholder en forklaring på hvorfor Lars Monsen og Trine Rein er et par.)

Postet av: Kristiane at Oktober 31, 2008 5:30 EM

Med all respekt for ovenstående kommentarer: Verdens beste låt er «Teenage Kicks» med The Undertones.

Postet av: Andreas at November 1, 2008 7:25 EM

Mener du "Three Lions"? Den er en favoritt på min spilleliste. Rørende tekst om stolthet og ydmykelse på nasjonale arenaer, som går rett hjem hos ei som ikke er nevneverdig interessert i fotball. Gåsehud hver gang. Oh my... ikke fortell dette til noen.

Postet av: Live at November 1, 2008 9:55 EM

Pegs: Har vært borte noen dager, men vil oppklare litt her selv. Det er vel egentlig Racer sin versjon jeg liker best.
Kristiane: Dum Dum Boys er ikke mitt favorittband, men det hender de glimter til. De kan jo spille gitar, men akk så dårlig produsert platene deres er... Pussig at de er bedre som Racer. Bønda i fra byen er kul, men litt slitt må jeg si.

Postet av: Espen at November 2, 2008 5:40 EM

Andreas: for å gjøre kort prosess, enkelt og greit: du har rett!

Postet av: J. Thomas at November 2, 2008 8:54 EM

Hyggelig å høre fra deg i egen person, Espen. Jeg trodde en stund at moderator førte din tale i alt og ett. At jeg så ble feid av banen med feil svar, er jo en bonus i så måte.

Postet av: pegs at November 3, 2008 12:30 EM

Alt er som kjent relativt også. På SATS, for eksempel, fremstår "We Built This City" med Starship og Bonnie Tylers "Holding Out For A Hero" som et par av verdens beste låter, og jeg får lyst til å kysse instruktørens skinnende hvite joggesko. Men det er bare fordi de spiller så utrolig mye dritmusikk ellers.

Postet av: Kristiane at November 5, 2008 10:04 EM

Og så sier de at vår generasjon er kompromissløse og firkanta når det kommer til musikk!

Postet av: pegs at November 6, 2008 12:40 EM

Mhmm, "We built this city", tror den står på min topp 20 liste over de verste låtene.

Postet av: Espen at November 6, 2008 8:51 EM

Nå er det ikke så veldig lenge siden jeg brøt sammen og tilsto at jeg hadde [1] Whitney Houston på iPoden. Så dere kan umulig være rystet over dette.

[1] Legg merke til preteritumsformen. Jeg har slettet det, og tar rett og slett ikke sånne sjanser lenger.

Postet av: Kristiane at November 6, 2008 10:04 EM

Verdens beste låt er selvfølgelig "They don't know" med Kirsty MacColl. http://www.youtube.com/watch?v=gv40nwdTfag&feature=related

Postet av: Murre at November 7, 2008 9:46 FM

Murre: Den er ikke dum den, men Tracey Ullman gjør en enda bedre versjon av låten. Og har du hørt Moneybrothers svenske versjon "Dom vet ingenting om oss"? Veldig bra!

Iik, nå oppdaget jeg at Katrine Moholt også har spilt inn låten, på Verdens Mest Unødvendige Plate som hun ga ut i sommer. Jeg hørte mine 30 gratissekunder av den i iTunes Store nå, og ble rasende.

Postet av: Kristiane at November 7, 2008 11:17 FM

Hva er du utdannet?


Hilsen arbeidssøkende og (litt) ung Ida

Postet av: Ida at November 8, 2008 3:02 EM

Hva er du utdannet?


Hilsen (litt) ung og arbeidssøkende Ida

Postet av: Ida at November 8, 2008 3:04 EM

Hei. Er det ikke deg på det første bildet i Bysommer?

http://www.aftenposten.no/spesial/article2543987.ece

Postet av: Liz at November 10, 2008 4:43 EM

Ida:

http://www.kristiane.org/archives/000740.html

Liz: Stemmer det. Jeg tyner mine 15 minutter... :)

Postet av: Kristiane at November 11, 2008 4:28 EM

"Ingen kommer undan politiken"? :skremt:

Og selvfølgelig husker jeg "Downtown" med den allerede da halvgamle Dag Kolsrud i spissen. Den gangen fikk man jo med seg ALT av musikk, også det man ikke likte. Det var dager, gitt.

Postet av: Elin at November 14, 2008 1:53 EM

Verdens aller beste låt er nå kåret, hørte jeg på radioen i sted. Den viste seg å være Queens "Bohemian Rhapsody".

Dette til informasjon.

P.S. Mer overraskende, og i hvert fall mer overraskende enn at "Stairway To Heaven ble nummer to og "Nothing Else Matters" ble nummer tre, er fjerdeplassen: "Spiltter pine" med Dumdum Boys. Javel? Dette er da langt fra deres beste låt.

Postet av: Kristiane at November 16, 2008 8:06 EM

Det virker som om det er en Led Zep-revival for tiden, så jeg kan forstå nummer to. Men Queen? Jeg trodde de var glemt for lenge siden.

Ellers synes jeg det er pussig at ikke U2 er nevnt, men de kommer kanskje lengre ned på lista. Nå har jeg aldri likt U2 selv, men jeg husker at de var veldig populære i min ungdom.

Postet av: Et aktuarliv at November 17, 2008 9:26 FM

Led Zep-revival for tiden? Den er jeg lykkeligvis forskånet fra, gitt. Ellers har jeg langt større forståelse for at "Bohemian Rhapsody" topper listen enn at "Shine On You Crazy Diamond" (*gjesp*) ligger på niende plass. Pink Floyd har i det hele tatt fire låter inne på topp 20! Forstå det den som kan.

Aktuaren, U2 er selvsagt på listen, flerfoldige ganger. Og det er fortjent, spør du meg (skjønt de kanskje ikke har fortjent å havne i såpass dårlig selskap).

"Jeg husker de var populære i min ungdom." Ærlig talt. Hvis du legger godviljen til kan du sikkert innrømme at du har fått med deg at de nyter en viss respekt også i dag. Blant langt større del av befolkningen enn da vi var unge, og det er nok nettopp dette som gjør at du distanserer deg. ;)

Postet av: Kristiane at November 17, 2008 11:07 FM

Det er alltid mye morsommere å kåre verdens verste låter...og heisan, da kan vi jo begynne med de to øverste på nevnte liste!

Postet av: pegs at November 17, 2008 10:37 EM

Pegs: Det viser seg at jeg har laget en slik liste tidligere:

Jeg føyer gjerne til "Stairway To Heaven" på listen (men er ikke villig til å fjerne noen av de ti som allerede står der).

Postet av: Kristiane at November 17, 2008 11:20 EM

Enig med Pegs, men kanskje enda mer morsomt er å kåre verdens dårligste band. Led Zeppelin er nok ikke blant dem, men Queen derimot...,et ordentlig møkkaband.

Postet av: Espen at November 17, 2008 11:23 EM

Espen: Jeg er med på den, men da må det være band mange - og gjerne musikalsk oppegående personer - faktisk liker. Ellers ender vi opp med forslag som Trang Fødsel, PGB, Luxus Leverpostei, Atomic Kitten osv...

Jeg har heller Led Zeppelin enn Queen på denne listen. Og hvis det er verdens kjedeligste/mest oppskrytte band vi snakker om, føyer jeg gjerne til Pink Floyd også. Og Justin Timberland (knis), om enkeltartister også er med.

Postet av: Kristiane at November 17, 2008 11:36 EM

Betyr det at vi må lage en liste over musikalsk oppegående mennesker med dårlig smak først, så vet jeg ikke om jeg har tid. Mine hatband har alltid vært Spandau Ballet, Level 42, Queen, Genesis, Marillion med Fish, Marillion uten Fish og Fish osv. Men jeg har vel aldri opplevd å treffe folk som er direkte fans av disse begredelige musikerne. Kan jeg safe og nominere Christer Falck til lista som en med sterke meninger og heller dårlig smak?

Postet av: pegs at November 18, 2008 1:20 EM

Kristiane har selvsagt rett, det må være band som nyter en eller annen form for kreditt. Tom Petty and the Heartbreakers for eksempel, og No Doubt.

Og, hold på hatten Pegs, jeg liker Marillion (med Fish).

Postet av: Espen at November 18, 2008 7:44 EM

For å gjøre det enklere, Pegs, kan vi jo lage en liste med oppegående (nåja, mer eller mindre) personer med dårlig smak. Og jeg tror du nevnte vinneren der med det samme! Andre?

Espen, jeg tror det er nerdegenet ditt som slår inn når du liker Marillion. Når du ikke liker Jean Michelle Jarre og Mike Oldfields "Tubular Bells" også skyldes nok det mest at du tilbragte ungdomstiden i et så kult og kredibelt rockemiljø der ute i skogen.

(Når det er sagt liker jeg også én låt med Marillion, nemlig "Kayleigh". Dét har ingenting med nerderi å gjøre, men skyldes at den lå på Ti i skuddet-listen i en periode jeg var veldig åpen.)

PJ Harvey og Jimi Hendrix har jeg aldri klart å like (gudene skal vite at jeg har prøvd). Og jeg hater Jamiroquai (men det er vel helt legitimt?)

Postet av: Kristiane at November 18, 2008 8:05 EM

Nå ser jeg forresten at "Downtown" havnet på 949 plass på listen. Den puster Genesis' "Invisible Touch" i nakken. Knis.

Postet av: Kristiane at November 18, 2008 8:10 EM

Dette minner meg på en ordveksling mellom Tor Milde og Arild Rønsen i forbindelse med en eller annen kåring av beste rockplater, hvor Milde lurer på hvorfor Kraftwerk ligger helt nede på 173. plass, hvorpå Rønsen bryter inn og spør hva faen Kraftwerk gjør på lista i det hele tatt. Morsomt. ALT som ER eller minner om Stevie Wonder (herunder Jamiroquai) hører til høyt oppe på lista. Men Petty, Espen, der mister du meg!

Postet av: pegs at November 18, 2008 8:47 EM

Stevie Wonder, grrr. Jeg kan godt tåle et gjenhør av "I Just Called To Say I Love You" i ny og ne (selv om det slett ikke er påkrevet), men den der 70-tallsmusikken hans! Den er fæl. Omtrent på samme tid som Grünerløkka gikk fra å ha blitt litt i overkant kult, til et sted det var umulig å oppholde seg, sto plutselig den ene etter den andre i min bekjentskapskrets frem som svorne Stevie Wonder-fans.

Når jeg tenker etter var dette starten på den forbannede funk/soul/r&b-æraen.

Og selvsagt er ikke Tom Petty på listen. Men nå, Pegs, er vi så rørende enige her at det begynner å skurre for meg.

Postet av: Kristiane at November 18, 2008 9:06 EM

Jeg velger å overse den noe nedlatende tonen om min fortid inne i de dype skoger.

Håkon Moslet kommer vel litt høyere på lista enn Christer Falck? Nå er han i ferd med å avslutte sitt 10-årsprosjekt med å fjerne siste rest av musikalsk kredibilitet på P3.

Postet av: Espen at November 18, 2008 9:40 EM

Espen, det var ikke nedlatende ment, hverken det om nerdegenet eller de dype skoger.

Kom på et band til som personer jeg (frem til da) stolte på til min store forbløffelse begynte å digge: Basement Jaxx.

Skiven deres fra 1999 (tror jeg) er den aller dårligste platen jeg har hørt (som musikalsk oppegående mennesker har satt på - men det skulle vel være unødvendig å tilføye på dette tidspunkt). Har ikke hørt noe om dem på lenge nå, måtte de vandre i skyggenes dal til evig tid.

Hadde jeg holdt meg i de dype skoger hadde jeg antakelig ikke blitt eksponert for musikken deres i det hele tatt.

Postet av: Kristiane at November 18, 2008 9:57 EM

Jeg har mistet litt tråden her. Kan noen oppsummere debatten så langt på en enkelt og lettfattelig måte?

Postet av: Rulle Kebab at November 19, 2008 9:14 FM

Nå synes jeg du er fordomsfull overfor meg, Kristiane.

Jeg velger å tro at i den grad U2 er populære nå, så skyldes det hovedsakelig vår generasjon som er nostalgiske. Denne troen er naturligvis basert på fordommer, utelukkende.

Postet av: Et aktuarliv at November 23, 2008 8:07 EM

Nå synes jeg det er på tide med en oppdatering. Det har vært null opdateringer siden jeg ble fan og fast leser, og jeg har lest gjennom hele bloggen for lenge siden.

Postet av: Ida at Desember 2, 2008 6:15 EM

uggs outlet

Postet av: cheap uggs at November 4, 2012 5:17 FM

Cheap GHD Straighteners

Postet av: GHD Straightener at November 17, 2012 11:12 FM

cheapghdsale2012.com ghd

Postet av: Cheap GHD at November 19, 2012 8:37 EM

dre beats cheap

Postet av: cheap beats by dre at November 24, 2012 11:13 EM

Uggs Boots UK

Postet av: ugg uk at Desember 4, 2012 1:59 FM

cheap beats by dr dre

Postet av: cheap beats at Mars 14, 2013 4:45 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):