Oktober 16, 2008

Kamel skyllet ned med kaffe latte

Da vi skulle kjøpe barnevogn falt valget på en av de mer hippe og trendy modellene på markedet. Ettersom jeg svært ugjerne vil ha på meg at jeg prøver å være hipp og trendy, føler jeg stadig for å rettferdiggjøre valget, både overfor meg selv og andre.

(Kortversjon: Vognen er nett, og veldig god å trille både i skogen og på asfalt. Den kan vendes begge veier, er dessuten stilig, og lett å slå sammen. Da blir den klin liten, og passer godt inn i Polly (som også er liten og nett).)

- Så lenge jeg holder meg unna ekstrautstyret, har jeg sagt til meg selv, for å forsvare innkjøpet. Vognen kan nemlig styles opp med diverse tilbehør i samme merke. Som parasoll, kaffekoppholder, stelleveske og dunpose. Det finnes utallige trekk til den, i alle kvaliteter og kulører, slik at man kan bytte farge etter humør. Det arrangeres egne vogntreff (I kid you not), hvor man kan gå for å vise frem sitt nye limited edition-trekk i denim. I følge en artikkel i Dagens Næringsliv, er det ikke uvanlig å hilse inneforstått på andre med samme vogn.

Og jeg har jo merket det. Her oppe i høyden ser jeg knapt noen med maken vogn, mens i Bogstadveien, på Grünerløkka og andre kule steder er det tett mellom dem. Likevel føler jeg meg bekvem med min egen røde og grå nedstrippede vogn. Den er virkelig veldig god å trille, smal og lett, og dermed lett å buksere inn og ut av kollektive transportmidler. Og den er fin, synes jeg (det må nevnes).

Som jeg har skrevet om tidligere er jeg ingen tilhenger av kaffedrikking på gaten. Nå som jeg ikke sitter inne på jobb om dagen, men stadig er på farten, har jeg imidlertid fått et visst behov for å gjøre det selv. Og det er upraktisk å ha Ulrikke under armen og kaffekoppen i én hånd, mens jeg styrer vognen med den andre. Uten at dét har fått meg til å engang vurdere å kjøpe kaffekoppholder.

Men man har som kjent en mening til man får en annen. Da jeg i går fikk se en koppholder på nært hold, kjente jeg et brennende ønske om å likevel ha en selv. Så i dag kjøpte jeg både kaffe latte og holder på Kaffebrenneriet. Jeg monterte den straks (det fulgte med en stjerneskrutrekker!), og resten av dagen rekte jeg gatelangs og agerte trendy og urban mor. Så får jeg heller tåle å bli slått i hardtkorn med vogngærningene. (Skjønt blant dem får jeg vel ikke innpass siden koppholderen ikke har den rette logoen.)

Postet av: Kristiane at Oktober 16, 2008 6:43 EM
Kommentar

Jeg har nettopp solgt min trendy, hippe vogn som har vært gull verdt i 16 mnd.

Nå har jeg koppholder på Simo-droget. For et sted må jeg ha vannflaska.

Postet av: Kaosmamma at Oktober 16, 2008 8:37 EM

Jeg husker artikkelen i DN selv, og leste den med stor glede, selv om jeg er veldig langt fra å ha behov for barnevogn.

Postet av: Et aktuarliv at Oktober 16, 2008 9:07 EM

Ha ha du er skaptrendy og hemmelig hipp

Postet av: J. Thomas at Oktober 16, 2008 11:16 EM

Neste sommer er nok tiden moden for å kle på sneipen øreklokker og T-skjorte med neste sommers NME-hippe rockebandlogo og dra på noen hippe festivaler... passe på å kaste sneipen opp på skuldrene ved første tegn på en fotograf fra den kulørte løssalgspressen

Postet av: J. Thomas at Oktober 16, 2008 11:20 EM

Aktuaren: Det var en kostelig sak i DN, ja. Som dessverre ikke er å finne på nett.

Jan Thomas: Du glemte kule slagstøvler. Like viktig på festivalungene som øreklokker (men kanskje er det alt passé. Såå 2007, liksom).

Hånei, du. Om Ulrikke skal på Øya får hun gå uten mor. Og da blir det lenge til. Men når du først er inne på det, så vurderer jeg å ta henne med på 20 år siden første Roskilde-jubileet vårt. Under et år igjen, nå...

Postet av: Kristiane at Oktober 17, 2008 12:00 FM

Nedstrippet vogn? Høres hipt ut. Selv er jeg et taterfølge uten like, med dingser hengende overalt på vognen og gjenglemte matvarer som dukker opp igjen under voksiposen etter at datostemplingen gikk ut.

Postet av: Kevin at Oktober 17, 2008 9:06 FM

Vi kjøpte en trehjuling i Belgia i 2002, for å ha en lett og liten reisevogn med mer strand- og brosten-vennlige hjul enn den gjengse paraplytrille. Da vi flyttet hjem til Norge igjen oppdaget jeg at vognen befant seg på hipphetens tinder, og der var det litt svimmelt å være. Jeg turte nesten ikke bruke den i Frognerparken f.eks. av frykt for å bli slått i hartkorn med barnevognmafiaen. Det ville jo ikke vært til å leve med.

Postet av: marken at Oktober 17, 2008 3:19 EM

Haha! Eg har akkurat same vogna, bare i ein annan farge, og argumenterer akkurat like heftig mot jappefaktoren. "Jamen, jamen, ho er veldig praktisk, altså! Og det er ho jo, for oss som har heis på 70x100cm...

Postet av: -lin at Oktober 19, 2008 5:57 EM

Pussig. Jeg har nettopp gjort nøyaktig samme helomvending når det gjelder synet på koppeholder på vogna - i hodet. Men så har jeg OTH og ikke Bugaboo, forstås...

Postet av: alliene at Oktober 20, 2008 5:33 EM

Forresten leste jeg også en gang en lignende artikkel i en svensk avis. De snakket om at det var ulike barnevognmoter i bydelene. På Östermalm skal man helst ha en designbarnevogn av den typen du snakker om. Skjønt, jeg vet jo ikke hvilken type du snakker om, men jeg antar at det er samme type. På Söder er det derimot trendy å ha en gammel, brukt barnevogn, gjerne kjøpt på loppemarked eller i en av de mange 2nd hand-butikkene i området.

Postet av: Et aktuarliv at November 8, 2008 2:05 EM

Ugg UK

Postet av: cheap beats by dre on sale at November 7, 2012 3:29 EM

Cheap GHD Straighteners

Postet av: GHD Hair Straightener at November 16, 2012 7:54 EM

Cheap GHD Straighteners

Postet av: cheapghdsale2012.com ghd at November 19, 2012 5:57 FM

cheap beats by dre

Postet av: Pink Beats By Dre at November 23, 2012 11:10 EM

Cheap UGG

Postet av: Cheap Ugg Boots Sale at Desember 1, 2012 5:29 FM

Sac Lancel

Postet av: Australia Ugg Boots at Desember 29, 2012 10:11 EM

cheap beats headphones

Postet av: cheap oakleys at Mars 14, 2013 12:18 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):