November 19, 2006

Verdens beste brød

- Jeg skal bake et brød i helgen, annonserte Geir Ove da han kom hjem fra jobb fredag. Dette var nokså overraskende. Ikke fordi vi lever etter et gammeldags kjønnsrollemønster, og jeg er den som råder grunnen på kjøkkenet. Tvert imot: Geir Ove lager mat minst like ofte som meg, og er dessuten mye flinkere til det. Men akkurat baking har bestandig vært mitt gebet.

Han la i vei om en brødoppskrift han hadde kommet over på nettet. Om heving i et døgn, nesten ikke gjær, og steking i en jerngryte med lokk (inni ovnen).

I hele går, og natten gjennom, sto det en særdeles klissete deig i en stålbolle på badet. Geir Ove var tidlig oppe i morges. Da jeg våknet flere timer senere, var brødet bakt ut, etterhevet, og akkurat satt i ovnen (i en jerngryte). Det luktet allerede deilig, og jeg gledet meg til frokost. Jeg følte meg ikke så rent lite heldig.

Jeg elsker brød. Hadde det vært opp til meg hadde jeg spist brød til alle måltider. Morgen, middag og kveld, resten av livet. Jeg blir aldri lei av brød, og er stadig på jakt etter det perfekte brødet. Det har så langt vært dødt løp mellom landbrødet de baker hos Kristines franske fristelser i Kirkeveien, og mammas bulgurloff. Men det var før jeg fikk servert Geir Oves grytebrød til frokost.

Brødet var lett, luftig og helt utrolig saftig (visstnok fordi det hadde stekt under lokk). Skorpen var litt tykk, akkurat passe seig, og sprø på samme tid. Rykende ferskt rett fra ovnen smakte det helt himmelsk. Det er det aller beste brødet jeg har spist i mitt liv. Og det sier ikke så lite.

Postet av: Kristiane at November 19, 2006 10:43 EM
Kommentar

Hmmm. Er det du eller jeg som skal stå for frokosten imorgen, Kristiane?

Postet av: Cathrine at November 21, 2006 11:39 FM

Cathrine, det er vel deg etter at jeg serverte den ikke-akkurat-glamorøse fleskepølsefrokosten sist. Og brødet er det ikke en smule igjen av, dessverre, det gikk unna som - heh - varmt hvetebrød.

Postet av: Kristiane at November 21, 2006 12:54 EM

Er åpenbart i full gang med å bake dette brødet. "I full gang" vil da si "sitter her mens brøddeig hever og hever og hever oppå kjøkkenskapet". Heh. Hvis det ikke blir vellykket, skylder jeg jo selvfølgelig på deg. :> (Men det tror jeg det blir. Brød er det beste i verden.)

Postet av: Anja at November 21, 2006 6:56 EM

Anja: Gled deg! Men la meg komme med en liten advarsel. Geir Ove arbeider med nerdens systematikk og nøyaktighet. (Jeg tror det er disse egenskapene som gjør at han er dyktigere på kjøkkenet enn meg.) Så, bare ikke noe sloms nå, så skal du se brødet blir helt perfekt. :)

Postet av: Kristiane at November 21, 2006 8:04 EM

Sukk. Nå har jeg væert i tre butikker uten å få fatt i blodpuddingen jeg tenkte å servere til frokost, så da vet jeg ikke helt hva jeg skal finne på...

Postet av: Cathrine at November 21, 2006 9:35 EM

Arne baker også med millimeterpresisjon.
Jeg, derimot, slumper ALLTID. Så også denne gang, men brødet ble _utrolig godt_ og så akkurat ut som på bildene.
:D Jeg tror MIN systematiker ble litt sur for dette. Hahaha.

Postet av: Anja at November 22, 2006 3:02 EM

Jeg KREVER link til oppskriften, eller for å si det på en annen måte: Vær så snill søte snille gode Kristiane, del linken til oppskriften med oss

Hilsen en annen brødelsker (som skal til Kirkeveien for å teste brød), andre brødanbefalinger er velkomne.

Postet av: Jarle at Desember 5, 2006 1:45 FM

Jarle: Det ligger flere linker til oppskriften i innlegget. En av nettsidene har sogar en videodemonstrasjon av bakingen. :)

Postet av: Kristiane at Desember 5, 2006 7:03 EM

cheap uggs

Postet av: salescheapuggboots at November 4, 2012 10:42 FM

cheapghdsale2012

Postet av: cheapuggbootsoutlet-uk ugg boots for uk at November 19, 2012 6:03 EM

Cheap Uggs UK

Postet av: Cheap Uggs Boots at November 30, 2012 8:01 EM

canada goose outlet

Postet av: Australia Ugg Boots at Desember 27, 2012 7:36 EM

Canada Goose Outlet

Postet av: cheap ugg boots sale at Januar 3, 2013 2:11 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):