November 28, 2006

Rådyret

Jeg kom inn i drømmen på et tidspunkt hvor rådyret allerede var dødt, så hvordan det hadde gått til vet jeg ikke. Jeg visste bare at det var min skyld. Merkverdig nok, siden jeg hverken betjener bil eller gevær. Men kadaveret var mitt ansvar, og i tillegg til den dårlige samvittigheten var jeg skikkelig i villrede.

Jeg bestemte meg for å slepe det ned i skråningen i haven mens jeg tenkte over saken. Jeg halte og dro i dyreskrotten. Rådyret var stort som en elg, og svært uhåndterlig.

Siden lå jeg og sturet på soveværelset, og viste ikke mine arme råd. Hva fanden skulle jeg gjøre? Neste gang jeg kom inn i stuen, så jeg rådyret ligge på terrassen, med haken hvilende i vinduskarmen. De mørke, blanke øynene stirret blindt inn på meg.

Jeg forsto straks at det måtte være naboen som hadde lagt det der. Han trodde vel jeg hadde forsøkt å unndra meg mine forpliktelser ved å gjemme det døde dyret nede i skråningen. Det nyttet altså ikke å utsette det lenger. Jeg måtte få kappet rådyret i mindre biter, slik at jeg lettere kunne kvitte meg med det.

Fortvilet hentet jeg brødkniven på kjøkkenet. Det er en skarp og flott kniv fra Victorinox. Egentlig en konditorkniv, om jeg ikke husker feil. (En kokk jeg kjenner hevder at konditorknivene er de beste brødknivene.) Jeg begynte å sage formålsløst på et av leggbena, nesten helt nede ved kloven, liksom for å prøve meg frem. Jeg forsøkte å ikke tenke på hvor blodig det ville bli når jeg kom til andre deler av kroppen.

Da ringte telefonen. - Det er vel naboen som skal forsikre seg om at jeg tar meg av det døde rådyret, tenkte jeg irritert. Men så var det Geir Ove! Han ringte fra taxfree-butikken på Gardermoen, og begynte å spørre meg ut om en maskara jeg tidligere hadde sagt jeg trengte. Jeg var fortørnet over at det gikk an å bry seg om maskara i en slik stund, og ble først helt stum.

Sakte men sikkert gikk det opp for meg at jeg lå i sengen, og ikke befant meg ute på terrassen med kniven i hånden og et dødt rådyr ved siden av meg.

Jeg ble så utrolig lettet! Det hadde vært en veldig livaktig drøm, og jeg fortsatte å bable usammenhengende om rådyret en stund til før jeg klarte å omstille meg. Det var et langt sprang fra bedrøvelse og sjokk over det døde rådyret, til overfladisk prat om maskara. Til slutt klarte jeg å samle meg såpass at jeg fikk lagt føringer med hensyn til maskarainnkjøp. (Hypnôse fra Lancôme, svart.) Men jeg var skjelven i mange timer etterpå.

Postet av: Kristiane at November 28, 2006 11:56 FM
Kommentar

"lå rådyret på terrassen, med haken hvilende i vinduskarmen. De mørke, blanke øynene stirret blindt inn på meg"
Filmen Pet sematery, var skummel i sin tid (1989) men du ga meg frysninger...

Hmm.. "Hypnôse fra Lancôme" inneholder vel dyre fett? mulig fra rådyr.. MUahahahahhahaha!!! :)


Postet av: judge nose at November 28, 2006 2:46 EM

judge nose, mascaraen inneholder nok dyre ting, kanskjeogså dyrefett?

Postet av: Klara korrektur at November 29, 2006 9:20 FM

Klara, det er dårlig nettikette å rette på andre. Heldigvis er det slik at man nærmest er dømt til å selv skrive noe feil når man gjør det, og jeg ser det har skjedd også i dette tilfellet. Til pass. :)

Postet av: Kristiane at November 30, 2006 9:33 FM

Når det gjelder ord delings viruset må man slå hardt ned på enhver forekomst, ellers sprer det seg enda raskere. Det er en pest (eller muligens kolera).

Postet av: Cathrine at November 30, 2006 1:19 EM

That's cool that people can receive the personal loans and it opens up new chances.

Postet av: JEWEL28HANCOCK at August 5, 2011 6:27 EM

I would like to propose not to hold back until you earn enough amount of money to buy all you need! You can just get the loan or short term loan and feel yourself comfortable

Postet av: personal loans at Februar 13, 2012 8:36 FM

Chansen finns att flera av dom som se4ger se5 till dig har egna drf6mmar och f6nskningar som dom inte riktigt tf6rs ta tag i. Iste4llet ff6r att stf6tta dig i din utvkceling kanske dom med avundsjuka ser dig tordas och i det le4get, som dom tror stf6ttar dig, avre5der dig ff6r att gf6ra det du tror och drf6mmer om. Dom gf6r det inte av ondo eller elakhet. Le5t inte andra styra dina tankar och drf6mmar. Skapa en tydlig me5lbild av vad du vill, lyft fram alla ff6rdelar och vad du kommer att vinna pe5 detta, var e4rlig med de hinder och lf6sningar som du ser, bedf6m sedan insatsen som kre4vs. Gf6r du bedf6mningen att det e4r ve4rt insatsen Kd6R! Lycka till!

Postet av: Sonam at September 21, 2012 4:20 EM

sDSzmo ewmvtfltlntj

Postet av: pqcjyuf at September 22, 2012 7:30 FM

kXfhjf ouuihnveaiwq

Postet av: wjixcrc at September 24, 2012 4:53 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):