Oktober 21, 2006

$#§&%!!!

Jeg hørte nettopp på radionyhetene at skatteekspert Carsten Pihl i Dine Penger dagen før TV-aksjonen går ut og oppfordrer folk til å ikke legge penger på bøssene i morgen. Av alle lavpannede, idiotiske og lite gjennomtenkte utspill, er dette det mest provoserende jeg har hørt.

Årsaken til at Pihl oppfordrer oss til å ikke putte pengene på bøsse, er at da får man ikke skattefradrag for givergjerningen. Men kjære vene da! Hvis Pihl selv hadde gått med bøsse, hadde han visst at de aller fleste gir under hundre kroner. (Ja, faktisk.) Da er det uansett ikke noen særlig gevinst å snakke om, er det vel? (Og trenger man egentlig å få noen økonomisk gevinst av å støtte Leger uten grenser?)

Det siste folk behøver er enda en unnskyldning for ikke å gi penger til TV-aksjonen. I en slik sammenheng er anledning alt, og halvkvedede viser om å gi via giro eller telefonen blir ikke nødvendigvis gjennomført, selv om intensjonen er god.

Jeg er som kjent lett å provosere, og nyter gjerne adrenalinsrushet når jeg fyrer meg opp og bruser med fjærene. Men dette dustete utspillet gjorde meg faktisk ordentlig forbannet, og dessuten trist.

Postet av: Kristiane at Oktober 21, 2006 1:11 EM
Kommentar

Jeg er så enig, så enig (med deg altså, ikke den økonomitølperen):

http://antibiomatika.net/arkiv/2006/10/norges_smligste_mann

Postet av: Arve at Oktober 21, 2006 6:39 EM

Det står forøvrig noe mer om saken her: http://www1.vg.no/pub/vgart.php?artid=134784

Postet av: Arve at Oktober 21, 2006 6:43 EM

Helt utrolig!

Postet av: Røverdatter at Oktober 21, 2006 8:31 EM

Mannen er åpenbart en yrkesknøl! Skal rusle rundt med børsen selv i morgen og akter å vri noen monetas ut av de fleste. Lurer forresten på hvor mange "Tar du kort? Jeg har bare ikke kontanter altså..." jeg får høre...

Postet av: svartekatt at Oktober 22, 2006 1:36 FM

Jeg får lyst til å slå.

Postet av: Klara knyttneve at Oktober 22, 2006 1:23 EM

Nei, Klara, skal du slå egenkjærligheten og profittbegjæret ut av sånne folk, blir det så klinete! Her trengs nok mer raffinerte og langsiktige metoder. Noe som svir, lenge, og ender fryktelig.... Noe så ille at bare fru Gribbenille kan få det i stand. Slå opp i "Det blåser på Månen" og se om det finnes en antydning av håp der. . .

Hvis ikke, tyr vi til tre røde render i ryggen og rikelig med salt og pepper!

Postet av: Onkelsulliken (utspekulert) at Oktober 22, 2006 1:48 EM

Og så er det alle dem som sier de dessverre ikke har småpenger. Har så inderlig lyst til å si at det greit med sedler også...
Men en gladhistorie fra årets innsamlingsrunde (det er heldigvis en eller to lysglimt hvert år): Ung jente graver og graver i lommeboka, men det eneste hun finner er en 200-lapp. I det hun dytter den bestemt ned i bøssa, sier hun: "Jeg har egentlig ikke råd til så mye, men vil så gjerne gi". Sånt varmer et bøssebærerhjerte.

Postet av: Hilde at November 3, 2006 9:49 EM

Litt etter festen, men...
på det aktuelle tidspunktet var Carsten P. fremdeles speidersjef/leder av Norges speiderforbund. Men utsagnet får nok stå for hans egen/Dine Pengers regning, og ikke for speiderforbundets.
(ny leder ble valgt 3-4 november)

Postet av: Jan at November 16, 2006 10:35 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):