August 9, 2005

Sommerferien, del I

Jordbær, sol, regn, regn, regn, fjell, rømmegrøt, grønne fjorder, olsokfeiring, sauer, seter, (potet-) ball, ananasbrus, myrull, sveler, kuer, ferist, sjokolade, gamle ukeblader, stenovnsbrød, kløvereng, trampoline og rødvin.

Nå pakkes kofferten om for del II, som kommer til å preges av tapas, rosévin, pastis, badeliv og sol, sol, sol.

Hasta!

Postet av: Kristiane at August 9, 2005 10:38 FM
Kommentar

heia, hører dere skal til Barcelona, her har vi litt varierende vær om dagen - fryktelig varmt, høy luftfuktighet og klamt og overskyet - inni selve Bcn regner det i dag.
MEN det er jo i dag, i morgen kan det være stor forskjell - med 25 grader i skyggen når en våkner, så trenger en jo ikke noe annet enn sommerklær alikevel!
MEN regner med at dere får det bare bra alikevel - dere har jo vært her før, så dere vet vel hva dere vil se og oppleve denne gangen!!
Klem fra Josefin, som bor like nord for Bcn

Postet av: Josefin at August 10, 2005 2:27 EM

Vi har sett av værmeldingen at været er ustabilt i Barcelona om dagen. I morgen er det meldt regn og torden, men fra fredag av skal det bli sol og enda varmere, sier de. Barcelona er topp i både sol og regn, men når vi kommer til Collioure søndag håper jeg vi slipper nedbør. Nord for Barcelona, sier du, da tar vi vel toget rett forbi når vi skal over til Frankrike, da? :)

Postet av: Kristiane at August 10, 2005 2:47 EM

God tur til Barcelona. En fantastisk by som jeg har gode minner fra.

Men du... ananasbrus?!?!

Postet av: alliene at August 10, 2005 9:43 EM

Ananasbrus fra Oskar Sylte er en vestlandsspesialitet - i hvert fall er den stor i Møre og Romsdal. Ettersom jeg antakelig har vært vestlending i et tidligere liv, trykker jeg den til mitt bryst, som jeg også gjør med ball, søst og sveler.

Ananasbrusen har også en bror - pærebrusen. Den smaker imidlertid neglelakkfjerner, så den holder jeg meg unna. (Og når sant skal sies, er det ikke like stas med ananasbrus lenger heller - den er temmelig søt og klisset. Men den hører liksom med likevel :))

Postet av: Kristiane at August 10, 2005 10:10 EM

Endelig noen (om enn ikke en vestlending) som tør å sette på trykk det jeg alltid har ment: at pærebrusen smaker neglelakkfjerner.

Riktig god ferie!

Postet av: Elin at August 10, 2005 10:48 EM

Pærebrus smaker det som neglelakkfjerner lukter - ingen tvil om det... Jeg har ikke smakt på neglelakkfjerner, men noe sier meg at det sikkert smaker sånn som det lukter... ;)

Søst kan jeg styre meg for, men lefse og svele er mine sommerfavoritter også!

Postet av: Også sunnmøring... at August 11, 2005 1:38 EM

Eh... søst?

Nå følte jeg meg urban, nå!

Postet av: alliene at August 11, 2005 2:28 EM

Jeg bor i San Vicente de Montalt - nærmeste togstasjon er Caldes de Estrac - er den 2 stasjonen etter Mataro - men dere kjører nok ikke tog langs kysten her, som vi bor når dere skal til Frankrike, desverre. Det er uttrolig flott strekning - om dere har lyst til å ta dere en tur ut av Bcn city - de fleste nordmenn kjenner Sitges, men mener at det er flottere her, nordover - om ikke så mye liv og turister. Stranda er flott om ikke noe annet og som sagt togturen er en "deilig opplevelse" der den går langs kysten.

Foresten, jammen har dere lang og innholdsrik sommer ferie - vi tar ikke sommerferie i år vi, pga at bygger hus ( men til neste år kommer vi sterkt tilbake, da Norgeferie igjen står for tur!

Ha en fin ferie!!!!

Postet av: Josefin at August 11, 2005 4:56 EM

hehe... bodde en stund på møre jeg også, da ble jeg flaska opp på pære og anananas brus. (bodde der i voksen alder, og er trønder... så dere kan jo tenke dere.) men synes at smaken på O.Syltes pærebrus har forandret seg. Før så smakte den godt. MEN d jeg egentlig vil si er som følger: Husker dere, kjære medmennesker, den gode gamle PÆRE-ISEN? savner den jeg.
savner den like mye som 25-øres buggen. (husker dere når den med lakris kom?) ååå. nostalgi....

Postet av: Egil at August 21, 2005 12:03 FM

og som en niese av meg sa om ordet 'trampoline. (hun er 3 år og fra Ålesunds området): Hoppoline sa hun... hvem F tramper på en Hoppoline....

Postet av: Egil at August 21, 2005 12:05 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):