Mai 24, 2005

Farsott

Morten, Ine og Are har alle utfordret meg til å svare på følgende spørsmål (og jeg er jo ikke lei å be):

1) Hvor mange bøker eier du?

Geir Ove gjettet straks cirka tusen. Selv avholder jeg meg (alltid) fra å gjette på tall, men nå har vi i hvert fall målt boksamlingen til 22 meter. 22 meter! Det høres voldsomt ut. Og det til tross for at vi, for første gang, ga bort bøker til loppemarked sist vi flyttet. En god del av plassen er dog viet nerdelitteratur og bøker om ølbrygging. Det skulle ikke forundre meg om vi har Norges største samling av sistnevnte.

2) Hvilken bok var den siste du kjøpte?

Jeg kjøpte tre på én gang, i bokhandelen på Gardermoen: Lisa Jewell - A friend of the family, Yvonne C. Kuhn - Det er trikken i ditt liv og Marian Keyes - The other side of the story. De to første var ikke all verden. Marian Keyes-boken gleder jeg meg så kolossalt til at jeg har bestemt meg for å spare den til sommerferien. Som Ine ganske riktig påpekte: Marian Keyes er dronningen av chick-lit!

Og når jeg får lønn på fredag skal jeg kjøpe Olaugs siste bok. Den gleder jeg meg også veldig til!

3) Hvilken bok var den siste du leste?

Ja, det var jo de to nevnt i forrige svar, da. I tillegg til at jeg sporadisk leser halvhjertet i Triggerhappy fordi den er så ubegripelig elendig dårlig. Jeg fikk den av Elin, etter at vi hadde diskutert den en gang. Hun hadde kjøpt den på salg i Økern bokhandel, og hun ga meg den på den betingelse at hun ikke fikk den tilbake. Ellers har jeg alltid en gammel Evi Bøgenæs-bok på nattbordet, for tiden ungdomsfavoritten Født på en søndag.

4) Nevn fem bøker som betyr mye for deg, og som du har lest mer enn tre ganger.

Bare fem?! Jeg simpelthen elsker å lese om igjen, og sikkert halvparten av det jeg leser, har jeg lest før (idiotisk nok, i grunnen. Men det er særlig i hverdagen, når jeg ikke får lest så lenge av gangen, at det blir slik.). Her er fem:

Ebba Haslund - Bare et lite sammenbrudd
Agnar Mykle - Lasso rundt fru Luna
Annik Saxegaard - Min datter Lisbeth
Ingvar Ambjørnsen - Utsikt til paradiset (og Hvite niggere også!)
Margaret Mitchell - Tatt av vinden

Jeg føler ellers at det blir feil å ikke ta med Anne Karin Elstads Folket på Innhaug-bøker og Gerd Brantenbergs Sangen om St. Croix-trilogi her, samt Inger Hagerups samlede dikt.

Vel! Jeg sier ikke at det er høyverdig - men det er i hvert fall ærlig.

5) Oppfordre fem personer til å fylle ut denne i sin blogg.

Det blir verre, etter som alle allerede har gjort det. Jeg nøyer meg med Ina og Kristin-lita, og oppfordrer dessuten den (dessverre!) bloggløse Elin til å benytte mitt kommentarfelt :)

Postet av: Kristiane at Mai 24, 2005 7:06 EM
Kommentar

Ååå. Min datter Lisbeth!

Postet av: Anja at Mai 25, 2005 12:57 EM

Anja: Ja! Jeg elsket den boken da jeg var liten (og gjør det fremdeles). Si fra om du er i beit for et eksemplar. Jeg har nemlig to:

http://www.kristiane.org/archives/000383.html

... og vil gjerne donere bort det ene til en som vet å sette pris på boken :)

Postet av: Kristiane at Mai 25, 2005 1:19 EM

Jeg vil også bli spurt om favoritt-litteratur, sist leste og på nattbordet og så skal det komme i avisen, iallfall bli lest av mange!
Sist leste: Ragnar Hovland Ein motorsykkel i natta,(Håkon skulle øve seg på å lese nynorsk) før det: Paul Auster Ensomhetens grunn. På nattbordet har jeg aldri flere enn den boken jeg for tiden leser i, og akkurat nå er det den trikkeboken din, Ane, men det spørs om jeg gidder å lese den ut. Til bursdagen min ønsker jeg meg Saturday av Ian McEwan og Solens port av Elias Khoury. Så!

Postet av: Klara kultur at Mai 25, 2005 1:19 EM

Å, ja, jeg vil _fryktelig_ gjerne ha den! :) Jeg har grått så mye over den boken at det er helt latterlig.

Postet av: Anja at Mai 25, 2005 1:26 EM

Anja: Jeg gråt over den senest for et par uker siden. Ingenting er bedre enn om mitt overflødige eksemplar havner et sted det blir virkelig verdsatt. Send meg adressen din i en mail, så kommer den snart til en postkasse nær deg :)

Postet av: Kristiane at Mai 25, 2005 1:30 EM

Dagens Helt! :)

Postet av: Anja at Mai 25, 2005 1:32 EM

Må jo naturligvis ta utfordringen:

1) Hvor mange bøker eier du?

Teller 19 hyllemeter i leiligheten pluss to kasser i kjelleren og et par hundre bøker hjemme hos mine foreldre.

2) Hvilken bok var den siste du kjøpte?

Jeg snek meg ut i arbeidstida her forleden og rasket med meg tre tilbudsbøker fra Ark Homansbyen (handler alltid på salg): Absolutt 80-tallet, Janicke Evelids Jeg ler i Forden (pga deg, Kristiane, men jeg har holdt den under oppsikt i Økern bokhandel i flere år) og en bok av Anne B. Ragde. Og så bestilte jeg visst Håkan Nessers siste krim i van Veeteren-serien på www.norli.no denne uka, Fallet G. (Svensk pocket er både billigere og morsommere å lese, i alle fall for en språknerd med hovedfag i komparativ germansk syntaks.)

3) Hvilken bok var den siste du leste?

Åsa Nilsonnes Smärtbäraren, som av en anmelder karakteriseres som en tankevekkende og spennende krysning mellom vitenskapsroman og thriller. Riktig fascinerende!

4) Nevn fem bøker som betyr mye for deg, og som du har lest mer enn tre ganger.

Jeg tror aldri jeg har lest en bok mer enn to ganger, og i såkalt voksen alder har jeg kun nøyd meg med én gang. Velger derfor å ramse opp fem bøker som har betydd mye, uavhengig av antall lesninger og i uprioritert rekkefølge:

Agnar Mykle - Lasso rundt fru Luna
Bergljot Hobæk Haff - Skammen
Peter Pohl - Janne, min venn
Roy Jacobsen - Seierherrene
Frode Grytten - Bikubesong

Det er ikke originalt, men jeg elsker også Lars Saabye Christensen. Are Kalvøs bøker er ustyrtelig morsomme, og Jan Kjærstads trilogi om Jonas Wergeland var veldig viktig for meg på 90-tallet. Etter at voksenlivets kynisme har innhentet meg, er jeg imidlertid redd jeg ville oppleve den som noe klam i dag.

Postet av: Elin at Mai 25, 2005 10:30 EM

Jeg hadde faktisk tenkt med bort på biblioteket senere i dag for å låne nettopp Triggerhappy, etter å ha lest om den i nettopp Olaugs siste bok. Så vidt jeg husker skriver hun verken positivt eller negativt om boken som sådan, men ut fra beskrivelsen og sammenhengen virket den i det minste interessant. Nå, derimot, begynner jeg å lure på om jeg kanskje burde la være ...

Postet av: På lesesalen at Mai 26, 2005 10:51 FM

1) Hvor mange bøker eier du?

Ikke så altfor mange. Jeg foretrekker å låne bøker, ikke kjøpe dem. Dessuten har jeg nylig gitt bort masse bøker.

2) Hvilken bok var den siste du kjøpte?

Jeg får heller svare på hvilken bok jeg sist fikk i gave, siden jeg sjelden kjøper noen: Ingvar Ambjørnsens "Innocentia Park".

3) Hvilken bok var den siste du leste?

Jeg leste noe motvillig "A brief history of time", siden jeg har fått den i gave.

4) Nevn fem bøker som betyr mye for deg, og som du har lest mer enn tre ganger.

Jeg leser sjelden bøker mer enn én gang. Disse bøkene har imponert meg:

Halldor Laxnes: "Sin egen herre"
Arne Garborg: "Fred"
Karel Capek: "Salamanderkrigen"
Diverse: "Lyckad nedfrysning av Herr Moro"
Kjartan Fløgstad: "Dalen Portland"

Postet av: Fredrik G at Mai 26, 2005 7:39 EM

Ne5 skjf8nner jeg ingenting, er man syk se5 er man syk! Hva er det for en svrieifamglie du har egentlig? Dersom legen sykemelder deg se5 er det jo en grunn! Huff, ble litt provosert bare sorry Noen ganger er det slik, Samboeren var arbeidsledig i 7 me5neder ff8r han endelig fikk jobb og ne5 kunne han ikke ha det bedre Jeg tror du bare har litt uflaks og ne5 gjelder det e5 holde motet oppe, selv om jeg forste5r at det kan ve6re vanskelig for deg! Krysser be5de fingre og te6r for deg

Postet av: Mohammed at Juli 13, 2012 1:19 EM

yXxuaa leovqlsuvjwx

Postet av: mwpvypxmjd at Juli 14, 2012 7:40 FM

HEdJ2n lekaxcmctgvg

Postet av: cdstghixo at Juli 15, 2012 10:26 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):