Kommentar: Å gjøre øl til vann

Jeg er stum...

Postet av: Espen at Oktober 17, 2007 8:43 EM

Espen: Stum?! Du burde vel heller benytte anledningen til å dosere over temaet, og opplyse de engstelige massene. For innen dette området har jeg langt større tiltro til deg enn til Lars Monsen (og alle andre i hele landet).

Er du enig i at vannet bør kokes? Eller for å si det på en annen måte: Koker doktoren sitt vann der på andre siden av dalen?

(Forresten bor jeg irriterende nok i en liten østmarksenklave som får vann fra renseanlegget Maridalen, og ikke det på Skullerud. Grr.)

Postet av: Kristiane at Oktober 17, 2007 9:00 EM

Merker at når man først har havnet i en bås så blir man der for alltid... At man kan svømme betyr ikke nødvendigvis at man kan dykke.

Jeg har kokt litt vann, men vet ikke hvor lenge jeg gidder å holde på med det. Er ikke spesielt angrepet av parasittfobi eller bakteriefobi. Børster fortsatt tenna mine i springvann fra Maridalen. Det skal imidlertid sies at virkningen av denne parasitten er ganske kjip for noen av de som har blitt angrepet. Derfor så jeg velger å se an litt før jeg bøtter det ned invortes. Tar vel ikke så mange dagene før faren er over vil jeg tro.

Postet av: Espen at Oktober 17, 2007 11:00 EM

... jeg kan ellers fortelle at vann med et hint av øl er langt å foretrekke fremfor vann smakssatt med pære/ingefær/jasmin/fiber(!)/urter/granateple/sitronmelisse og annen styggedom vi har sett på vannfronten de siste årene.

(Jeg gjør et unntak for Bris med mango og papaya, som faktisk er meget god. Den tapte seg riktignok litt da jeg måtte pusse tennene i den på Down On The Farm, og tannpastaen jeg hadde i toalettmappen var en amerikansk variant med kanelsmak. Men jeg har kommet over det nå.)

Postet av: Kristiane at Oktober 17, 2007 11:00 EM

Sjekk klokkeslettet, vi postet kommentarene helt på likt! :)

Vel er beskjedenhet en dyd, men det er litt pussig at du sammenlikner en doktorgrad med det å ta svømmeknappen.

Postet av: Kristiane at Oktober 17, 2007 11:06 EM

Kok for all del alt vannet. Dette vil dere ikke ha.
"Bedre føre var", og så videre.
Hilsen eksil-østlending i Bergen (også i 2004)

Postet av: Silje at Oktober 18, 2007 12:25 FM

Håper dere slapp å helle ut øl!

Postet av: Knut Albert at Oktober 18, 2007 10:58 FM

Siden jeg selv gjennomlevde giardia-epidemien her i Bergen vil jeg komme med følgende råd til desperate Oslo-borgere: ikke prøv å helle kokt vann på plastflaske før det har blitt avkjølt. Flaska kommer nemlig til å smelte. Dette fikk nemlig jeg og flere andre bergenesere erfare.

Postet av: Rulle Kebab at Oktober 18, 2007 11:17 FM

Knut Albert: Nei, er du gal! :) Men det ble faktisk tømt et fat IPA hjemme i går. Det var jo fotballkamp. Jeg var dog ikke delaktig i noen av delene.

Rulle K.: Du sier ikke det. (Sa hun syrlig. For tenk, det kunne selv jeg, som fikk en meget slett naturfagkarakter, tenkt meg til.) :)

Vanproblematikken her i byen fører ellers til at butikkene er nesten tomme for flaskevann. Hvilket igjen førte til at jeg - da jeg skulle kjøpe noe å drikke til matpakken - endte opp med en Olden med eple. Den smakte slett ikke verst! (Vel og merke etter at jeg hadde ristet ut nesten all kullsyren.)

Postet av: Kristiane at Oktober 18, 2007 1:19 EM

Espen, du må da være en fremragende dykker? Du tar deg jo vann over hodet til stadighet!
Hvis ikke er jeg forundret over at du ikke har drukna i dusjen, så schvær den leppa di er... Ho ho ho ho ho ho ho ho hoooo stand-up neste på meg

Ps. Hva nytte gjør doktorgraden din i Pestilens, død & fordervelse om du ikke kan være skråsikker på om det er lurt eller ikke å ta svømmeknappen i Maridalsvannet nå for tiden?

Postet av: J. Thomas at Oktober 18, 2007 1:45 EM

Hold deg til rumpespriten din du JT så bærer du det nok over. Har du forresten sjekka den råtne brønnen din ute på Bråthan?

Jeg fylte for øvrig varmt vann på brusflaska så din syrlige tone Kristiane traff ganske godt. Og jeg hadde ganske gode naturfagkarakterer... Så istedet for å drikke flaut og kokt Oslovann som aldri blir kaldt, så tar jeg med meg springvann på flaske fra Romerike vannverk.

Postet av: Espen at Oktober 18, 2007 3:14 EM

Jada, jada, smarta! Det virker jo innlysende, men faktum er at svært mange gjorde akkurat den tabben, selv presumptivt oppegående mennesker. Husk å koke vannet i minst 3 minutter.

Postet av: Rulle Kebab at Oktober 18, 2007 4:51 EM

Går lett off-topic her av en grunn: Ølkjøleskapet! Er slikt i handelen tro...

Postet av: svartekatt at Oktober 19, 2007 4:58 EM

Svartekatt: Ølkjøleskap må man bygge selv. Første skritt er å si til kona: - Jeg synes vi skal kjøpe et nytt kjøleskap, slik at du har noe å bygge om. Resten kan du lese deg til her:

http://blog.geirove.org/search/label/kegerator

(Jeg tror nesten det må vanke en premie på deg om du virkelig orker å lese gjennom alt dette.)

Postet av: Kristiane at Oktober 21, 2007 12:13 EM

-Så utrolig kult ølkjøleskap! Ser helprofft ut.

Postet av: Jon at Oktober 22, 2007 3:46 EM

Orker å lese gjennom?! Look who's talking... ;) Det var da svært så interessant lesestoff det der! Ferdig byggeveiledning med materialliste, bilder & the works. Vakkert!

Første skritt for min del blir å kjøpe nytt kjøleskap for ombygging. Det man har er da utgått på dato til slikt bruk som dette... Men først av alt bør jeg gjerne lære meg å brygge øl eller evt. overtale Hansa til å selge meg et fat. Drikke øl liker jeg godt, men å lage det? Min erfaring med "vossabrygg" og annet hjemmelaget øl (og det som sterkere er) kan oppsummeres i et ord: dårlig. Og det gjelder både under inntak og ikke minst etter inntak.

Postet av: svartekatt at Oktober 22, 2007 4:23 EM

Kan du kanskje fortelle meg hvor man får tak i en sånn der 20 liters kjele? Jeg har nemlig begynt å hjemmebrygge selv, men hittil er det eneste jeg har funnet en helt absurd 60 l kjele som strengt talt ikke kommer til å få plass på komfyren en gang.

Postet av: Danielle at Oktober 30, 2007 12:31 EM

Danielle: Du finner et par fine gryter på henholdsvis 20 og 22 liter hos Coop OBS (iallefall på Løren, Oslo). Jeg ville ha gått for den mest solide av de to. Ellers kan kanskje gryta på 32 liter fra brew-4-less.com være av interesse. Jeg har en slik selv og den fungerer perfekt.

Postet av: grove at Oktober 30, 2007 11:31 EM

Ypperlig, da blir det en utflukt til Løren i helgen. Takk for det!

Postet av: Danielle at Oktober 31, 2007 4:01 EM

Do you acknowledge that it's high time to receive the mortgage loans, which can make you dreams real.

Postet av: Yvonne24Lancaster at September 16, 2010 7:33 FM

Se5 bra tilbud. he he, he5per de er nttneyevige ogse5.Tenk e5 fe5 en gratis, Kjekkt e5 ha til Snf8ryddingen til vinteren. .Natta..Klemm. Hmmmm snf8rydding der sa du noe snekring ogse5 pluss, pluss .

Postet av: Areeg at April 21, 2012 7:53 FM

nQbTef yluegyeutuzv

Postet av: csfyftek at April 22, 2012 1:03 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):