Kommentar: That's what I call møkkamusikk

Jeg hører nesten aldri på radio, og det på tross av at jeg ofte gjør oppdrag for 1FM og til tider for P2. Om jeg hører på noe er det Dagsnytt 18, Hallo i Uken eller NRK Alltid Nyheter. Jeg tror du egentlig har beskrevet ganske godt hvorfor jeg ikke hører på radio...

Postet av: Elf at Mars 25, 2008 8:47 EM

Jeg vil bare påpeke at du i dette innlegget har en fotnote til en fotnote, nærmere bestemt note 3. Slikt bør unngås. For det første er det unødvendig; fotnote 3 kan godt integreres i fotnote 2. Dessuten virker det forvirrende på leseren som lurer på hvilket sted i brødteksten noten refererer til. Og her er vi framme ved det som bør være tommelfingerregelen for bruk av fotnoter: de skal utelukkende referere til selve brødteksten. Forøvrig vil jeg også påpeke at kommentarer av den typen du framfører i fotnotene til dette innlegget med fordel kan inkorporeres i selve teksten. I fransk akademisk tradisjon er det ikke uvanlig å fortsette argumentasjonen i fotnotene, noe som ofte skaper stor irritasjon hos leseren. Den andre ytterlighet er den tyske tradisjon som bruker fotnotene til å henvise til kilder og sekundærlitteratur, men da ofte i så stort omfang at fotnotene opptar mer plass enn brødteksten. Et godt kompromiss er derfor den britiske tradisjonen hvor fotnotene stort sett bare refererer kilder og sekundærlitteratur, av og til med kortere kommentarer som ikke lar seg innpasse i brødteksten, og hvor man passer på å begrense antall fotnoter. Brødteksten er og blir det viktigste.

Postet av: Rulle Kebab at Mars 26, 2008 1:55 EM

En klok dame (fru E, tror jeg) fortalte meg en gang at svært lange fotnoter kan omtales som "knenoter".

Postet av: annetten at Mars 26, 2008 2:14 EM

Å, Rulle K.! Da jeg på sedvanlig vis viklet meg inn i et nett av paranteser og fotnoter i går, håpet jeg at en akademiker ville komme meg til unnsetning. (Spesielt da jeg laget en fotnote til fotnoten [1]). Men en så fyldig redegjørelse (dog likevel så lettfattelig for en ulærd!), hadde jeg ikke kunnet drømme om.

[1] Jeg innså jo der og da at det neppe var noen god idé.

annetten: Mens Rulle K. antakelig kaller dem unoter.

Postet av: Kristiane at Mars 26, 2008 4:19 EM

Jeg er absolutt ikke motstander av fotnoter; tro meg, jeg har skrevet mange selv. Men de må brukes med vett og forstand. Derfor så jeg dette innlegget som en gylden anledning til å uttale meg om noe jeg kan litt om. ;-)

Postet av: Rulle Kebab at Mars 26, 2008 9:25 EM

Men å innlede en setning med "men" utbreder seg tydeligvis både hist og her omtrent uten reaksjoner... Se her ja, nå drar Lydverket nettopp i gang og første låt ut er ... Chasing pavements... men det er på televisjonen det.

Postet av: Liz at Mars 27, 2008 12:25 FM

Jeg skjønner at mitt ikke så verst forhold "Chasing pavements" bunner i misforstått sentimentalitet og eksistensielle kriser, og ikke god musikk. Ergo må jeg jo nå revurdere hele mitt forhold til den låta. :meeloper:

Postet av: alfaCharlie at Mars 27, 2008 9:06 FM

Takk for at du oppklarte Adeles sangtittel for meg. Av en eller annen grunn har jeg hatt for meg at mannen i reklamen sier "Chasing Pyramids". Og han snakker akkurat når hun synger det, så jeg hører ikke hva hun synger heller. Og ikke hører jeg noe særlig på radio, så jeg har faktisk aldri hørt hele sangen.

Dette var en glup og viktig kommentar, gitt. :S

Postet av: Karine at Mars 27, 2008 4:26 EM

Hvorfor styre med vogn på en toåring? Bær henne på ryggen (i bæretøy) så har du hendene fri, full kontroll på hvor hun er, og de fleste unger liker det ganske godt.

Så kan du vurdere om du skal rotte deg sammen med alle de andre som bærer på www.tettinntil.com (elns, overlater det der til fruen).

Postet av: Joachim at Mars 28, 2008 11:23 FM

Kva med Superfamily og - "The radio has expressed concerns about what you did last night"?

Postet av: superd at Mars 30, 2008 12:57 FM

Jeg trodde den het "Chasing payments", men det sier kanskje mer om mitt forhold til mine kreditorer enn om min musikksmak ... Eller kanskje det bare er fordi jeg jobber i bank? Min Radiokanal til daglig spiller den uansett ikke, dog fikk jeg en overdose i påskeferien da mitt lyttermønster mildt sagt er anderledes enn det er på en normalarbeidsdag. (Pose eller sekk?: 80-tallet med Lars Eikanger på kanal24, eller 5o til 70-tallet med Vidar Lønn på P1. Samme tid, forskjellig kanal. Kun på påskefjellet:-)

Postet av: Kjetil at Mars 30, 2008 11:47 FM

Kan jeg legge til "Plain white tees" Delilah... Gørr og gru!!!!

Thomas Dybdahl, der må jeg si meg uenig med deg (og det er sjelden jeg gjør det...)

Postet av: sjanett at Mars 31, 2008 8:12 EM
Post kommentar









Husk meg?





Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):