Mars 8, 2005

Med en kvinnefront i ryggen

Jeg feirer dagen med Amtmandens døtre i iPoden!

Fra det glade 70-tallet husker jeg forøvrig at mine søte tanter, som var unge og politisk bevisste, alltid svarte lommetørklær når jeg spurte hva de ønsket seg til jul eller fødselsdag. Men vel og merke herrelommetørklær, understreket de hver gang. Så kom det en tirade om idiotiske små, broderte damelommetørklær, og hvorfor var egentlig lommetørklær for kvinner mindre enn lommetørklæne menn hadde til disposisjon? Nei, det de ønsket seg var store, rutete herrelommetørklær!

(Det er ikke sikkert harangen om lommetørklær kom fullt så ofte som jeg gir inntrykk av her, men det skjedde i hvert fall mer enn én gang, det husker jeg helt sikkert.)

Postet av: Kristiane at Mars 8, 2005 7:09 FM
Kommentar

Eg føler med tantene dine! Då eg skulle kjøpe hue førre laurdag var det berre store, Anastacia-aktige hattar og søte, pastellstripete huer å velge mellom på Hennes og Mauritz sine kvinneavdelingar. Eg måtte til herreavdelinga for å få ei vanleg, svart hue (som kosta 9 kr).

Elles: ha ein bra kvinnedag!

Postet av: Maria at Mars 8, 2005 11:16 FM

Begge historiene illustrerer forsåvidt en asymmetri hva gjelder klær og tilbehør og kjønn. Kvinner kan bruke klær og tilbehør som tradisjonelt knyttes til både kvinner og menn, mens det ikke er sosialt akseptabelt at menn bruker kvinners klær og tilbehør. Dette skyldes trolig delvis visse anatomiske forskjeller som gjør en del kvinneklær lite egnet for menn.

De siste årene har man sett at menn bruker diamantøredobber og veske med skulderstropp. Man kan lure på om det bare er en døgnflue, eller om det er starten på en ytterliger oppmykning av disse forskjellene. For kun få år siden var det stort sett bare fotografer som brukte veske med skulderstropp. Eller andre med lignende spesielle behov.

For min del bruker jeg rutete herrelommetørklær, og er fornøyd med det ...

Postet av: Fredrik G at Mars 13, 2005 9:24 EM

ynrZi8 wwkkgjwxuwpp

Postet av: dejvvipmv at Juli 29, 2011 1:40 EM
Post kommentar









Husk meg?





Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):