Juni 3, 2005

Bitter, nå

Enda godt vinteren var såpass mild, slik at vi har ved igjen, og kan fyre i ovnen. Det er tross alt bare ti grader ute, og temmelig kaldt inne også, etter at jeg i overmodig optimisme bodet oljeovnene tidlig i mai. Nå knitrer det atter lystig bak glassdøren, og er lunt og godt i stuen (for første gang på uker).

Men egentlig er jeg fly forbannet. Da vi flyttet opp hit på sensommeren i fjor, mjæret jeg i vei om hvordan jeg, når vinteren kom, kunne spenne på meg skiene rett utenfor døren, og stryke til skogs. Så kom en vinter uten skiføre i Østmarka overhodet (bortsett fra fire dager i november, mens vi var i Luxembourg).

Siden har jeg holdt det gående om hvor deilig det skal bli å bruke terrassen. Jeg har fablet om grilling, reker og hvitvin. Hjemmebrygget øl i kveldssol, frokost i det fri, og helgeformiddager med solbriller og aviser. Men hittil, og jeg minner om at vi faktisk skriver den tredje juni, har vi knapt nok sittet ute. Regnet strømmer ned, og det ser ikke ut til at det er noen bedring i sikte. Igjen gjør jeg Lillebjørns ord til mine: Jeg har min egen tordensky som følger meg.

Postet av: Kristiane at Juni 3, 2005 6:28 EM
Kommentar

Jeg blir sinna på alle nord for .. Lillehammer, kanskje? hver gang det er dårlig vær i øst. Prøv det! :)

Postet av: Terje Mathiesen at Juni 3, 2005 7:29 EM

Kristiane : Jeg foreslår trass-grilling, trassdrikking av hvitvin og trasspising av reker - på terassen!
Selv har jeg forsøkt meg med trassbading tidligere. 12 grader er kaldt, men jeg fikk vist... dem?
Terje : med mindre du flytter sinna-grensa di lenger nord så vil jeg fraråde slik oppførsel!

Postet av: Pc at Juni 3, 2005 8:12 EM

I dag grillet vi scampi og koteletter på terrassen, da dagen startet med strålende solskinn. Skyene begynte å trekke for sola da grillen var fyrt opp, og graderstokken sank til 10 varmegrader. Da maten endelig var ferdig og vi hadde benket oss rundt terrassebordet i ren trass, så regnet det! Og så sier værmelderne at slik blir nok størsteparten av juniværet her i Nordland =(.

Postet av: Ellen at Juni 3, 2005 9:22 EM

Trass-utepilsing til frostkrampa tok oss fungerte bra både onsdag og torsdag, i hvert fall. :) (Jeg lurer innimellom på om TPTB som fant på røykeloven tok med i regnskapet sitt hvor mange flere sykedager man får ved at folk sitter ute og fryser hjernebetennelse og isjias på seg i timesvis ...)

Postet av: Anne at Juni 4, 2005 2:04 EM

I år anbefales gassgrill, så risikerer du ikke at det kommer et væromslag før grillen er klar. Dog kan jeg rapportere om vellykket fyring med kull i Frognerparken sist uke, så det kan jo hende at det er kaldere i været i høyereliggende strøk.

Postet av: Håkon at Juni 4, 2005 5:40 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):