August 20, 2008

Musikalske svin på skogen (Eller: Rystende bekjennelser)

I et forsøk på å ... tja... ikke fornye meg akkurat, men kanskje heller å høre på noe annet for en stund, tømte jeg nylig den lille iPoden min for Perssons Pack, Lars Winnerbäck og svensk punk. Jeg innså i et klart øyeblikk at jeg trengte en pause.

Da jeg skulle laste inn ny musikk, ble jeg litt rådvill. Jeg visste at det måtte bli en del Springsteen. Det har ligget i kortene siden hans to konserter på Valle Hovin tidligere i sommer (til tross for at jeg ikke var på noen av dem). Ellers fant jeg plass til Eels, Chumbawamba og Dylan (som sagt, målet var ikke at jeg skulle fornye meg). En del Jokke, nesten hele Tracey Ullmans You Broke My Heart In 17 Places, litt Lou Reed og Bowie.

Men innimellom dette plukket jeg også frem noen gamle favoritter fra min mørkeste katalog. Altså enkeltlåter jeg liker, men som man bare ikke kan være bekjent av å høre på. Merk at jeg i denne sammenheng ikke snakker om låter som Total Eclipse Of The Heart, Fredag med Geniale Griser eller Hotel California. Safety Dance med Men Without Hats, She's So High, Seasons In The Sun og Baby One More Time havner heller ikke i denne kategorien.

De ville sikkert gjort det hos mer pompøse og selvhøytidelige mennesker, men det er lenge siden jeg sluttet å være PK på musikkfronten. Jeg mener at alle disse sangene har en viss sjarm, selv om jeg ikke direkte kunne argumentert mot at de også er dølle.

Nei, jeg snakker om langt mer graverende tilfeller av dritmusikk. Men jeg lastet skamløst og frydefullt inn mine mørkeste musikalske hemmeligheter. iPoden er en Shuffle uten display, og ulåtene ville være like vanskelig å avsløre som ufresht undertøy. Altså nesten helt trygge for omgivelsene - men ikke helt. For ville det ikke være typisk at du nettopp den dagen du trakk på deg en gammel, morken Sloggi, ble påkjørt så buksene måtte klippes av deg? Eller at du havnet på byen og bare måtte fontenebade på vei hjem?

Eller, som i dette tilfellet, skulle kjøre bil til Göteborg med to kamerater. DJ Kri var selvsagt godt forberedt, men da vi satte oss inn i bilen kom det for en dag at CD-spilleren ikke virket. - Men da tok du vel med iPoden din, spurte jeg sjåføren. Det hadde han ikke gjort (!). - Men du har vel din med?, parerte han raust. Straks kjente jeg en blanding av skam og ergrelse stige opp i meg.

Under normale omstendigheter ville tidligere nevnte DJ Kri frydet seg. Frie tøyler over bilstrereoen i nesten fire timer! Men så var det den nylig foretatte utskiftningen av musikken, da. For jeg visste jo at innimellom den normale, gode og nokså forutsigbare musikken, befant følgende låter seg:

Det vackraste - Cecilia Vennersten
I Guess That's Why They Call It The Blues - Elton John
Didn't We Almost Have It All - Whitney Houston
Greatest Love Of All - Whitney Houston
Hold Me Now - Johnny Logan

Postet av: Kristiane at August 20, 2008 9:07 EM
Kommentar

Åhh.. Jeg skjønner...

Mine graverende tilfeller av drittmusikk er mange. Det fryder meg at vi er flere med hemmeligheter på iPoden.

Denne skandale-avsløringen må videreføres:)

God blogg!

Postet av: Marlene at August 21, 2008 12:23 FM

Hehehe, det er nå godt at du var klar over hva du egentlig har på denne iPoden din.
Jeg tenkte nemlig ikke et øyeblikk på mine mørke hemmeligheter da jeg overlot min mp3-spiller til stereoanlegget på en mini-festival tidligere i sommer.
Alle koste seg, drakk øl, rocka og lo da det med ett var rundt regnet 20 par øyne som bråsnudde seg mot meg med blikk som sa "hva i all verden er det du holder på med, egentlig?" idet "She's like the wind" dundret ut over forsamlingen.

Jepp!

Postet av: Cecilium at August 21, 2008 11:05 FM

Omtrent samme opplevelsen her med et grillparty i sommer, da Ipoden min ble koblet opp mot det lokale stereoanlegget, med høydepunkter som "Especially for You" med Kylie Minogue og Jason Donovan.

Postet av: Hein at August 21, 2008 4:54 EM

Som deltager på den famøse Göteborgturen må jeg si at siden jeg nå vet om alternativet, vet jeg at det unektelig var mye mer tilfredsstillende å føre en samtale om livet, små små saker og døden generelt enn å utsettes for din "Terror Ipod fra helvete"

Postet av: J. Thomas at August 22, 2008 8:45 FM

Godt å se det er flere enn meg med lyssky musikalske innslag på iPoden!

Cecilium: Jeg har et varmt forhold til _hele_ Dirty Dancing-filmmusikken, og spesielt "(I've Had) The Time Of My Life". Og det skammer jeg meg ikke over engang. :)

"Especially For You", derimot, Hein. Den var drøy.

En gang hadde jeg tatt med "Tomorrow" fra musikalen Annie på en spilleliste jeg hadde laget til radioen. Dette hadde en bestemt årsak, som jeg ikke husker akkurat nå. Men jeg skulle i hvert fall si ett eller annet om låten på forhånd. Men så gikk jeg på do, og tekniker og radiomakker bare skippet til neste låt mens jeg var borte. Jeg glemmer aldri de sjokkerte ansiktene deres da jeg kom tilbake, og hørte "The sun'll come out - tomorrow" osv... ljome utover radioloftet (og, hve verre er, ut over eteren også, selvsagt).

Jan Thomas: Terror-iPoden er friskmeldt, og jeg har kommet frem til at jeg heretter kun vil høre på Whitney Houston innenfor hjemmets fire vegger. La like godt tilbake en del Perssons og Lasse også. Helt uten kan man ikke være, har jeg kommet frem til.

Postet av: Kristiane at August 22, 2008 10:43 FM

Kristiane, hvem er denne Lasse du stadig henviser til? Han her?
http://www.lasse-johansens.com/html/frameset.htm

Postet av: J.Thomas at August 22, 2008 1:35 EM

Kristiane: Var det ikke "It's a hard-knock-life" på radioen den gangen? I forbindelse med en eller annen tysk raplåt?

Postet av: marken at August 22, 2008 1:53 EM

Jan Thomas: Når man først omfavner Sverige og svenskene, som jeg tilfeldigvis vet at du gjør, er det ingen grunn til å ikke også følge opp kallenavntradisjonen deres.

Marken: Jeg vet jeg har spilt den _også_, sammen med den rapversjonen av låten (som jeg akkurat nå googlet meg frem til at det er Jay-Z som står bak! Milde himmel.)

(Annie-CDen befinner seg også, som den observante leser alt kan ha gjettet seg frem til, i min mørkeste katalog i iTunes.)

Men det var Tomorrow som ble vådespilt den gangen. (Det er er grunn til at jeg har den i MP-arkivet.)

Postet av: Kristiane at August 22, 2008 7:44 EM

Lasse Lasse Lasse? Hm, nei, mannen heter LARS. Jeg kjenner ham ikke personlig, han får forbli Lars i mitt vokabulær. Det ville vært som med en tysker som heter Hans; det er kun kjæresten eller mora hans som får kalle han Hansi. Men om det skulle vise seg i ettertid at jeg er for rigid på formalitetene, vil jeg gjerne fra da av bli kalt Kussimurra-Janne eller Fultjack-Tåmme, takk

Postet av: J. Thomas at August 22, 2008 9:37 EM

Vet du hva? Dette var litt befriende. Omtrent som å finne ut at Anita Apeltun Sæle er smugrøyker.

Postet av: Stine at August 24, 2008 12:15 EM

Jan Thomas: Når du sier det, var det faktisk noe litt klamt over Halmstad-publikumets rop på "Lasse! (klapp, klapp, klapp) Lasse! (klapp, klapp, klapp)" osv...

Stine: Knis.

(Men _gjør_ hun virkelig det? Smugrøyker, altså?)

Postet av: Kristiane at August 24, 2008 1:18 EM

Vi har alle våre svin på skogen. Men Johnny Logan?! Det er dagens drøyeste. Hittil.

"The heat is on" synes jeg er fin da.

Rrrrrrrrappatasammah!

Postet av: Anders at August 25, 2008 3:30 EM

Travis beviste vel at politisk ukorrekt musikk(blant snoobbete rockere) kan være bra. Britney Spears "Hit me one more time" er ingen dårlig låt. http://www.youtube.com/watch?v=gxwnwdb55FE. Bak et glanset bilde kan skjule seg små juveler.

Sånn ellers så er jeg ganske glad vi ikke fikk kopla opp den iPoden. Det ville nok fremprovosert noen milde protester fra sjåføren hvis han ble forespeilet å skulle høre på Tracey Ullmann tur-retur Gøteborg.

Postet av: Espen at August 26, 2008 12:08 FM

Espen: Det var vel i forfjor, tror jeg, vi hadde en kåring av beste "Baby One More Time..."-cover på radioen. Vi hadde fått tak i 18-20 versjoner, og Travis vant suverent. (Veldig mange var Pennywise-aktige, som jeg også liker, men Travis sin var best.)

Når det er sagt, synes jeg det er en flott låt med Britney også.

Og nevnte plate med Tracey Ullman er faktisk inne på min topp ti over verdens beste plater! Den er alltid bra, til jogging, til hverdags og til fest. Se opp for "You Broke My Heart In 17 Places" på neste pizzakveld. (I den saken står det vel to mot en, tenker jeg, så avspillingen bør vel foregå etter at enkeltes hode har truffet bordplaten.)

Postet av: Kristiane at August 26, 2008 10:04 FM

Til ditt forsvar, Kristiane, synes jeg det må nevnes at dine medpassasjerer på den famøse svensketuren har såpass mange musikalske lik i lasten, at de fem låtene du nevner hadde blitt småpotatis i forhold. Noen ganger er vi bare nødt til å si "What the f***". På den annen side, så hadde vel ikke jeg heller latt alt du presenterer slippe unna slakt. Bare så det er sagt. Og da er vi jo like langt. Bare stryk dette innlegget,du...

Postet av: pegs at August 26, 2008 9:30 EM

Jeg aner ikke om Anita Apeltun Sæle smugrøyker, men jeg kjenner at en ganske stor del av meg inderlig håper det. :D

Postet av: Stine at August 26, 2008 10:01 EM

Lik i lasten ja, det skal være sikkert. Pegs har vel noen han også vil jeg tro. Jeg digger alt av Dido, Sades silkemyke stemme er en lise og Abba kan gjøre meg euforisk og trist på en gang. Og hva er galt med Elton John og lastebilrockerne Eagles?

Postet av: Espen at August 26, 2008 11:24 EM

Det som er "galt" med Elton er rett og slett 80-tallet, Espen. Når det gjelder Eagles så er hovedproblemet at er så likt Smokie som det går an å komme!

Postet av: pegs at August 27, 2008 9:42 FM

Espen: "ABBA kan gjøre meg euforisk og trist på engang". Ok, jeg vet at rumpespriten på labben din er underlagt en viss kontroll nå for tiden, så derfor har du begynt å produsere din egen metamfetamin? Bare husk på at det innebærer en viss eksplosjonsfare med slik produksjon!

Postet av: J. Thomas at August 27, 2008 10:36 FM

Ps. I mine hyller finnes ikke EN plate med noe jeg skjems over, bare sjekk

Postet av: J. Thomas at August 27, 2008 10:41 FM

Folkens; som om smugrøyking ville vært en ripe i lakken på en ellers plettfri Anita Apeltun Sæle... hallo?!!? Både hun og hele familien hennes er jo tungt inne i pyramidespill og ekstremsionisme og sikkert mange andre lyssky aktiviteter. Hele dama er ganske lacklustre spør du meg.

PS: Nytt pest eller kolera-dilemma: Hvem ville du gått ned på, Anita A eller hennes mann Finn Jarle?

Postet av: marken at August 27, 2008 10:59 FM

Espen: Dido har en vakker stemme, og jeg har en litt pinlig forkjærlighet for "White Flag". Så der følger jeg deg et stykke på vei. Og også med hensyn til Abba, selvsagt, så her kan vi danne en felles front ved leilighet.

Det som er galt med Elton John i denne sammenheng, er at det var "I Guess That's Why They Call It The Blues" som var på iPoden, og ikke f eks "Goodbye Yellow Brick Road". Eller endatil "Your Song". "I Guess..." kan jo nærmest sidestilles med "Candle In The Wind" - Diana-versjonen.

Jan Thomas: Jeg har faktisk tenkt litt på det, og må gi deg rett i det. Men det er bare fordi din halvmeter med jazz og den der trashmetallhvitstøyen av en eller annen grunn ikke er like mye å skamme seg over som Whitney Houston. Likevel vil jeg påstå det er _mindre_ begripelig.

Marken: Plettfri, nei! Men i familien Sæles kretser er nok pyramidespill langt mer comme il faut enn sigaretter. Likevel hadde det såklart vært mer overraskende om det var Dagfinn Høybråten eller Knut Arild Hareide som smugrøkte.

Dilemmaet er gåsehudfremkallende. Jeg tror faktisk det måtte blitt Finn Jarle.

Postet av: Kristiane at August 27, 2008 3:13 EM

Har man misforstått hele diskusjonen hvis man her avslører at det i lokalmiljøet er velkjent at Anita og Finn Jarle fikk et påfallende stort syvmånedersbarn i sin tid?

Postet av: Elin at August 29, 2008 11:31 FM

Har man misforstått hele diskusjonen hvis man her avslører at det i lokalmiljøet er velkjent at Anita og Finn Jarle fikk et påfallende stort syvmånedersbarn i sin tid?

Postet av: GossipGirl at August 29, 2008 11:32 FM

Har man misforstått hele diskusjonen hvis man her avslører at det i lokalmiljøet er velkjent at Anita og Finn Jarle fikk et påfallende stort syvmånedersbarn i sin tid?

Postet av: GossipGirl at August 29, 2008 11:37 FM

ja, det pe5ste5s se5. Objektene i studier rapeprteror visstnok om lavere ff8lelse av anstrengelse ved en fast hastighet ne5r det er en av motsatt kjf8nn som ser pe5 . Se5 kanskje det er derfor mange synes det ge5r se5 lett e5 lf8pe pe5 tredemf8lle pe5 treningssenteret??

Postet av: Lilia at Desember 7, 2012 12:55 EM

ze8YUg ilszqvtbboqm

Postet av: pgxxtnevhx at Desember 8, 2012 9:50 FM

MJD277 vuvbxekldwwn

Postet av: rcojsrt at Desember 11, 2012 6:25 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):