Desember 26, 2007

Om størrelser og avstander

At Nederland er lite er noe alle vet, spesielt de som har reist rundt i landet med tog. De store, kjente byene ligger omtrent like tett som stasjonene på Furusetbanen. Men når man kommer til hovedflyplassen blir inntrykket av landet stikk motsatt. Den er diger. Jeg har derfor tidligere lansert en teori om at Schipol er større enn Nederland.

På samme måte virker det som det er lenger til Hamar enn til Lillehammer. For eksempel når man kjører fra Oslo med destinasjon Nordvestlandet. Man vet det er langt, og kjører og kjører, langs en utrolig kjedelig vei. Mørke, oppløyde jorder, men ingen dyr. Man driver utstrakt DJ-virksomhet, leser Dagbladet og sover litt. Det føles som det har gått en evighet. Så kikker man ut av vinduet, og oppdager at man fortsatt ikke har nådd Hamar.

Men så, når man kommer til Lillehammer, føles det faktisk som det har gått kortere tid enn da man (omsider) fikk Vikingskipet opp på venstre side.

(Rett forbi Lillehammer ligger det forresten et kjøpesenter man kan se fra E6, som markedsfører seg med to kirsebær i logoen. Uten at jeg kan se at det er noen som helst grunn til det. (Det hadde nesten vært bedre om de brukte OL-ringene og de der runeskrift-fakkelmennene sine.) De likner på kirsebærene som opptrer i hjulene til enarmede banditter, og er like malplasserte som de er 80-talls. (Av den grunn har jeg nesten litt sansen for dem.))

Postet av: Kristiane at Desember 26, 2007 10:09 EM
Kommentar

Vi får håpe sjåføren har litt klarere tids- og stedssans og ikke vekselvis dupper av og leser Dagbladet...

Postet av: Knut Albert at Desember 27, 2007 9:54 FM

Kirsebær? Jeg var da virkelig helt sikker på at det var moreller...

Postet av: Dagrun at Desember 28, 2007 9:33 EM

Unyttig trivialia følger: kirsebærene/morellene "pryder" logoen til "Strandtorget" kjøpesenter som ligger midt i Lillehammer, ikke rett forbi.

Godt nytt forresten.

Postet av: fratho at Januar 5, 2008 7:55 EM

Strandtorget!! Hjemlengsel, nå.

Postet av: Jane at Januar 15, 2008 8:03 EM

... og kirsebær selges jo på torget ;)

Postet av: Ukjent at April 15, 2008 12:07 FM

strandtorget...sukk...gode minner :)

gøy å lese bloggen din. snubla inn her i dag tidlig og har bladd meg gjennom ttt-bloggen, bildene (søøøt katt!!) og denne bloggen på litt under 3 timer. Lite å gjøre på jobb kan du si ;)

du skriver veldig morsomt. og ungen din er bare den søteste jeg har sett på lenge!

Postet av: Ida Bebida at Oktober 2, 2008 12:10 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):