Januar 21, 2007

Verdens kjipeste låter

I går diskuterte jeg og noen kamerater hva som er de verste låtene vi vet om. Skikkelig kjipe, enerverende drittlåter, som man rett og slett blir aggressiv av å høre. Jeg elsker å lage lister, og har i hele dag forsøkt å komme på låter jeg hater. Funderingene har resultert i en topp ti-liste som ser slik ut:

  • Love Shack - B-52's
  • Reet Petite - Jackie Wilson
  • Wild Wild West - Will Smith
  • Kom igjen - CC Cowboys
  • Lady Marmelade - Christina Aguilera m fl
  • Macarena - Los Del Rio
  • I'm Walking Away - Craig David
  • Toxic - Britney Spears
  • Boombastic - Shaggy
  • Hon Är Så Söt - Bo Kaspers Orkester

(Faktorenes orden er likegyldig.)

Det er ikke lett å lage en slik liste, og det er sikkert låter jeg har glemt (eller snarere fortrengt), som i enda større grad hadde fortjent å være med.

Så. Hva sier du?

Postet av: Kristiane at Januar 21, 2007 10:15 EM
Kommentar

Trang fødsels gamle landeplage "kursiv" har alltid gitt meg negativ gåsehud helt ut i fotsålene.
*grøss*
Ellers er jeg veldig enig i kjipefaktoren i B-52's "love shack"!

Postet av: Britt M. at Januar 22, 2007 1:21 FM

Britt: Ja, den er fæl! Det er i det hele tatt mange pinefulle låter signert Trang Fødsel spesielt og innen DH-rocken generelt.

Postet av: Kristiane at Januar 22, 2007 8:04 FM

Dette var pussig. Senest i går var jeg så uheldig å høre "Kom igjen" opptil flere ganger, og jeg tok meg selv i å bli skikkelig irritert over hvor banal tekst det er lov til å lage. Nå har jeg lest det meste du har skrevet her inne tidligere, men frustrasjonsposten din omkring denne sangen har gått meg hus forbi. Klarer ikke helt å forstå hvordan det har skjedd... Men det viktigste er i alle fall at jeg ikke er alene! :-)

Postet av: Kristin at Januar 22, 2007 9:15 FM

Jeg har et aggressivt forhold til "Det ordnar seg" med Timbuktu.

Postet av: Eira at Januar 22, 2007 9:55 FM

"Hallelujah" - den gamle Cohen sangen som brekes frem av den der Fuentes fremtoningen, mitt bysbarn rørleggeren og et par til - der har du en raseri-katalysator!
Men heldigvis finnes det motgift for (ellet mot?) det meste. _Har_ hørt 'an før altså, men etter å ha sett Marit Woldseter (?) og "Dra til hel***e" opphavet + et par til fremføre _sin_ versjon (var det i Gullfisken?) vil Fuentes/Rørleggerversjonen for alltid være en slik sang som får meg til å smile... I alle fall til jeg rekker å slå den av! Bør ryke rett inn på topp 10 altså...

Postet av: svartekatt at Januar 22, 2007 10:24 FM

Svartekatt: Jeg er også så heldig å ha sett den! Blant annet synger Beranek: "(...) Er det rart man blir litt sår/når en snørrunge på 18 år/står og lirer av seg Hallelujah (...)" Knis. Parodien er utrolig morsom, og kan sees her:

http://www.youtube.com/watch?v=rUMILxECzIM

Eira: Ingen tvil om at den sløye "Det ordnar seg" burde vært med på listen.

Postet av: Kristiane at Januar 22, 2007 10:38 FM

"I Believe I Can Fly" med R. Kelly får alle andre sanger til å fremstå som mesterstykker.

Lydene som kommer ut av Justin Timberlake kan vel knapt nok kalles musikk, så han hører ikke hjemme i denne diskusjonen.

Postet av: ulrik at Januar 22, 2007 10:46 FM

Wicky-wicky, wild-wild.

Postet av: Jon at Januar 22, 2007 11:12 FM

Du har mange irriterende låter på lista di, det skal du ha. Jeg vil imidlertid fremheve et par skikkelige hatobjekter som gir meg lyst til å knuse radioen og/eller noens lemmer:

"Mad summer" med Maria Arredondo (kan noen putte den katta i en sekk?)

"You're Beautiful" med sutre-og-grinekongen James Blunt (ta deg sammen, mann!)

..og etter å ha snublet innom Melodi Grand Prix-delfinalen på lørdag, må jeg også med kraft tilføye: ALT av Infinity. Jeg er prinsipielt mot dødsstraff, men de får meg til å tvile.

Postet av: Hanne at Januar 22, 2007 11:50 FM

"Kem faen e egentlig Askil Holm?" Tiltredes!
Jeg syns igrunn at den Timbuktu-låta er helt fin, jeg. Men det er muligens fordi jeg kom meg gjennom hele 2005 uten å ha blitt utsatt for den. Dessuten er jeg truendes til å danse til Love Shack i godt lag. Shiny Happy People med REM og hun B52's dama, derimot....grøss! For ikke å snakke om Bjørn Eidsvågs Skyfri Himmel. Dobbeltgrøss!

Postet av: marken at Januar 22, 2007 12:13 EM

Jeg ville gjerne slengt med Yellow Submarine av Beatles. Vanligvis blir jeg ganske så glad av å høre Beatles-sanger, men akkurat denne får jeg så vondt i magen av at jeg alltid kaster meg over radioen for å få skrudd den av. Selv om jeg er på besøk hos noen :o)

Postet av: Cecilium at Januar 22, 2007 1:44 EM

For ikke å glemme "drive" med "the cars"

Postet av: Cecilium at Januar 22, 2007 1:47 EM

Ikke glem:
4 non blondes: What's up
Carnberries: Zombie
U2 & Mary J. Blige: One

Postet av: Elin at Januar 22, 2007 1:48 EM

Hanne: "Mad Summer" er virkelig djevelens låt! James Blunt har faktisk fått sitt eget innlegg i denne bloggen en gang. Dog synes jeg det kun er teksten, ikke melodien som er (vilt) irriterende, så "You're Beautiful" er ikke inne på min topp ti-liste.

Marken: "Love Shack" er en av få låter som får meg _av_ dansegulvet i en fart. (Og hvis jeg først har inntatt et dansegulv, skal dét litt til.) Bjørn Eidsvåg, væææ.

Cecilium: Jeg har det ikke slik med denne låten selv, men har full forståelse for at det er mulig å få hysterianfall av "Yellow Submarine". Kanskje særlig når alle de vanvittige lydene kommer inn mot slutten. Under de rette omstendigheter kunne jeg nok kommet til å kaste radioen ut av vinduet da, ja.

Postet av: Kristiane at Januar 22, 2007 2:31 EM

Elin: "What's Up" liker jeg faktisk. Så godt at jeg spilte den på radioen senest i forrige uke, mener jeg å huske. Og jeg synes ikke "Zombie" er så ille, selv om stemmen til Dolores O'Riordan, spesielt i refrenget som jo gjentas _en god del ganger_, kan gå både døde og levende på nervene. "One" er en svært vakker sang, men ideen til og gjennomføringen av den nyeste versjonen er både provoserende og unødvendig.

Postet av: Kristiane at Januar 22, 2007 2:42 EM

På åttitallet en gang (tror jeg) ble vi tutet ørene fulle av "Walk the dinosaur" - husker ikke hvem som sang den. Jeg får fremdeles vondt i magen ved tanken.

Postet av: Stine at Januar 22, 2007 4:47 EM

Det er helt riktig, "Walk the dinosaur" var av Was (Not Was) og er på topp fem av de verste. De neste fire kan summeres opp i åttitallsslagerne "Bombadilla Life" med Franklin og "Life is Life" med Opus, den noe mer nylige "Freestyler" med Bomfunk MC og alt med Gwen Stefani.

Postet av: Espen at Januar 22, 2007 11:10 EM

Jeg har aldri klart å like "Love hurts". Vanligvis ville jeg syntes at låta bare ble enda bedre av at det er surt som bare det, men jeg får det bare ikke til å stemme...

Postet av: englefjes at Januar 22, 2007 11:21 EM

"Walk the Dinosaur" må definitivt med, ja! (Det er med tungt hjerte jeg innrømmer at gubben faktisk innehar denne CD'en, og at den faktisk står i hylla vår. Han må gjerne få tyn for det ved neste anledning.) Det er sikkert flere også - så mange flere.

Postet av: Elin at Januar 22, 2007 11:26 EM

Nå kom jeg på det: "Sweet Home Alabama". Hat.

Etter et nachspiel ett eller annet sted i blokka sist fredag står også "One More Reggae For The Road" i fare for å havne på lista - ikledt naboens fylleallsangdrakt.

Lurer litt på om ikke "Bad" med Michael Jackson også er kvalifisert.

Postet av: Elin at Januar 22, 2007 11:35 EM

Old Cotton Fields Back Home er høyt på min liste

Postet av: Elf at Januar 22, 2007 11:41 EM

Stort sett alt med syngedamer a la Celine Dion får meg til å gå på veggene, men "You raise me up" står allikevel i en særstilling. Låta er bare fra 2001, men det virker som om jeg har blitt plaget av den i flere tiår allerede.

Postet av: annetten at Januar 23, 2007 12:55 FM

Og tittelmelodien til Titanic!!! Hvordan kunne jeg glemme den?! Egentlig er jeg enig med anetten, alt med Celine Dion kan godt settes på lista.

Postet av: Stine at Januar 23, 2007 9:40 FM

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg klarer bare ikke stemmen til hun som synger i Vaya Con Dios. Blir lettere amper da...

Postet av: Unni at Januar 23, 2007 1:09 EM

Lisa Ekdahl må kastes tilbake i den bittersøte sirupdammen hun krøp opp av.

Postet av: Kevin at Januar 23, 2007 3:36 EM

Fuentes! Fy fasken, den stemmen gir meg angst og depresjoner. Halleluja og Sail away og... alt...

Postet av: Grillvott at Januar 23, 2007 4:01 EM

Cottonfields og den der Dinosauren plager meg. Men ikke fullt så mye som "I just call to say I love you"... og verst av alle: "Mambo No 5" med Luo Bega.

Postet av: TrondO at Januar 23, 2007 6:17 EM

Ingen slik liste er vel komplett uten DDE? Hva som helst av DDE!

Postet av: Hjorthen at Januar 23, 2007 6:47 EM

Elin: Mener du at Simen har Was (Not Was) _på CD_?! Du store min. Selv har jeg den faktisk på vinyl, men den har jeg vunnet (det er helt sant).

Espen: "Bombadilla Life" er soleklart inne på topp ti, men "Freestyler" liker jeg faktisk. Der tenker jeg at jeg ga deg ammunisjon til neste gang vi treffes...

TrondO: "Mambo No 5" hadde ligget blant de tre øverste om faktorenes orden ikke var likegyldig! Grusom låt.

DDE og Celine Dion lar jeg meg i liten grad provosere av, faktisk. Men det tror jeg først og fremst skyldes at jeg sjelden blir eksponert for musikken deres. Hvor blir man dét, egentlig? Kjipt utested? Dårlig kjæreste? Eller kanskje helt feil radiokanal? Alt sammen noe man kan gjøre noe med. :)

Postet av: Kristiane at Januar 23, 2007 7:34 EM

Klem FM. Snerk for sjelen.

Postet av: annetten at Januar 23, 2007 11:38 EM

Jeg har virkelig, virkelig, problemer med Sondre Lerche. Spesielt den siste "Say It all". Mannen sprekker jo på refrenget! Er det INGEN i produksjonen hans som kan si det til ham? Legg den ned en oktav for pokker! (Hvadda kunsnerisk utrykk?!)

Postet av: Pjotr at Januar 24, 2007 8:49 FM

Dere glemmer den der "Why do all good things come to an end". Jeg aner ikke hvem av disse beibsa som har den, men selv om den ikke er alt for gammel vil hodet mitt eksplodere når jeg hører den.

Postet av: Kristin at Januar 24, 2007 9:48 FM

Jeg har akkurat lidd meg igjennom Saint Thomas' "moviestar". Jeg har aldri skjønt hvorfor den mannen fikk stjernestatus som norges nye musikkhåp. Det verste jeg vet er når engelskuttalen i en sang høres ut som Erik Solheim på en dårlig dag...Og med det samme jeg er innom igjen vil jeg gjerne videreformidle min enorme misnøye med konseptet Morten Abel.

Postet av: Britt M. at Januar 25, 2007 2:32 FM

"This is my Life" med Gasolin. He, he.

og den derre "Hips don't Lie" med Shakira og Wyclef.

Postet av: S at Januar 25, 2007 3:34 EM

1) Rubb og rake fra DDE.
2) "Nothing`s gonna change my love for you" - Glenn Medeiros. Hatet den selv på 80-tallet.
3) Absolute Panflute, vol. 1-37.
4) Shakira. Brede hofter. Enorme mandler.
5) Patrick Swayze. Tvilsom på skjermen. Uutholdelig på plate.
6) David Hasselhoff. Så tragisk at det nesten blir kult. Nesten.
7) "Indianerne" i Karl Johan. Takket være klimaopphetingen, vil de snart være her året rundt.
8) Satanrock/Blodmetal/Helvetesjoik. Forstyrret barn har mange navn.
9) Danseband. "Jag trodde englarna fanns, bara, bara i himmelen". Gi meg styrke...
10) Sjømannsviser. Kjeeedeeeliiig.

Postet av: fratho at Januar 25, 2007 3:44 EM

Per MSN fikk jeg inn et forslag til, en åpenbar pallplassering. Jeg legger den her, for å samle alle på ett sted. Legg merke til hvordan det ender med at jeg nærmest trygler ham om å sende meg låten per mail...

A*** sier:
Og at ikke du tok med deg Amy Diamond på lista over dine verste låter
Kristiane sier:
Skal vi se, hvilken var det hun hadde igjen?
Kristiane sier:
Dessuten er det fritt frem å komme med forslag i kommentarfeltet
Kristiane sier:
(Den er det lille barnet, er det ikke?)
Kristiane sier:
"What's In It For Me" var det ja
Kristiane sier:
Grusom låt
A*** sier:
Derfor jeg var litt forundret over at du ikke hadde den på lista
Kristiane sier:
Kan jo ikke huske alle
Kristiane sier:
Og denne hadde jeg virkelig fortrengt
Kristiane sier:
Jeg husker ikke melodien nå heller, bare at jeg hater den
A*** sier:
Skal du ha MP3 for å gjenoppfriskes?
Kristiane sier:
Hehe, det ville vel ikke akkurat være noen fordel
Kristiane sier:
... å få den på hjernen resten av dagen
Kristiane sier:
... på den annen side er det irriterende å ikke komme på melodien...
Kristiane sier:
Å, kom igjen, da!
Kristiane sier:
Kjør på.
Kristiane sier:
Nå, sender du låta?

Postet av: Kristiane at Januar 26, 2007 4:08 EM

takknemlig for at du tar toxic. alle bransjefolka skryter jo sånn av møkkasangen at jeg trodde det var meg det var noe galt med. jeg får fysiske plager av en dadafon-sang og margarets bergers første singel. altså, jeg blir bilsyk-kvalm av å høre dem. hvorfor vet jeg ikke.

Postet av: Esquil at Januar 28, 2007 9:48 EM

Lagde likegodt min egen liste, fremfor å poste den her: http://antibiomatika.net/arkiv/2007/02/verdens-kjipeste-laater

Postet av: Arve at Februar 5, 2007 11:24 FM

That is great that people can get the loans moreover, that opens completely new chances.

Postet av: ZimmermanNadia at September 13, 2011 6:59 EM

uggs outlet

Postet av: www.salescheapuggboots.com at November 4, 2012 9:15 EM

cheapghdsale2012

Postet av: Cheap GHD at November 17, 2012 1:05 FM

Cheap GHDS

Postet av: GHD at November 19, 2012 4:31 FM

ugg outlet

Postet av: Uggs Australia at Desember 3, 2012 3:54 EM

haywzn cheap viagra

Postet av: cheap viagra at Desember 28, 2012 6:35 FM

yoopayi order viagra online

Postet av: order viagra online at Februar 5, 2013 10:20 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):