April 29, 2009

Ekte sekstiåtterbarn har ikke ballerinasmykkeskrin

Ulrikke har fått noe jeg selv drømte om i hele barndommen, men aldri fikk: Et smykkeskrin med en ballerina som snurrer rundt og spiller musikk når man åpner lokket.

Et slikt fantes på de aller fleste pikerom på slutten av 1970-tallet. Ballerinasmykkeskrinet, og et sånt sminkehode til å legge øyenskygge på og frisere. Jeg hadde ingen av delene, og det er litt symptomatisk. Ikke slik å forstå at jeg manglet noe i barndommen, eller at det var synd på meg.

Men de nevnte to tingene var - sammen med smurfer - veldig utypiske presanger å kjøpe i det miljøet min familie tilhørte. (Og begge gjenstandene lå prismessig litt over det som var vanlig å gi i fødselsdagsgave til klassekamerater.)

Ikke at vi var helt Tillsammans heller. Vi hadde TV, fikk Coca Cola (en sjelden gang), og etter hvert hadde jeg til og med et par Barbie-dukker.

Hvis jeg hadde ytret mitt ønske om et slikt smykkeskrin til jul eller bursdag, så hadde jeg helt sikkert fått det. (Men et sånt sminkehode måtte jeg nok sett langt etter.) viktig var det åpenbart ikke. Men på linje med de berømmelige seipanettene var ikke døren høy og vid for slikt fjas i noen av mine bardomshjem.

---

Ulrikke, derimot! Hun hadde ikke engang fødselsdag da bestemor forærte henne smykkeskrinet. Det er veldig populært, og jeg lurer på om hun er på vei over i en rosa prinsesseperiode. Eller kanskje ikke; hun kaller ballerinafiguren for Hoppsideisi. Etter å ha beundret henne en stund i andektig taushet, snurrer og danser hun selv.

Postet av: Kristiane at April 29, 2009 11:11 EM
Kommentar

Kjenner meg igjen der gitt, enda mine foreldre var Høyre-velgere (med Vømmølkassetter i bilen, men dog). Sminkehode stod på ønskelista i årevis, men jeg fikk det aldri. Ikke sånt ballerinasmykkeskrin heller. *sukk*
Jeg husker de lange diskusjonene med mamma om smurfer og kommers vs. kvalitet, hun var steil der. Barbie fikk jeg først som tiåring, samtidig som lillesøster på 4 fikk sin. Hun fikk også He-man-figurer og etterhvert halvannenliters brusflasker midt i uka. Forskjell på folk!
I morgen må jeg ut og kjøpe ballerinasmykkeskrin til avkommet. Jeg vet jo at hun har ønsket seg det siden hun var på Ulrikkes alder.

Postet av: marken at April 30, 2009 12:08 FM

Haha, jeg hadde heller ikke ballerina-smykkeskrin. Foreldrene mine var ikke utpreget politiske, men de hadde søttitallets klare meninger om hva som var nødvendig og ikke. Både ballerinaskrin og Playmo-fort var unødvendig. Lillesøster fikk smykkeskrin forrige bursdag. Mannen og jeg leker fremdeles med tanken på å skaffe oss det fortet, som vi begge ønsket, men ikke fikk.

Postet av: Hanne at April 30, 2009 9:15 FM

Jeg fikk aldri Smurfeplata, jeg. Den gangen, way back in the late 70's, var det ingenting jeg ønsket meg mer, men nå i ettertid har jeg i grunnen stor forståelse for hvorfor foreldrene mine ikke ville kjøpe den. Men Playmobil sjørøverskute fikk jeg!

Postet av: Rulle Kebab at Mai 1, 2009 5:11 EM

åå jeg ville kalle meg et ekte sekstiåtte barn jeg også - men det var vel kanskje det at de stilte på det meste, men gav oss et eller annet av dette de steilte på - for jeg hadde et slik smykkeskrin ( men det kan jo også hende jeg fikk det av farmor!) barbie fikk jeg aldri, men hadde Nancy dukke med hjemme lagde klær ( er det rart jeg sluttet tidlig å leke med det???) Jeg hadde først ei blond ei som jeg prøvde å klippe håret til, på samme måte som jeg prøvde å klippe gresset en gang MED saks - like dårlig resultat!! Etterpå fikk jeg en nydelig rødhåra ei, men nakken hennes holdt ikke ut den flotte hårmanken.
Smurfe samlingen til veninna mi var jeg også uttrolig misunnelig på. Fikk aldri dukkestua verken i hagen eller inne - så vesla mi har fått dukkehus i hagen. Playmobil og lego hadde vi en del av i allefall og siden vesla leker veldig mye med playmobil faktisk har vi kjøpt inn playmobil HUS til bursdagen nå i juni!!
Vi har råd til å kjøpe mye mere enn foreldrene mine - og selv om de sikekrt får alt for mye prøver jeg i allefall og bremse LITT - det er vel snakk om ideologien også er det ikke...

Postet av: Josefin at Mai 15, 2009 2:00 FM

Jeg hadde sminkehode! Det var gøy cirka to ganger, inntil jeg sminket henne med fettfarger som farget av på gummimaterialet og ga henne et permanent gusjepreget uttrykk. (Underholdningsverdien hadde nok tapt seg ganske kjept ellers også, det skal sies.)

Jeg lurer litt på hvem som kan ha gitt meg noe sånt, forresten - ellers hadde jeg en oppvekst kjemisk renset for både Barbie og ballerina, så det var neppe mine foreldre.

Postet av: annetten at Mai 29, 2009 2:59 EM

Hi, thank you so a great deal for these ideas!

Postet av: Louis Vuitton Outlet at August 25, 2012 8:44 FM

As usual this was a thoughtful submit today. You make me want to preserve coming back and forwarding it my followers?-.

Postet av: Louis Vuitton Shoes Outlet at August 31, 2012 3:57 FM

I thought that was extremeley exciting. Many thanks for your unusual details. I'll maintain using this.

Postet av: Michael Kors Outlet at September 26, 2012 7:54 EM

ugg outlet

Postet av: www.salescheapuggboots.com at November 4, 2012 1:48 EM

GHD Sale

Postet av: Ugg Boots UK Outlet at November 17, 2012 8:11 EM

cheapghdsale2012.com

Postet av: cheapuggbootsoutlet-uk ugg for uk at November 20, 2012 6:12 FM

UGG Boots Australia

Postet av: Cheap Ugg Boots Sale at Desember 3, 2012 1:33 EM

formal dress for wedding

Postet av: plus size mother of the groom dresses at Februar 8, 2013 7:49 EM

You sure have a gift for writing such great articles! Thank you!

Postet av: www.essaycastle.co.uk at Mars 1, 2013 11:14 EM

cheap beats by dre

Postet av: cheap dre beats headphones at Mars 14, 2013 6:03 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):