Juli 7, 2005

Når knoklene blir til gelé

Hei du bilist som jeg passerte nederst i Tveitabakken i morges. Du sto og ventet for rødt lys helt nede i dumpen, der det er en fotgjengerovergang. Det er ikke så ofte det blir rødt her, bare når det kommer en person som skal krysse veien, og trykker på knappen. Irriterende å måtte stå og vente her, selvfølgelig, ikke minst når fotgjengeren for lengst er over, men lyset fremdeles er rødt for bilistene. Som passasjer i bil har jeg flere ganger hisset meg opp over dette selv.

Men det gir deg ingen rett til å tute langtrukkent etter meg når jeg smyger meg forbi på sykkel. Hva ønsket du egentlig å oppnå med dét? Jeg var ikke i veien for deg eller andre, og det kortet ikke på noen måte ned ventetiden din. Det var kun for å få utløp for din egen frustrasjon, det kan du innrømme først som sist.

Det er mulig du var irritert denne morgenen. Kanskje kjente du hvordan solen allerede så tidlig varmet godt, og var gretten fordi du måtte på jobb. Kona og ungene befinner seg kanskje i campingvognen ved Tyrifjorden, mens du selv vansmekter hjemme, med ansvar for plenklipp og vanning. Middagen må du stå for selv, det blir vel helst en Grandiosa uten noe ekstra på. Kveldene byr ikke på annet selskap enn Anne Grosvold, som hest intervjuer påtatt energiske politikere, og introduserer stand up-komikere som ikke har fått sitt eget sommershow i Tønsberg eller på Hvaler. Kan hende du ikke skal ha ferie på flere uker ennå, eller kanskje hadde du ferie i juni, da det regnet og var kjølig. I så fall skjønner jeg godt at du er bitter. Men det er ingen grunn til å la ditt dårlige humør gå ut over meg.

I fall du ikke er klar over det: Den uventede og gjennomtrengene lyden av et bilhorn når man selv ikke sitter inne i en bil, men er ute i friluft, er noe av det mest skremmende og sjokkartede en syklist kan oppleve. Et rasende løvebrøl ville virket beroligende i forhold. Alle bena i kroppen blir forvandlet til gummi, håret stritter, og lyden får hjertet til å løpe løpsk som i en engstelig hamster. Handlingen din rykket meg helt ut av balanse. Jeg klarte ikke lenger å nyte den vakre sommermorgenen, og knærne mine skalv fremdeles da jeg steg av sykkelen i sentrum et kvarter senere.

Det hjelper ikke om du donerer halve lønningen din til SOS Barnebyer, og bruker fritiden din til å plante vakre blomster eller lede en teatergruppe for naboens barn. Heller ikke om du gjør innkjøp for din gamle nabo som er dårlig til bens, eller er besøksvenn i fengsel. For meg vil du uansett fremstå som en bølle, en egoistisk drittsekk av verste skuffe.

P.S. Om du blir så klin gæren og rasende av å måtte stoppe for rødt lys: Hva med å la bilen stå, og ta sykkelen fatt? Da kunne du selv pleie en litt mer lettsindig omgang med trafikkreglene, og frisk luft og fuglesang ville du fått på kjøpet. Jeg tror det ville gjort deg godt.

Postet av: Kristiane at Juli 7, 2005 8:32 FM
Kommentar

Jeg lurer på hva fankern tutet han på deg for. Hadde han tenkt å kjøre på rødt lys og mente du var i veien?

Ellers er jeg helt enig i dette med bilhorn. Jeg hater bilhorn. Spesielt de lavpannede idiotene som fløyter når de skal hilse på noen som går på fortauet. Hallo? Hva er nå det for noe? Jeg skvetter like mye hver gang uansett om jeg er syklist eller fotgjenger, og jeg gjør aldri noe sånt selv. Helt sant.

Ellers var det jo en glitrende posting for å få ut frustrasjonen. Du bannet ikke en eneste gang, noe jeg neppe kan skryte av å ville klart. Håper sykkelen triller fint med dekket som har så fin farge. :)

Postet av: Elf at Juli 7, 2005 10:07 FM

Elf, du skriver "fløyter" i stedet for "tuter". Det sier Geir Ove også på sin dialekt. Det er utrolig morsomt og søtt, og jeg skulle tatt det i bruk selv, var det ikke for at jeg synes "å fløyte" er så positivt ladet at jeg nekter å bruke det om denne ufine og nedrige handlingen.

Det nye dekket ruller som bare det, huhei :)

Postet av: Kristiane at Juli 7, 2005 10:26 FM

Så du er av den oppfatning at syklister ikke skal følge trafikkreglene? Syklister i trafikken må være det mest irriterende som finnes, sammen med unødvendig bruk av bilhorn og manglende bruk av blinklys.

Postet av: Sovehue at Juli 7, 2005 10:32 FM

Selvsagt skal syklister følge trafikkreglene. Man har imidlertid et _litt_ større slingringsmonn som myk trafikant, og i scenarioet beskrevet overfor mener jeg man kan benytte seg av det.

Postet av: Kristiane at Juli 7, 2005 11:37 FM

Det er utrolig hva man kan oppleve i trafikken.

Her om dagen så jeg en bilist som stoppet for fotgjengere i Prinsens gate. To jenter krysset fotgjengerfeltet i et bedagelig tempo mens de spiste is. Bilisten tutet lenge på dem, trolig fordi han mente at de ikke gikk raskt nok over gata.

Postet av: Fredrik G at Juli 8, 2005 10:14 EM

Din syklistbølle! Det var jeg som bærta på deg! Er det mulig å bare ikke forstå at man ikke skal ha TURKISE SYKKELHJUL!

Hehe... jadda. Nei, men så joda. Jeg bare tuller. Jeg er jo aldri i dine trakter lenger.

Neste gang noen tuter på deg - smalle hånda di i panseret eller i taket på bilen. I en eventuell politianmeldelse er det bare å si at bilen tuta og du ble driitredd, og reagerte med å slå. Slikt forstå de sikkert.

Bajbaj.

Postet av: erryK nossnahoJ at August 3, 2005 4:16 EM

Tuting? Det er slik menn i bil sjekker opp damer, det.

Postet av: mathias at August 4, 2005 10:59 FM

Monica skriver:Se5e5 kul att le4sa detta. Det kunde ha varit jag som sirivkt. Kom hem fre5n Mallorca ff6r 7 dagar sedan och upplevde ke4nslome4ssigt det samma som du. Att tillbringa ett par veckor utanff6r se4song pe5 en annars ve4lbesf6kt och tre5ng turistort, se snf6n i bergen, plocka en apelsin, titta pe5 Majorcinernas lugna helgpromenader le4ngs med hamnen, i stort sett bara hf6ra spanska pe5 de sme5 krogarna osv. Vi fick ockse5 vara med och fira San Sebatian med massa musik, fyrverkerier och karneval. Alla inve5nare i Palma var ute pe5 gator och torg och grillade och drack, utan att det blev stf6kigt.Detta vill jag uppleva igen.

Postet av: Faesal at September 21, 2012 4:29 EM

5qz7vM fmiwqnquwywt

Postet av: otjphhhhvkr at September 22, 2012 7:34 FM

cuEHwY ygaueeoubmzi

Postet av: exzxivmfxvk at September 24, 2012 4:57 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):