Oktober 30, 2007

Innsparking av åpne dører: Nå som lagsport

At Eagles kommer med en ny plate etter 28 års taushet er på ingen måte noen stor begivenhet i mitt liv. Mitt forhold til bandet er nærmest ikke-eksisterende, om man ser bort fra Hotel California [1].

Mye tyder imidlertid på at en del alderstegne musikkjournalister har sett frem til utgivelsen. Ikke fordi forventningene til platen har vært høye; snarere tvert imot. Platen får mye pepper, og jevnt over terningkast 2.

Det er helt sikkert vel fortjent. Men jeg kan ikke fri meg fra tanken om at deler av anmeldelsene er skrevet på forhånd. Jeg blir sittende med en følelse av at slakten er formulert og flikket på før gjennomlyttingen platen. Den høres mer ut som en reaksjon på ideen om The Eagles anno 2007. (På den annen side kan jeg jo godt tenke meg at en ny plate fra The Eagles faktisk er så forutsigbar.)

Samtidig snakker vi om velformulerte og kjærlige nedsablinger her. Flere av anmeldelsene er skrevet med en inderlighet som nesten er litt rørende. Men de er også en sjelden oppvisning i et kollektivt - Nå, gutter, tar vi løpefart og sparker inn åpne dører.

Overskriftene, derimot, er håpløst fantasiløse. Et raskt nettsøk viser at metaforene sitter løst. Et lite utvalg:

  • Ørner uten vinger
  • Pjuskete ørner
  • Ørner uten klør
  • Ørnene flyr igjen
  • Ørnene flyr igjen, såvidt
  • Ørnen har landet
  • Tar ikke av

Samt den mer originale og sofistikerte Overfôret kalkun i glideflukt. Selv har jeg mest sans for overskriften til Fredrik Wandrups anmeldelse: Bør graves dypt ned i ørkenen utenfor L.A.


[1] En låt jeg godt kan like, og jeg innrømmer det, vel vitende om at det kan brukes mot meg i nær sagt enhver debatt.

Postet av: Kristiane at Oktober 30, 2007 7:26 EM
Kommentar

Dette kommer du sikker ikke til å tro på, men jeg vil bare gjøre deg oppmerksom på at jeg ikke var pålogget noe som helst etter kl 15.45 igår, og følgelig ikke hadde sett ditt utfall mot Eagles da jeg brakte det på bane i dagens sending. Jeg hadde altså heller ikke sett overskriften til denne posten da jeg teaset dagens sending med at du muligens skulle ta rennafart og sparke inn åpne dører i løpet av sendinga.
Spooky.

Postet av: marken at Oktober 31, 2007 2:28 EM

Marken: Ufaenmegtrolig. Men jeg tror deg; dette føyer seg jo i grunnen bare inn i rekken. :)

Ganske døllt av oss, forresten, at vi begge tar opp Eagles' siste utgivelse i alle medier vi har tilgang på. Hva blir det neste? En kronikk i Dagbladet, ført i pennen av deg? :)

Postet av: Kristiane at Oktober 31, 2007 2:42 EM

Pøh, vi er ikke mye dølle, ass. Jeg gir meg ikke med mindre jeg får en helside.

Postet av: marken at Oktober 31, 2007 4:08 EM

"Bør brennes ved the Joshua Tree", kanskje?

Postet av: Knut Albert at November 1, 2007 2:34 EM

Det mest imponerende er at du faktisk har søkt på det, kom jeg på nå etter å ha fordøyd det en stund.

Postet av: marken at November 1, 2007 9:40 EM

"Overfôret kalkun i glideflukt"? Hvor stod dette? Jeg vil gjerne ha den med i min kåring av årets teiteste overskrift. Den er faktisk så teit at den nesten er litt kul...

Postet av: sungame at November 16, 2007 3:35 EM

bdancer222 / juni 21, 2011 Det er bedre at alyfse via brev. Send brev til korrespondance adresse, der vises pe5 den me5nedlige opgf8relse. Bed om skriftlig bekre6ftelse pe5, at kontoen er lukket og 0 balance. Hold din anmodning og bekre6ftelse i din "evigt" finansiel fil. Besvar

Postet av: Mehmet at April 20, 2012 8:42 EM

nmuZFE qbmbpfvhswfn

Postet av: oseslt at April 21, 2012 10:20 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):